Mjuka och riktigt kyssvänliga läppar såhär i höstmörkret sitter ju inte helt fel, right? Jag tänkte därför tipsa er en mirakelkur som går ut på att göra ett eget litet läppglans. Häftigt va? Det enda du behöver är olivolja och socker.


Ta ett tomt läppglansrör eller en liten burk eller något av liknande och skapa en blandning av 80% socker och 20% olivolja och blanda väl. Blandningen ska ha en pastaliknande konsistens, inte för flytande men inte alltför torr heller. Blandningen håller ganska så länge, så det är bara förvara den i badrummet med bland dina andra skönhetsprodukter sedan när den är klar.

För att sedan uppnå bästa effekt bör du innan du somnar, borsta dina läppar med din tandborste i ca. 30 sekunder. Tänk dock på att inte gnugga inte för hårt, du vill ju inte att dina läppar ska bli ännu torrare och förstörda. Det du gör är nämligen att du skrubbar bort döda hudceller. Men för att få bort allt så kan det ta allt ifrån en dag till en vecka, men gnugga inte dina läppar torra för att försöka skynda på processen då är det bara du som förlorar på det i slut ändan. När du i varje fall sedan har borstat dina läppar, tillämpa blandningen på med fingret eller ifrån den tomma läppglans tuben. Varnoga med att inte få den på huden olivolja kan göra huden fet och göra så att du får finnar. Sov sedan med läppglanset så kommer du förhoppningsvis att vakna upp med mjukare läppar dagen efter. Upprepa sedan denna process dagligen.

När dina läppar sedan är så mjuka som du vill att de ska vara kan du börja använda vanligt läppglans igen men efter ett tag bör du upprepa olivolja och borsta processen.

 

GO LIPS!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna