från vänster ett: super bra hårspray, rekomenderas verkligen. två och tre: värmeskyddssprayer. fyra: torrschampo. fem och sex: schampo och balsam. sju: hårudret dust it från osis. och till sist har vi min babyliss icurl, en platt- och locktång i ett och samma.

många har frågat, många frågar och nu tar jag tag i detta en gång för alla. här kommer min hår guru med mina bästa hårtips från A-Ö + lite annat smått och gott.


hur jag fixar mitt hår

while sleeping and in the morning: jag sover alltid med utsläppt hår (läs nedan varför) och när jag vaknar brukar jag oftast inte borsta håret om det nödvändigtvis inte behövs. för borstar man inte håret får man den där lite röriga känslan på håret, the messy hair.

make the volume: för volym använder jag antingen dust it (ovan) eller en tuperingskam. tuperar jag håret så tar jag en slinga på ena sidan av benan och lyfter och tuperar det understa håret, så att man inte ser att håret är tuperat ovan ifrån. sen lägger jag slingan på fel sida av benan och sprayar så att det ska hålla bättre. haha vilken dålig förklaringen det blev.

time to fix: jag använder alltid värmespray, och plattar oftast håret. då jag alltid drar snabba och korta drag med plattången, akta er för långa och långsamma drag det sliter mera!

no hairspray: och jag använder aldrig hårspray längre vilket är super bra eftersom att det sliter och gör håret glanslöst och trist. man klarar sig bra utan hårspray kan jag lova.

när mitt hår är ny tvättat: låter jag håret alltid självtorka istället för att göra ett onödigt slitage på håret med hårtorken. och jag borstar alltid håret precis efter tvätten då det fortfarande är blött vilket inte är så jätte smart eftersom att det sliter en hel del det också.

för att få volym: som ni alla vet så hänger ju håret oftast precis då det är nytvättat och det är ingen volym, och det är svårt att uppnå volymen man vill ha. men då tycker jag att vi ska tacka den smarta människan som uppfunnit hårpudret från osis i den röda burken ovan, det är ett puder som man pudrar på i hårbotten och sedan gnuggar in för att få den volymen man vill ha. det är en super produkt och finns att köpa hos vilken frisör som helst.


det funkar även att tupera (men inte för mycket) eller ha i lite torrschampo för ett mer volymfyllt hår.

tips:

istället för plattången gör två flätor i håret och behåll de flätade i några minuter innan du tar ut dom och när du tar ut dom kommer du märka att ditt hår har blivit plattare, jag gör alltid såhär när håret inte är alltför lockigt. det funkar super bra och är ett suveränt tips.

massera hårbotten ofta för att få igång blodcirkulationen vilket gör att håret kommer att växa snabbare. exempelvis då du tvättar håret så kan du gnugga omkring schampot extra mycket i hårbotten.

gör en hårinpackning minst två ggr per månad för att reparera håret.

använd hårsnoddar utan metallspännen för det sliter enormt på håret om du har det uppsatt för länge i samma position eller vad man kallar det haha.

sov alltid med utsläppt hår! en knut sliter jätte mycket på håret, så försök att sova utan hårppsättningar.

men att sova med flätor är jätte bra, håret trasslar inte in sig och du får sjukt snygga slappa lockar dagen efter men sov bara med två flätor om du vill ha dessa stora fina, trashiga mary kate olsen lockar.

har du risigt hår utan glans, ät mycket näring det behöver håret för att må bra och se bra ut.

vill du ha ett snyggt fall på två hårslingor närmast ansiktet när du har en mittbena? snurra då två slingor på vardera sida av ansiktet hårt mot bakhuvudet och fäst med hårspännen, spraya sedan lite, bara lite och vänta ett tag, sen tar du ut håret och vips så har du två snygga lockar längst fram.

ett lite bättre tips på mary-kates självfalls lockar är att fläta hela håret i typ 3-4 flätor beroende på tjocklek och sen dra med plattången på flätorna och efter det ta ut dom. då får du dom snygga självfalls lockarna, as bra tips!

för att få längre hår, slit inte ut det, avstå från värmeprodukter så mycket det går, se till att inte få några tovor i håret, ät mycket B-vitamin som är bra för hår och naglar, tvätta inte håret allt för ofta (jag tvättar mitt bara en gång i veckan), andvänd helst inte hårspray och ta väl hand om ditt hår med inpackningar osv.

hoppas ni blev nöjda med mina bästa hår tips mina söta läsare men om det är något mer ni undrar över så fråga på bara.

LOVE

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna