När man är deppig och bara tycker att allt är skit så ska man SKÄMMA BORT SIG SJÄLV och VARA MED SINA VÄNNER! Det är den bästa medicinen mot deppiga dagar. Ta en dag eller kväll till att bara ta hand om dig själv för det är så viktigt med egentid och att ta sig tid till att skämma bort sig själv och göra lite skönhetspyssel. 

 

– Tappa upp ett varmt bad, ställ in högtalarna i badrumet och sätt på en playlist med dina absoluta favoritlåtar, gör ansiktsmask, hårinpackning, raka benen, ladda upp med din favoritläsning, gör i ordning något att dricka och bara mys en hel kväll alldeles ensam.

 

– Ta en promenad till mataffären och köp din favoritmat som du kan laga och njuta av.

 

– Smörj in dig med någon underbart doftande body lotion, måla naglarna och sätt på dig dina mysigaste kläder och hoppa ner i soffan, tänd ljus, kryp ner under en filt och se en film.

 

Känner du inte för att vara ensam om du mår dåligt så kan du ringa dina bästa kompisar, ta en fika i stan, bjud över dom på middag eller be dem joina dig på din ”SKÄM BORT DIG SJÄLV DAG”. Det finns ju ingenting som går upp mot att vara med sina bästa vänner, dom får en ju alltid på bra humör.

 

Kör en liten sleepover at your place med dina bästisar som man brukade när man var yngre och fyll rummet med madrasser och kuddar och mys hela kvällen. Be dom ta med bra och roliga spel eller filmer och baka något gott som ni kan äta under kvällen.

 

Vännerna är verkligen den bästa medicinen när man mår dåligt. För är man ensam så tänker man och så gråter man och så stänger man in sig i sin egna lilla värld, får ångest och mår dåligt. Och i det läget ska man ringa sin bästa vän och hänga med honom eller henne istället.

 

”DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY” är ett bra citat och tänk på hur många tusentals anledningar det faktiskt finns till att le om du inte mår bra. Hoppas ni fick en liten egokick nu och att ni tänker på det här när ni mår dåligt. Jag lovar er att ni i alla fall kommer må lite bättre och lite är ju alltid något, right?

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna