Som jag tidigare sagt så började jag och Bea att följa ett kost- och träningsschema i måndags som våran personliga tränare/ coach Jonte gjort ordning åt oss. Det finns flera anledningar till att vi valde att göra detta, en av dom är för att vi vill få en fit och vältränad kropp till sommaren. Den andra är att vi verkligen vill komma igång med träningen för att kunna leva ett sunt och friskt liv och att skaffa sig en personlig tränare som säger åt en vad man ska äta, hur man ska träna och som man kan vända sig till dygnet runt om man har frågor och dylikt kring saker och ting känns verkligen som ett sjukt bra val! Det är så skönt att bara kunna slänga iväg ett sms till honom om man undrar över någonting och sen gå igenom hur man ska träna så att man inte gör fel.

 

 

I vilket fall som helst så är anledningarna ovan de enda anledningara till att vi gör det här (INGENTING ANNAT), blir verkligen ledsen på er som kommit med negativa kommentarer kring detta när ni inte ens hade någon aning om vad det egentligen är för kost och träning jag kommer köra.

 

Jag uppmanar verkligen inte folk till att gå ner i vikt eller att börja gå på någon hetsdiet eller liknande. Och ni hade faktiskt ingen rätt överhuvudtaget att påpeka det när ni inte hade en aning om vad det är för kost- och träningsschema jag faktiskt ska följa. För i det här programmet och upplägget går man inte runt hungrig eller bantar, snarare tvärtom, du proppmätt nästan konstant hela tiden!

Kostschemat jag följer innehåller mycket proteinrik mat och lite kolhydrater. Det är en sk. “atlet diet” och jag äter mat ca. 7 gånger per dag. Jag äter på bestämda tider under dagen vilket resulterar i att man håller blodsockret på en jämn nivå hela dagen. Detta gör att jag inte blir sötsugen eller går och små äter. Lördagar är dock den-bästa-dagen-på-hela-veckan då jag får äta precis vad jag vill. Fan vad jag längtar till lördag alltså, jag har till och med skrivit upp på en lapp vad jag ska unna mig för godsaker denna fantastiska dag haha. Och jag lovar er, utan den här lördagen så skulle man inte klara att följa det här kostschemat för det är strikt vad man får äta och inte och fuskar man så sabbar man allt.

 

 

Här ovan är ett typiskt exempel på vad jag äter varje dag, det är kycklingfilé som jag slängt in i ugnen dagen innan med en god sallad till.

 

När det sedan kommer till dryck så är det ingen alkohol och inget annat än vatten eller te och det funkar faktiskt förvånansvärt bra. Dricker ju då väldigt mycket vatten som ni kanske förstår vilket inte bara är bra för fettförbränningen utan också för huden.

 

 

I och med det här med att man håller blodsockret på en jämn nivå under hela dagen och inte får dessa toppar och dalar så blir man mycket piggare, har lättare att koncentrera sig och så blir gladare. Hur bra är det inte det då?

 

 

När det sedan kommer till träningen så har vi inte börjat med den än då vi ska lära oss kosten den första veckan och kommer börja med träningen på måndag nästa vecka. Det vi dock gör varje morgon är att gå morgonpromenader innan frukost i 45 minuter. Det är jättejobbigt att komma upp på morgonen vid halv sex men när man väl är ute så är det så otroligt skönt, en perfekt start på dagen verkligen.

 

 

Träningsschemat nästa vecka ser ut såhär:

MÅNDAG – Ben, rumpa, vader

TISDAG – Bröst, triceps

ONSDAG – Rygg, baksida

TORSDAG – Ben, rumpa, vader

FREDAG – Axlar, armar

LÖRDAG – Gå ut och gå

SÖNDAG – Gå ut och gå

 

Tror det var pretty much it. Nu vet ni ju lite mer ingående vad det är jag håller på med egentligen. Dags att slänga in lite kycklingfilé i ungen nu samt käka lite keso och hallon. Fasen vad jag offrar mycket fritid för det här alltså men har jag bestämt mig för något, då fullföljer jag det också. Så nu kör vi raringar! Är grymt taggad inför träningen nästa vecka.

 

P.S. Har tagit förebilder och kommer efter dom här två månaderna att visa före och efter hur resultatet blev. Känner att det verkligen ska bli superkul att se, hoppas ni med tycker det. Kram på er!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna