Eftersom att söndagar för många är veckans ”ångestdag” så tänkte jag tipsa er om lite skönhetsboosting som man kan pyssla med på söndagar bara för att koppla av och få en fräsch start på den kommande veckan.

 

TA ETT BAD

Att bada är både avslappnade och superskönt. Tänd lite ljus, sätt på lugn och skön musik och lägg dig och koppla av i ett varmt vattenfyllt kar proppat med skum. Man känner sig som ny efteråt! Plus att man rensar porerna om det ångar hetta.

 

LÄGG I EN HÅRINPACKNING

När du badat färdigt kan du göra en hårinpackning och låta den verka så länge som bara går. Desto längre, desto bättre. Det är bra att göra en inpackning i håret en gång i veckan så slarva inte med det! Om du tycker att det är jobbigt att sitta och vänta tills du kan skölja ut inpackningen så kan du raka benen väldigt väldigt noga under tiden. Det brukar jag göra.

 

GÖR ANSIKTSMASK

Gör en ansiktsmask för att boosta hyn lite. Om du inte har någon ansiktsmask hemma kan du alltid göra en hemmagjord. Det enda du behöver är: 

 

– en citron

– strösocker

– en burk/glas att blanda i

– en kniv

– en sked

 

Börja med att pressa ut citron saften i ett glas och tillsätt sedan lite strösocker så att blandningen blir rätt så tjock och krämig. Fukta ansiktet innan du applicerar blandningen. Ta sedan lite av blandningen på fingertopparna och applicera i ansiktet med cirklande rörelser, precis som man gör med en peeling helt enkelt. Skölj sedan av ansiktet med ljummet vatten efter att blandningen legat på ansiktet i några minuter och avsluta med att badda ansiktet torrt. Voila så har du helt plötsligt fått super len hy. Lycka till!

 

PEELA KROPPEN

Peela hela kroppen med ett bodyscrubb. Skrubba bort alla döda hudceller och huden kommer få lyster och kännas otroligt fräsch och ren efteråt. Tänk på att inte använda kroppspeeling i ansiktet då kornen är mycket större för kroppspeeling än för ansiktspeeling.

 

GÖR ETT FOTBAD

Efter att ha boostat både kroppen, håret och ansiktet så är det dags för fossingarna. Man vill ju ha lite sommarfräscha och snygga fötter nu när man ska springa runt barfota om någon månad. Skrubba fötterna innan du lägger dom i fotbadet och när du är klar så smörj in dom med en fet creme och sätt på dig sockar och sov med dom under natten så lovar jag dig att dina fötter kommer kännas helt UNDERBARA dagen därpå.

 

MÅLA NAGLARNA

Fina naglar gör mer än du tror. Så passa på att måla naglarna i någon somrig och härlig färg, exempelvis korallfärgar, pastellfärger eller varför inte chockrosa? Jag själv älskar att ha en rosa nyans på naglarna på sommaren och sen köra med ett par svarta tånaglar till det. That’s my favorite!

 

Efter denna skönhetsboosting så kommer du vara på topp inför veckans hektiska schema. Man måste faktiskt ha en dag i veckan som man bara tar hand om sig själv på. Det är väldigt bra! Så boosta på erat ego nu brudar och grabbar med förstås!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna