Att hitta motivantionen till att träna är inte alltid enkelt. Men här är några av mina bästa träningstips för att du ska lyckas med din träning och hitta motivationen till att träna. (Träningskläderna kommer förövrigt ifrån gina tricot ifall någon undrar)


Vem vill du vara?

Tänk på den du vill vara. Vad vill du ha för resultat och varför tränar du? Vad är det vill åstakomma med din träning? Ett hälsosamt och frisk liv eller en snygg kropp? Eller tränar du helt enkelt bara för att du blir gladare och tycker att det är roligt?

 

Träna med en kompis

Att träna med en kompis är verkligen hur bra som helst. Då kan man peppa varann och tvinga upp varann tidigt på morgonen för att gå en promenad eller köra en timme på gymmet. När man sedan gymmar så är man ju två som håller koll på om man gör rätt i övningarna plus att man skriker lite på varann och överför någon slags styrka till den andra om det går tungt genom peppande ord eller en liten hjälp på traven.

 

Sätt upp delmål för din träning

Att sätta upp delmål är bättre än att bara ha ett mål att sträva efter. Det kan tex. vara, första månaden ska jag klara att springa 5 km utan att gå en enda gång och andra månaden ska jag klara 1 mil i vilket tempo som helst, och efter 6 veckor så ska jag kunna springa 1 mil på 50 minuter osv. Att sätta upp delmål bättre än man kanske tror.

 

Gör ett inspirationscollage

Det här gjorde jag för något år sedan. Jag tog en massa bilder på snygga och vältränade kroppar och skrev några peppande citat som jag sedan gjorde ett collage av som jag satte upp i garderoben, i kylskåpet och i skafferiet. Detta för att varje gång jag tittar i kylskåpet eller skafferiet och är sugen på något gott ska kunna påminna mig själv om att jag kanske inte borde stoppa i mig en hel chokladkaka. Faktiskt ett superbra tips!

 

Skriv en träningsdagbok

Om man märker att låren blivit lite fastare eller att man orkar lyfta fler vikter eller kan springa längre än ifrån första början så blir man sjukt motiverad och taggad till att träna mer och orka springa ännu längre nästa gång eller lyfta ännu några kilon. Det är därför jättebra om man skriver upp i en bok att den här dagen klarade jag det och det, så att man sedan nästa vecka när man utmanar sig själv ser att man klarade ännu mer den här gången. Det kommer göra dig mer motiverad, jag lovar!

 

Köp nya träningskläder

Jag lovar dig att träningen blir roligare om du investerar i ett par riktigt snygga träningskläder och träningsskor. Det blir mycket roligare att gå till gymmet och man känner sig lite extra snygg också dessutom. Att ha snygga träningskläder är ett MÅSTE!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna