Q/A EF språkresor

 

Lärde man känna många andra EF studenter?

SVAR: När man åker två stycken så tror jag inte man lär känna hälften så många som man gör om man åker ensam. Men ja, du lär känna många andra EF studenter. Speciellt om du bor på studenthemmen också. Så det är verkligen jätteroligt. Det roligaste med skolan tyckte jag var att få höra andra studenter berätta om hur det fungerar med lagar och annat i deras länder. Sjukt intressant.

 

Vad är det man lär sig/ studerar i skolorna?

SVAR: Man studerar ju då engelska. Bara engelska. Det är allt ifrån grammatik, till att hålla tal eller att skriva ett arbete. Tänk er engelska lektionerna som man har i skolan här i Sverige, fast roligare då alla är så engagerade och verkligen vill lära sig språket.

 

Hur långa är lektionerna? Och hur många lektioner har man per dag?

SVAR: Tror det beror på vilken kurs man läser. Det finns ju olika svårighetsgrader. Sen beror det lite på vilken skola man går på också tror jag, då skolorna har lite olika koncept. Men de lektionerna jag och Molly hade var 2 timmar långa har jag för mig med en tio minuters paus i mitten och då var det 2 lektioner per dag måndag – fredag. Det som var väldigt bra dock med lektionerna var att antingen låg dem på förmiddagen eller på eftermiddagen vilket gör att man har mycket fritid.

 

 

Fick man mycket läxor och plugg?

SVAR: Nej, vi fick inte mycket läxor. Kanske 2-3 st i veckan max. Men det beror ju på lite hur stora det är också. Ibland skulle man bara träna grammatik till nästa lektion och en annan gång skulle man skriva ett arbete om Barack Obama. 

 

Hur mycket betalde ni för resan?

SVAR: Molly och jag fick resan av EF språkresor så jag vet tyvärr inte riktigt vad det kostar och hur mycket man bör ha med sig. Då vi fick aktiviteter, alla resetransporter och allt boende av EF. Vi betalade därför bara mat och shopping och det gick på ca. 15 000 – 20 000 på den månaden vi var iväg – vilket jag har ångest över… Men ja hur mycket man ska ha med sig beror ju helt på om man bor i värdfamilj eller på studenthem och hur mycket man vill shoppa och vart man väljer att äta. Jag shoppade ju rätt mycket och vi åt ganska ofta ute.

 

Vilken av kurserna bas, allmän och intensiv läste ni?

SVAR: Vi läste den svåraste kursen. Men det där behöver man väl inte välja innan? Man gör ju nämligen ett test första dagen i skolan för att se vilken kurs man passar bäst in i och bör läsa. 

 

Lärde ni känna många även fast ni bodde i värdfamilj?

SVAR: Alltså ja, man lär ju känna människorna i sin klass. Men vi hade lärt känna betydligt fler om vi bott på studenthem. Vilket jag faktiskt tycker att man borde göra. Studenthemmet på Hawaii gillade jag väldigt mycket trots att det inte alls var fancy. Alla verkade bara ha sån mysig och härlig gemenskap där.

 

 

Kan man åka på språkresa om man är 16 år?

SVAR: JAAAA, självklart kan man göra det. Åk åk åk! 

 

Var ni på EF skolan i Miami Beach? Finns det något man absolut inte får missa i Miami?

SVAR: Nej, vi var inte i Miami. Molly har ju dock varit där förut och hon gillade den stenhårt. Skolan och boendet ligger tydligen precis på stranden och boendet ska tydligen vara sjukt fräscht. Ang. vad ni inte får missa i Miami så kan jag inte riktigt svara på den frågan. Har ju varit i Miami ett x antal gånger men vet faktiskt inte så mycket om Miami. Tycker dock att ni bör åka till Dolphin Mall for sure.

 

Kan man gå ut i USA trots att man är 18 år?

SVAR: Ja, det går att komma ut trots att man inte är 21 år. I Las Vegas är det i princip omöjligt men det går att komma ut trots att man inte har åldern inne i USA. Speciellt då om man är en söt och blond tjej från Sverige. Det går absolut inte på alla ställen för ibland är de stenhårda men testa, man har ju inget att förlora. Gå inte in på falskleg bara. Det skulle jag inte rekommendera.

 

Hur var fritiden? Finns det några gränser för vad man får och inte får göra?

SVAR: Det finns inga speciella regler eller gränser för vad man får och inte får göra som just EF student. Men sen har ju de olika studentboendena speciella regler och självklart måste man följa USA:s lagstiftning och regler. Annars så fick man väldigt mycket fritid, jag menar man går i skolan ungefär 3-4 timmar per dag. Det är inte alls mycket.

 

Kan vem som helst göra den resan ni gjorde? Alltså byta skolor och städer?

SVAR: Ja, du kan få byta skolor och städer hej vilt. Vilket innebär att du kan göra examt samma resa som jag och Molly gjorde. Jag skulle dock rekommendera alla att stanna minst två veckor på ett ställe innan man flyttar till nästa.

 

Vad var åldersskillnaden på eleverna?

SVAR: Det kan vara allt ifrån 16-25. Åldersskillnaden på alla elever varierade jättemycket vilket är sjukt roligt tycker jag.

 

 

Hur var det att bo i en värdfamilj? Stränga regler? Fick ni alla måltiders mat av värdfamiljen? 

SVAR: Alla värdfamiljer har ju självklart olika regler och tider för när de vill att man ska vara hemma på kvällarna. Jag och Molly bodde hos två värdfamiljer, hos en i Los Angeles och en i Santa Barbara. Hos värdfamiljen i Los Angeles var vi tvungna att skriva under ett flera sidor långt reglemente för vad som gällde i hushållet och vad man fick och inte fick göra medans den i Santa Barbara inte hade några regler alls utan i princip ville att vi skulle iväg och festa och göra saker. Och gällande måltider så är det frukost och middag hos värdfamiljen som gäller. Du måste alltså betala egen lunch varje dag.

 

Hur var lärarna?

SVAR: Alla lärare var sjukt bra faktiskt. Gillade alla lärare jättebra. Så det var väldigt roligt. 

 

Vad kostade resan till Las Vegas? Hur bodde ni?

SVAR: Kommer tyvärr inte ihåg men det var inte alls dyrt. EF anordnar ju massor av olika aktiviteter och resor till olika ställen till väldigt bra priser så det är superbra. Vi bodde på Luxor, pyramiden, som det också kallas och det var riktigt najs.

 

Något du skulle gjort annorlunda om du fick möjligheten att åka igen?

SVAR: Oj, gud jag vet inte. Svår fråga. Men försökt lära känna fler människor för det är så roligt att ha med sig och det skapar också sådana bra möjligheter. Jag menar säg att du kommer jättenära en tjej ifrån Italien då är det ju bara att dra en weekend och hälsa på henne nästa sommar och sedan kan hon komma till Sverige och hälsa på dig. Perfekt!

 

Hoppas ni är nöjda med svaren. Vill ni har mer information eller lite mer utvecklande svar tycker jag ni ska gå in på EF:s hemsida för att läsa mer. Den hittar ni HÄR.

 

Lycka till och hoppas att ni som vill åka på språkresa i sommar kommer iväg på en. Jag lovar att ni inte kommer ångra er. Speciellt inte om ni åker till Hawaii eller Santa Barbara, det är verkligen mitt absolut bästa tips till er som är sugna på att dra iväg.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna