Här kommer svaren på alla frågorna ni ställde till mig på frågestunden. VARNING för mycket text men även för en del härliga bilder så att det inte blir allt för tråkigt att läsa igenom allt det här (om någon kommer orka göra det dvs) 

 

Vart har du köpt shortsen som är på din profilbild? 

SVAR: Shortsen är ifrån American vintage.

 

 

Har du någon idol/någon du ser upp till? 

SVAR: Jag ser upp till starka, stjälvständiga och duktiga kvinnor. Tyra banks är och har varit en förebild för mig under en väldigt lång tid.

 

Vad var det som fick dig att börja blogga? Och hur gammal var du? 

SVAR: Jag började blogga när jag gick i 7an tror jag och jag började blogga för att jag ville titta tillbaka när jag blev äldre (typ ha det som en liten dagbok) men när jag sedan började läsa allt mer och mer bloggar och blev allt mer inspirerad så ville jag göra samma sak för andra. Inspirera andra samt skriva lite dagbok.

 

Står du och din syster nära varandra? 

SVAR: Vi står varandra nära och kan prata om allt mellan himmel och jord. Men vi bråkar väldigt, väldigt ofta också.

 

 

Hur kommer du klä dig i höst? 

SVAR: Jag kommer klä mig i mycket metall, glitter, skinn, päls och transparent tror jag. Även en hel del mönstrat och stickat och mycket poncho skulle jag tro. Jag gillar även ”preppy-trenden” och kommer nog köra en hel del på en vit skjorta under stickade och stora tröjor.

 

Hur har du råd med dina kläder? 

SVAR: Jag tjänar pengar på bloggen men utöver det så lever jag på studiebidraget precis som de flesta andra.

 

Vilken musiksmak har du? 

SVAR: Jag har väldigt blandat musiksmak och lyssnar i stort sett på allt som faller mig i smaken. Ni kan ju checka in mina playlists på sp. NY MUSIK, PARTY MUSIK, ALLMÄNT BRA MUSIK.

 

Vad har du för kamera? 

SVAR: Jag har en Nikon D90, en Nikon D3000 och en simpel fuji.

 

Frågar många dig om att få fotas tillsammans med dig när du är på stan t.ex? 

SVAR: Det har faktiskt bara hänt två gånger. Men folk brukar komma fram och säga att dom tycker om min blogg och så.

 

Vet din familj/släkt att du bloggar? 

SVAR: Haha, svar ja! Nästan hela släkten läser bloggen känns det som och dom tycker att det är superroligt att det går så bra för mig och bloggen plus att jag får lite extra läsare vilket inte är helt fel.

 

Vad vill du jobba med i framtiden? 

SVAR: Åh, jag hatar den här frågan för jag vet inte vad jag vill jobba med i framtiden. Men jag är ju intresserad av mode och det skulle vara superroligt att få jobba på en tidning eller liknande, men jag har som sagt inte en blekaste aning.

 

 

Har du någon pojkvän? Är du intresserad av någon just nu? Beskriv honom! 

SVAR: PRIVAT. Nejdå, ehm det finns en kille i min närhet. Han är snygg, supergullig, rolig och jättesnäll. Mer tänker jag inte berätta för er. I’m sorry.

 

Vem tar bilderna på dig? 

SVAR: Om jag inte har någon tålmodig kompis och föräldrarna och min syster inte är hemma så får en självutlösare, ett stativ och en fjärrkontroll mig att lösa problemet. Rekommenderar verkligen en fjärrkontroll. Det är supersmart och busenkelt!

 

Vilken jacka tänker du satsa på i höst/vinter? 

SVAR: Jag kommer köra på skinnjacka och pälsjacka men ska försöka hitta något mer som kan värma mig under vinterhalvåret. Jag kommer självklart visa er vad det blir om jag finner något som faller mig i smaken.

 

Var i söderköping bor du? 

SVAR: Jag bor i villorna ovanför skönbergaskolan.

 

Hur gör du för att få mycket läsare? 

SVAR: Haha, jag gör väl ingenting speciellt utan försöker bara visa och skriva om det som jag själv skulle vilja läsa/se på min blogg (om jag vore en läsare dvs) plus att jag försöker uppdatera MINST 2 ggr/dag och försöker variera inläggen lite och så. Sen om detta funkar eller inte är upp till er att svara på.

 

Hur är utbudet på kläder i USA? (Såg att du varit där ett antal gånger) 

SVAR: Utbudet på kläder i USA beror helt på vart i landet man befinner sig. Ska man åka till USA för att shoppa ska man åka till Los Angeles eller New York tycker jag.

 

Vilken linje går du på gymnasiet? 

SVAR: Jag går samhäll-ekonomi och har nu valt inriktningen ekonomi som jag kommer läsa i 2 år.

 

Vart köpte du dina vita boots? 

SVAR: Mina vita boots köpte jag på ESHOES.se 

 

 

 

Vilka plagg kommer du inte klara dig utan i vinter? 

SVAR: Jag kommer inte klara mig utan mina skinnbyxor, alla stickade och mysiga tröjor samt mitt älskade svarta oversize linne. Vi får inte glömma mina boots också!

 

Är den svarta stjärnan du har på skulderbladet en riktig tatuering? 

SVAR: Nej, det är inte en riktig tatuering. Det är en fake och den kommer ifrån FAKETATTOOS.se 

 

Kan du sjunga bra? 

SVAR: Bra är jag väl, men inte så mycket mer än bra. Jag tycker dock att det är sjukt roligt att stå på scen och att sjunga i duschen och så.

 

Vart redigerar du dina bilder? 

SVAR: Jag redigerar mina bilder i picasa, photoscape eller picknik.

 

Vilket är ditt favoritplagg? 

SVAR: Skinnbyxor tror jag! Dom är to die for och likaså jeansshorts.

 

Hur mycket pengar lägger du på kläder varje månad? 

SVAR: Oj, det beror ju helt på. Gud, jag vet inte verkligen. Men det brukar bli minst en 500 varje gång jag går på stan.

 

Höstens snyggaste outfit, hur ser den ut? 

SVAR: Skinnbyxor, stickad tröja (helst i någon metallfärg) och boots. Samt silvriga naglar, stela smycken och en färgglad clutch till det.

 

Vilka är dina absoluta favoritskor? 

SVAR: Mina älskade boots eller min underbara jeffrey campbell lita nude suede shoes.

 

Var ser du dig själv om 5 år? 

SVAR: Efter gymnasiet SKA jag åka till USA och jobba som au pair eller plugga. Så antingen är jag kvar där eller så har jag kanske precis kommit tillbaka till Sverige. Jag tror dock att jag kommer bo i USA ett bra tag. Jag älskar det landet och framförallt Los Angeles så man hittar mig förmodligen i Cali.

 

 

Hur lång är du? 

SVAR: Snarare hur kort är du… Jag är ca. 162 cm.

 

Kostade Jeffrey Campbell skorna lika mycket i USA som i Sverige? 

SVAR: Nej, de gjorde dom inte. De kostade endast 1200 kr i USA, på LF. Och jag har för mig att de kostar 1700 kr på Nelly.

 

Nu i sommar har du ofta haft höga shorts och ibland någon kort tunika och ett par högklackadeskor till det och jag undrar hur du kommer kombinera det till vintern nu? 

SVAR: Det kommer bli mycket skinnbyxor, jeans och tights i vinter. Har även ett par vita kostymbyxor som är göööööööör snygga och ett par svarta kostymbyxor som kommer användas flitigt. Jag tror även att jag kommer införskaffa mig bootcuts. Men det återstår att se!

 

Har du några bra självförtroende-tips? 

SVAR: Jag tror på att man måste våga och kunna stå på egna ben. Att våga gå ensam på stan, att våga gå ensam i skolan och att våga vilja förändra sig själv om man har dåligt självförtroende. Att tänja på gränserna. Att försöka vara nöjd med sig själv och titta sig i spegeln och faktiskt säga ”fan vad snygg jag är” till sig själv. Man måste våga vinna för att någonsin kunna vinna. Vill man verkligen ha en förändring så måste man se till att det blir en förändring också.

 

Vad föredrar du? Att-chilla-i-soffan eller att-dansa-på-fest? 

SVAR: Båda. Det är så skönt och mysigt att bara sitta ligga och dega i soffan och jag har många gånger valt det framför fest. Men att dansa och att umgås med alla mina vänner på en fest slår ju det mesta alltså! Men det slår inte alltid en myskväll framför TV:n.

 

 

Vilken är din favoritdricka? 

SVAR: Vatten. Jag dricker knappt någon läsk, tycker inte att det är så gott då jag har ganska svårt för kolsyra.

 

Hemmafest eller lokalfest? 

SVAR: Hemmafest helt klart! Det blir mer socialt och personligt än lokalfest.

 

Höst eller vår? 

SVAR: Höst!

 

Hur blev din blogg så känd/populär? Gjorde du något speciellt? 

SVAR: Får den här frågan jätte många gånger och jag har tyvärr inget svar på det. Det finns inte dirket något ”hemligt-trick” som man kan ta till och sedan så blir ens blogg stor. Jag har verkligen kämpat mig uppåt och lyckats! Det gäller att vilja och vara smart och tycka att det är kul. Annars funkar det nog inte.

 

Favoritbok, -film, -låt, -artist/sångare/grupp? 

SVAR: Favoritbok/böckerna är nog Elsas värld och Elsas mode. Favoritfilm är svårt för det finns så många filmer som jag gillar och jag har ingen direkt FAVVO. Favoritlåt är också jättesvårt men jag ÄLSKAR veronica maggios nya platta, allt michael jackson har gjort och så har jag en liten speciell crush i phil collins. Favoritartist är också as svårt, men mj, oskar linnros, rihanna, akon är några favoriter.

 

Vilken skostorlek har du? 

SVAR: 37-38.

 

 

Är du bra i skolan? Tycker du att det är viktigt och bra att tänka på vad man får för betyg och meritpoäng och sådant? 

SVAR: Jag tycker man ska göra sitt bästa och jag gör mitt bästa. Vilket resulterar i att jag bara har VG och MVG i alla ämnen. Men ibland har man sina svackor, det har vi alla. Självklart är det viktigt att tänka på betyg och meritpoäng och så. Det är också viktigt att ha ett mål och veta varför man går i skolan och vad man vill få ut av skolan.

 

Varifrån får du inspiration? 

SVAR: Jag får inspiration överallt! Det kan vara hos andra stilikoner, inredning, skyltfönster, tidningar, filmer och ja. Jag kan få inspiration ifrån vad som helst verkligen.

 

 

Vad vill du göra när du tagit studenten? 

SVAR: Jag vill och jag ska flytta till USA. Hur länge jag blir kvar där och vad jag kommer sysselsätta mig med återstår att se. Men jag vet att jag vill dit och jag vet att inte kommer ångra en sekund av det valet när jag väl är där. Jag vill också resa mycket med vänner och så.

 

Vad har du för krav på killar? 

SVAR: Killen ska ha en bra personlighet (det är det absolut viktigaste), vara good looking och ha ett bra självförtroende.

 

Bästa tips för bra självförtroende! 

SVAR: Skit i vad andra tycker, gå din egen väg och var stolt och stark. Låt ingen dra ner dig, stå på egna ben och var dig själv.

 

Vem är den snyggaste killen på din skola? 

SVAR: Jag säger pass på den frågan, haha.

 

Vart brukar du köpa dina kläder och smycken? 

SVAR: Kläder köper jag oftast på H&M, Bikbok och Monki och smycken brukar jag inte behöva köpa då jag blir sponsrad av alla möjliga småföretag.

 

Kan du nämna de 7 bästa grejerna man måste göra när man åker till New York? 

SVAR: Ska du åka till New york så måste du åka upp i Empire State Building och kolla på den fantastiska utsiken, du bör även gå till China Town, ta en runda kring Central Park, åka ut med båt och titta på frihetsgudinnan, gå till FAO SCHWARZ (en asball leksaksbutik), besöka den enorma Forever 21 på Times Square, flyga helikopter över hela New york och ja det finns en massa saker och sevärdheter man bara måste hinna med.

 

 

 

Vart kan man köpa fiberwig lx mascaran och vad kostar den? 

SVAR: Den finns att köpa på kicks och kostar 229kr.

 

Hur ser en vanlig morgon ut? 

SVAR: Jag ligger kvar i sängen och snoozar lite, upptäcker efter en halvtimme att jag MÅSTE gå upp, så jag går upp och käkar frukost och funderar vad jag ska ha på mig, när jag sedan ätit klart sminkar jag mig, borstar tänderna och gör allt för att skjuta upp bestämelsen av vilka kläder jag ska ha på mig för det brukar ändå alltid sluta med att jag byter om hundra gånger vilket också resulterar i att jag blir sen och får stressa iväg till moa, där hon och emilia väntar och sedan cyklar vi tillsammans ner till skolan eller är lata och tar bussen.

 

Om du var tvungen att välja – aldrig mera köpa några kläder eller aldrig mer resa? 

SVAR: Då skulle jag välja att aldrig mer köpa kläder. För att resa, få uppleva och se saker måste vara något av de bättre sakerna man kan göra här i världen. Jag älskar att resa!

 

Vad väger du? Förut verkade träning vara en stor del i din vardag men din tid kanske inte räcker till längre? 

SVAR: Jag vet faktiskt inte riktigt och skiter fullständigt i min vikt. Träning är fortfarande en stor del i min vardag det är bara att jag inte skriver om det så mycket här på bloggen. Jag är minst ute 3 gånger i veckan och springer 5 km och utöver det så blir det lite powerwalks när jag känner för det. Så träningen är fortfarande lika viktig för mig.

 

Har du några förslag på vad man kan hitta på med sin pojkvän så att det inte blir att man gör samma sak varenda gång? Om du hade en pojkvän, vad skulle du vilja hitta på med honom då? 

SVAR: Ni kan ju göra precis vad som helst! Det du och dina tjejkompisar brukar göra? Laga mat tillsammans, träna, gå på stan och shoppa lite, spela spel, tvinga honom att ha en liten skönhetsdag med dig då kan ni lägga ansiktsmask och du kan befalla honom att ge dig massage och måla dina tånaglar typ haha, ta en fika på något mysigt café… och ja det finns ju hur mycket som helst ni kan göra tillsammans!

 

Vad är det som gör att du vill blogga egentligen? 

SVAR: Det är ju ni läsare!! Ni anar inte hur glad jag blir när jag tittar in på era söta och fina kommentarer. Eran positiva feedback och era gulliga kommentar gör att jag bara tycker att det är ännu roligare att blogga. Skulle inte ni finnas, skulle det inte finnas någon blogg. Det är så roligt att min blogg är så uppskattad av många och det är det som gör att jag vill fortsätta att leverera. Utöver det så tycker jag också att det är roligt att fota, och roligt att inspirera andra men utan er så skulle nog inte min blogg vara lika bra.

 

Du verkar vara en partytyp, men det står aldrig någonting om killar och sådant i din blogg. Har du aldrig strulat med någon? Är du oskuld? Har du aldrig haft en pojkvän? 

SVAR: Haha, partytyp ja! Anledningen till att jag inte skriver (eller åtminstonde inte försöker) skriva något om killar är för att då börjar det bli lite för personligt tycker jag. Jag är inte den typen som strular upp någon på varje fest men självklart har jag kysst ett antal stycken. Hur många kommer ni få se i kommande FRIDA-tidning! Tillbaka till ämnet, jag hade en pojkvän i början av 9an men sedan dess har jag inte varit i något förhållande. Jag har inte heller varit i behov utav det, jag har faktiskt inte velat ha någon. Jag stormtrivdes som singel. I dagsläget däremot vill jag ha ett förhållande. Och angående oskuldsfrågan som dykt upp en hel del så tycker jag att ni faktiskt inte har med det och göra.

 

Hur många gånger i veckan tvättar du håret? 

SVAR: Jag tvättar håret ca. 2-3 gånger i veckan och låter det vila utöver det.

 

 

Vad ska en kille göra för att imponera på dig? 

SVAR: Han ska le, retas lite, charma mig, dra något roligt skämt, ge mig lite komplimanger och bara ha en fantastisk utstrålning! Mer än så behövs inte för att imponera på mig. Men har han en röst som Andreas Wijk kan han få mig att falla direkt.

 

Vad för typ av killar attraheras du av? 

SVAR: Jag attraheras av killar som har den här utrsålningen och charmen. Det finns ju inget speciellt recept på hur en kille ska vara för att jag ska attraheras av honom. Han ska bara vara sig själv. Men jag dras ofta till utländska killar. Dom brukar ofta veta precis hur dom ska charma en tjej.

 

Hur många timmar lägger du ner på bloggen varje dag? 

SVAR: Oj, det beror helt på. Vissa dagar kan jag bara känna mig ovanligt fotogensik och fotar hur mycket som helst medans det finns gott om andra dagar då jag inte alls vill stå framför kameran så då brukar jag sitta och redigera bilder istället. Så det är verkligen jättesvårt att säga hur mycket tid jag lägger ner på bloggen varje dag för det är så olika. Men det går åt ganska mycket tid.

 

Var du modeintresserad redan när du var liten? 

SVAR: Haha, jag tror det. Jag ville alltid ha klänning och frågade alltid mamma ”Är jag fin nu?” när jag hade på mig någon ny klänning. Jag brukade också låna mammas klackskor och gick omkring i dom. Jag älskade med andra ord att klä upp mig och såg ut som en liten tant med handväska och kjol.

 

 

Tjänar du så mycket pengar att det är därför du har så sjukt fina och dyra skor och kläder? Vart får du alla pengar ifrån? 

SVAR: Nej nej, jag tjänar inte jätte mycket pengar. Men det är en del ändå. Men jag får en hel del sponsring ifrån företag vilket gör att jag inte behöver köpa vissa saker själv som i sin tur leder till att studiebidraget räcker längre.

 

Om du skulle få vara ett djur, vilket djur skulle det då vara? 

SVAR: Jag tror det skulle få vara en fågel. Fatta känslan att kunna flyga. Man skulle få ett helt annat perspektiv på världen och det skulle vara så otroligt häftigt!

 

Hur var du när du var 13 år? 

SVAR: När jag var 13 år hade jag nog min fjortisperiod skulle jag tro. Den har vi alla gått igenom och jag tror det är en period som vi alla ångrar? Jag gör det i varje fall. Jag kan inte förstå hur jag tänkte när jag sminkade mig, tuperade håret och klädde mig så som jag gjorde. Nu låter det som att jag var värsta fjortisbruden och kan påpeka att det var jag inte. Jag var inte alls extrem men det finns ju en hel del fjortisdrag. Om man däremot tittar på min personlighet så var jag så mycket osäkrare då än vad jag är idag. Gud vad man har förändrats!

 

Vad tycker du om att lära känna andra människor? Skulle du vilja lära känna några nya människor? 

SVAR: Jag älskar att lära känna nya människor. Det brukar alltid finnas så mycket att prata om och det är alltid kul att umgås med människor man aldrig stött på förut eller känner så väl. Det är en rolig process att lära känna någon tycker jag!

 

Vad kan man göra i syslöjden? Har du någongång gjort någonting som du känner att du blev riktigt nöjd med i syslöjden? 

SVAR: Jag skulle göra kläder om jag vore dig! Hmm, jag har nog faktiskt inte gjort något som jag blivit riktigt nöjd med när det gäller slöjd. Jag är urusel på det! Så du frågar helt fel person om tips inom det ämnet.

 

Har dina vänner några bloggar? I sådant fall vad heter dom? 

SVAR: Yes, här nedan har ni några av mina tjejkompisar som bloggar. Klicka bara på bilden så kommer du till respektives blogg.

 

 

 

 

Hur ska man göra och tänka när man startar en ny blogg? 

SVAR: För det första, vad vill du skriva om? Vad ska vara din nisch liksom? Sen är det bara att börja. Du kan ju börja med att skriva vem du är och varför du valt att börja blogga och vad folk kommer få se och läsa om i just din blogg och därifrån kan du ju bara länka bloggen på facebook, berätta för dina vänner osv. Tycker dom att den är bra kommer dom rekommendera den vidade och ja det är bara att börja!

 

Har du något tips för hur man ska klä sig i skolan? Det känns så fel att komma i klackar och klänning till skolan.  

SVAR: Ta på dig vad du vill! Dock förstår jag att det känns fel att gå till skolan i klackar och klänning för det skulle inte jag heller ta på mig i skolan. Men om du tycker om klackar och klänningar och trivs i det så är det klart att du kan ha på dig det i skolan. Man ska bara klä sig i kläder man trivs i och tycker om.

 

Berätta mer om TV-inspelningarna du har varit på… 

SVAR: Okej, jo det är nämligen så att det ska komma ut ett litet webbtv-program där vi är ett gäng bloggare som ska testa nya skönhetsprodukterna som kommit ut på marknaden. Programmen kommer att sändas på de stora bloggportalerna. Jag har än så längre varit med på två inspelningar. En då vi var ett gäng tjejer som testade mascaran fiberwig lx och en inspelning då jag och linda hallberg var på ett spa och stoppade ner fötterna bland fiskar som åt upp våra döda hudceller på fötterna.

 

 

 

Har du någon gång gjort något riktigt dumt som du ångrar jätte mycket? I sådant fall vad? 

SVAR: Ja, det har jag. Men tack och lov att man lär sig av sina misstag. Vad som gjorts kommer jag inte gå in närmare på men jag har gjort mycket dumt i mina dagar.

 

Varför är hela du så perfekt? 

SVAR: Haha, vad söt du är! Tyvärr får jag göra dig besviken, då jag är långt ifrån perfekt. Vi alla har våra fel och brister. Utmaningen är att lära sig att leva med det. Men jag tycker faktiskt att jag är på god väg och det är jag glad över.

 

Har det någonsin hänt något riktigt jobbigt, tragiskt eller hemskt som hänt i ditt liv? För jag uppfattar det mest som frid och fröjd… 

SVAR: Jag har aldrig varit begravning eller förlorat någon som stått mig nära men jag var med om en villabrand för några år sedan och en av våra hundar vi haft blev ihjälskjuten av misstag på en jakt en gång vilket självklart var väldigt hemskt. Det är jobbigt att förlora ett husdjur, då det är en i familjen liksom och att vara med i en villabrand är inte så party det heller. Jag har alltid varit rädd för elden enda sedan jag var liten. Ibland när jag skulle sova låg jag och vred och vände mig och var jätterädd för att vårat hus skulle börja brinna. Jag kunde också få panik när vi skulle tända brasan nere i källaren och brukade sitta i trappen med telefonen i handen ifall det skulle börja brinna så att jag snabbt kunde ringa 112…

 

Och om du tror att mitt liv är helt frid och fröjd så kan jag lova dig att det är det inte. Jag har varit med om mycket, men jag vet att det finns många, många som har varit med om mer och värre saker så jag ska inte klaga. Men ingen lever ett perfekt och helt felfritt liv. Jobbiga tider har vi alla.

 

Puh, då har jag svarat på alla era frågor. Jag har dock hoppat över frågar angående mitt hår och frågar som jag inte tänker svara på som jag tycker är privata och som jag anser är non of your buisness. Hoppas ni blir nöjda med svaren och att ni tycker att det är kul att läsa. Det blev en hel del text! 

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna