Kände att det var dags för lite pepptalk. Här kommer en krönika om avundsjuka. Släng gärna iväg kritik på krönikan, både positiv och negativ. För den behöver bearbetas en del känner jag. Såååå hit be with your best shot efter ni läst den!!!

 

AVUNDSJUKA 

 

”Rykten skapas av avundsjuka, sprids av hatare och accepteras av idioter” 

 

Alla har vi någon gång känt avund gentemot någon även fast vi inte erkänner känslan. Avund är nämligen en känsla som är svår att hantera. Men det spelar ingen roll om det handlar om utseende, pengar, relationer, livsstil eller karriär för det är fortfarande mänskligt att känna avundsjuka. Det skadliga är inte att känna avund, utan hur vi agerar utifrån känslan. Och det är så tråkigt att vissa människor inte kan unna någon annan karriär, lycka och framgång

 

Vi svenskar har ett särskilt förhållande till avundsjuka då det till och med finns ett uttryck som kallas ”den svenska avundsjukan”. Det är ett uttryck jag inte gillar men som jag faktiskt tycker stämmer väldigt bra. I lilla landet lagom som vi bor i så får ingen vara annorlunda, uppnå framgångsrika resultat eller vara stolta över sin framgång. Inte sagt att jag drar alla svenskar över samma kant, men vi svenskar är ofta avundsjuka på de som valt en liten annorlundare väg här i livet och till dom som lyckats bättre än oss själva. I jämförelse med andra nationer så är svenskar väldigt avundsjuka.

 

Avundsjuka behöver dock inte alltid vara något dåligt. Avund gentemot någon kan ju faktiskt vara en slags drivkraft till att prestera bättre. Låt därför avunden bli en positiv kraft. Du kan därför omvandla avunden till en positiv kraft.

 

För mig har avundsjuka varit en drivkraft, och har varit en viktig sådan för att göra bättre ifrån mig. När jag ser någon lyckas så förvandlas den gnutta avundsjukan jag kan känna till motivation och drivkraft till att försöka göra lika bra ifrån mig eller till och med till att lyckas göra bättre.

 

De som alltid känner sig nöjda med vad de presterat och inte anser att någon lyckats bättre än en själv kommer ha svårt att hitta drivkraften till att göra bättre ifrån sig och prestera hårdare. Likaså de som klankar ner på andra där ord i grund och botten grundar sig på avundsjuka.

 

Det är viktigt att vi kan unna varandra, glädjas med andras framgång, berömma och visa uppskattning. Jag lovar er att livet blir så mycket roligare om du gläds åt andras framgång, för det kommer att ge dig energi till din egna. En dag kanske du står där själv och är en av de avundsvärda. Någon som andra vill vara, för att du vågade, du lyckades och för att du kunde. Några kommer avundas dig och försöka välta dig ifrån stegen du tappert klättrar uppåt på medans andra kommer hjälpa dig och vara glad för din skull. Kom då ihåg att avund är en fin komplimang. Gå din egen väg, låt ingen trampa på dig, tro på dig själv, omge dig inte kring negativa människor, följ dina drömmar och KÖR HÅRT!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna