sandra: ” jag älskar din blogg och din stil!! du inspererar verkligen. jag undrar bara om du kan göra ett inlägg om vart du varit i usa det skulle vara kul att veta det:) “

& visst kan jag göra det. jag pratar gärna om mina resor i usa, för jag är väldigt glad att jag har sett så mycket inom det enorma och underbara landet. så förbered er på ett rätt så långt inlägg med bilder och text, here you go

första gången var jag enbart i florida och då var vi i miami, fort lauderdale, orlando, key west, naples och besökte även disney world och självklart det kilometerlånga shopping centret sawgrass mills. vi bodde på världens gulligaste hotell med liksom värsta trädgården eller snarare typ djungelområdet med ankor och små söta kycklingar som sprang omkring haha.

andra gången så var vi i californien, jag var först väldigt skeptiskt till att åka för jag vill absolut inte vara med om någon jordbävning eller liknande så jag ville helt enkelt inte följa med. men det är jag väldigt glad att jag gjorde för i californien åkte vi först till san fransisco, besökte golden gate bron, åkte cable cars (spårvagnarna man kan hänga sig ut ifrån på bilden nedan), åkte världens krokigaste väg och bara njöt av den underbart fina staden.

sen åkte vi bil till gran canyon och det var verkligen en upplevelse, det var jävligt ballt att stå där och se ut över stupen kan jag lova. vi var även och kollade på världens högsta träd.

sen bilade vi till los angeles, beverly hills och hollywood. där vi kollade på massa saker, besökte universal studios där vi åkte omkring på en “bakom kulisserna tour” alltså hur det går till när man spelat in alla dessa kända hollywood filmer så som hajen och den här stora apan, haha jag kommer inte ihåg vad filmen heter. vi var även i hearst castle. vi var också på sea world och kollade på massa shower med delfiner, späckhuggare och hundar och sådant.

och därefter åkte vi bil genom öknen för att komma till las vegas som ligger mitt i californiens öknen, under vår biltripp träffade vi på vargar, såg vulkaner, kaktusar, riktigt indianer och så fick vi se hur riktigt fattigt folk bodde, alltså i hyddor ute i öknen. och till skillnad på bevery hills kåkar så ja.

väl i las vegas, bodde vi på circus circus ett hotel med pool uppe på taket vilket jag kom ihåg att jag tyckte var skit coolt. där fanns det ju självklart ett casino osv. och las vegas in the night är så jävla läckert med alla dessa upplysta fontäner, skyltar och blinkade lampor. och alla dessa limosiner som åker omkring! och i las vegas tillbringade jag min födelsedag, det är inte alla som fyller år i las vegas haha.

tredje gången åkte vi först till new york och spenderade några dagar där och bodde då på millenium hilton precis mitt emot ground zero ni vet platsen där the twin towers stog om de inte klickar så är det väl bara att säga 11 september. under new york var vi i central park, besökte frihetsgudinnan, gick omkring på times square och i china town, besökte empire state building och kända hotell och butiker och så var vi i den stora leksaksaffären som brukar vara med i filmer. den med dom ENORMA gosedjuren.

från new york och ner till florida bilade vi sen vilket var ganska så lååångt. och under våran bilresa, stannade vi bland annat till i washington, såg vita huset och alla de andra historiska platserna där som lincoln monumentet, kennedy graven och arlington kyrkogården osv.

väl i florida shoppade vi, solade och var på disney world ännu en gång. man kan inte få nog av det stället alltså. det är så himla roligt där och åk attraktionerna är skit roliga.

vi besökte också vårt älskade naples, och bodde på samma hotell som när jag var här första gången.

fjärde gången var vi bara i florida, då mest i west palm beach ett jätte fint litet ställe. vi bara solade, badade, shoppade och så åkte vi även till everglades där vi hyrde varsin cykel och cyklade en cykel led på nån mil bland vilda djur som aligatorer, ormar, skölpaddor och det finns även pumor där. lääääääskigt kan jag lova, de är ju liksom vilda och man ger sig ut på egen risk. men det var det absolut värt.

femte gången var vi ju då på carrebean kryssningen, som var värsta upplevelsen. jag trodde att en kryssning skulle bli långtråkig. men det var den verkligen inte, skeppet var så stort och det fanns så mycket att göra att man inte ens han göra hälften. det var ganska sjukt. och så träffade jag hur mycket härliga människor som helst. jag älskar amerikaner!

sen spenderade vi även några dagar i frt. laurdale, solade, shoppade och badade och sen bilade vi till texas där vi besökte våra amerikanska vänner och fick bo i deras enorma och typiska amerikanska villa eller snarare villor. ja det är helt sjukt.

åååh, vad sugen jag är på att dra till usa igen. det är verkligen ett land jag rekommenderar att åka till. det finns så himla mycket att se och göra + att det är super bra shopping också! 

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna