Gjorde en supergod nyttigare variant av jordgubbs-cheesecake igår då jag lagade middag till familjen och Filip. Receptet hittade jag på den HÄR lchf bloggen och jag var bara tvungen att testa och tipsa er om den. Gud så mycket recept det blivit på senaste tiden haha. Har en nyttig hemmagjord pizza som knappt innehåller några kolhydrater på gång också. Men här nedan följer ett recept på den mumsiga cheesecaken.

 

5-6 portioner

 

Mandelcrunch (istället för digestive kex):

100 gr smör

3 dl mandelmjöl

ev 1-2 msk sötning (jag använde inget igår men rekommenderar att göra det, du kan använda sukrin eller stevia bl.a)

 

Cheescake smeten:

300 gram philadelphiaost

3 dl grekisk/turkisk yoghurt eller 3 dl creme fraîche

1 dl stevia strö eller annan sötning

1 dl frysta halvtinade jordgubbar

 

Gör såhär:

Smält smöret och blanda ned mandelmjölet och ev sötning. Bred ut degen på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta sedan ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.

 

Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet. Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch! P.S. Jag toppade med hallon, då jag inte rekommenderar att toppa med upptinade frysta jordgubbar.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna