Vecka 3 i Pantene Treatover är redan här och i dagens blogginlägg kommer jag skriva om tips på vardaliga hårrutiner som jag har och som ni kan ta till er för att ta hand om ert hår på bästa sätt.

 

Använd balsam

Balsam gör så att håret inte går sönder eller trasslar och så hjälper det ditt hår att bli mjukt och fint. Plus att det får ditt hår att se hälsosamt ut. Tänk även på att använda balsam för just din hårtyp, torrt, fett, frissigt osv. Jag använde inte balsam i högstadiet under en längre period bara för att jag tyckte att håret blev så tungt men har nu insett att jag inte klarar mig utan det. Och glöm inte att helst undvika att borsta håret när det är blött.

 

Använd hatt om du ska vara i solen under en längre tid

Solen torkar faktiskt ut håret och UV-strålar kan göra så att håret förlorar protein och protein är jätteviktigt för håret. Nästan allt vårt hår består ju som sagt av protein. Så om du ska vara i solen i en hel vecka på solsemester, använd hatt eller gör åtminstonde en extra hårinpackning för att återfukta håret igen.

 

Borsta inte håret när det är bött

Som jag nämnde ovan så bör man undvika att borsta håret när det är vått. Vått hår är nämligen väldigt känsligt. När ditt hår är blött så är det mycket lättare att det går sönder. Jag brukar alltid låta håret torka innan jag gör något med det efter jag precis tvättat det men om jag bara måste göra något så använder jag alltid en bred kam vilket är så mycket bättre än att använda en borste.

 

Tänk på att klor inte är så bra för håret

Ofta på sommaren eller när man är utomlands så badar man ju i offentliga pooler med överdrivet mycket klor vilket inte är bra för håret då det gör håret strävt. Var därför noga med att sköja ur håret så fort som möjligt med rent vatten. Vi alla blondiner vet ju att håret till och med kan bli grönt av klor.

 

Stress kan faktiskt göra så att du tappar hår

Vi tappar natruligt ca. 50 – 80 hårstrån om dagen men är man stressad så kan man tappa mer hår. Om du därför upplever att du tappar alldeles för mycket hår så bör du nog kolla upp det.

 

Att klippa håret regelbundet kommer inte göra så att ditt hår växer snabbare

Det är en myt att håret växer snabbare om du klipper det. Och likaså är det en myt att håret blir tjockare om du klipper det regelbundet. Däremot kan du ju klippa håret så att det ser tjockare ut, men det blir inte tjockare. Mitt tips till er med ganska tunt hår är att klippa håret rakt av, då ser det tjockare ut. Jag brukar även böja topparna med en plattång för att få håret att se tjockare ut.

 

 

Mitt absolut bästa tips för en festfrisyr är förövrigt att locka håret. Jag älskar att locka mitt hår. Känner mig så himla fräsch och fin när jag gör det eftersom att mitt hår är spikrakt i vanliga fall. Plus att locka håret får det att se tjockare ut. Annars som sagt så är mitt bästa tips att böja topparna lite enkelt för att få håret att se tjockare ut.

 

En annan grej att tänka på är att bara för att du borstar ditt hår så kommer det inte göra så att du tappar mer hår. Jag har alltid trott det men efter att tagit reda på lite mer fakta så förstod jag att fallet inte alls är så. Hårborstning kan inprincip bara leda till att du tappar hår som du redan skulle tappat ändå. Överdriven hårborstning är ju däremot inte bra, inte för att du kommer tappa hår utan för att det skadar håret. Så att gå runt med oborstat hår för att man är rädd att håret ska falla av är något vi inte behöver göra längre, inte jag i varje fall. Haha, skönt.

 

 

Har ni testat dessa produkter förövrigt? Gillar verkligen värmeskyddssprayen till vänster starkt och den andra shine and protect sprayen är också riktigt bra. Den ska man ha i efter man har tvättat håret. Så tips tips tips!

 

Glöm förövrigt inte bort att göra eran hårinpackning idag babes. Och om ni vill ha mer bra hårtips, veta vad som skadar håret och ta reda på om ditt hår är skadat eller ej. Gå in på How’s your hair HÄR.

 

I samarbete med Pantene

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna