här kommer ett inlägg om hur jag sminkar mig, har fått denna förfrågan ett antal gånger och önskemål om ett inlägg om detta & nu tar jag tag i detta och beskriver lite kort min vardagsmejk som tar ca 10 min.

bas: jag använder mig alltid först av en ansiktscrème i hela ansiktet för att sminket håller sig längre + att det skyddar huden bättre. sen applicerar jag en primer (som nästan är som en ansiktscrème det också, bara att den är lite dyrare och bättre) kring ögonen. efter det brukade jag ta foundation runt ögongen och näsan bara men nu har jag slutat med det, för jag tycker att man får en sån fel färg i ansiktet av foundation. så jag använder istället mineralpuder, som är ett täckande puder. & till sist pudrar jag in hela ansiktet med ett puder. tänk på att ha en stor borste det är lättare då, och göra stora cirklar så att det blir en jämn ton.

rouge: efter min lilla bas, tar jag rouge på kindbenen och då använder jag mig av en mellanstor borste och gör cirklar åt samma riktning, jag för alltså inte borsten fram och tillbaka utan i en riktning bara (medhårs)

ögonskugga: ibland använder jag mig av ögonskugga också, då har jag en favorit som är perfekt till vardags och det är en lite glittrig brun skugga från make up store. eftersom att jag har blå ögon så är färger i brun nyanser super snyggt.

kajal: har jag inte ögonskugga så har jag oftast kajal över övre fransraden, jag har aldrig kajal i undre fransraden för jag ser så himla översminkad och hård ut då.

böjning av fransar: förut böjde jag alltid ögonfransarna dagligen också, men jag har slutat med det nu pga att det sliter på fransarna så jag använder det bara ibland nu och då börjar jag med att böja längst in, sen lite längre ut och till sist längst ut. det rekommenderas verkigen att göra så, det blir skit snyggt och ögonen öppnas ut och ser mycket större ut om man böjer fransarna. tänk på att inte göra det för ofta som sagt.

mascara: jag har jätte svårt för att bara använda en mascara så jag brukar oftast använda två, händer ibland att jag har tre också. först en som förlänger och sen en som gör fransarna fylligare, ett tips är att böja huvudet bakåt så långt det går när man kladdar på mascaran då är det inte lika stor risk att man målar utanför.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna