Jag har nog helt ärligt talat fått uppåt 100 frågor nu om hur jag gör mina bilder spegelvända så jag tänkte försöka förklara det för er här och nu. Hoppas att ni förstår! Jag är ingen höjdare på att förklara saker om man säger så. Jag är faktiskt ganska så jätte usel på det men here we go.

 

STEG 1. Ladda ner picasa 3 (sök bara på google). Det är sjukt bra och enkelt att redigera bilder på picasa. Du samlar också alla dina bilder på ett bra ställe.

 

STEG 2. Gå in på picasa och välj två stycken bilder du vill använda dig utav.

 

STEG 3. Välj en av bilderna som du vill rotera spegelvänt.

 

STEG 4. Klicka dig in på den bilden du vill rotera och tryck sedan på knappen där det står ”redigera i picknik”.

 

STEG 5. När du är inne på picknik så väljer du redigera och därefter roterar du bilden spegelvänt. Antingen lodrätt eller vågrätt.

 

STEG 6. Spara bilden.

 

STEG 7. Markera de båda bilderna du vill ha på picasa och klicka sedan på knappen skapa fotocollage.

 

STEG 8. Sätt ihop de båda bilderna brevid varandra som ett kollage fast med bara två bilder och voila så är du klar!

 

P.S. Det låter mycket mer kompicerat än vad det egentligen är. Det går jättefort för mig att göra denna process men är man nyböjare på picasa och så är det självklart att det är svårt i början. Jag kan även passa på att tillägga att jag nästan alltid redigerar mina bilder på picknik. Jag älskar det programmet. Det är verkligen busenkelt! 

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna