Får många frågor om Australien och hur det skiljer sig i från Sverige.

Så har gjort en liten lista här åt er med lite fun facts about Aussie.

 

 När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Vilket innebär att det fortfarande är vår här men att vi börjar gå mot sommaren nu i Australien, då December-Januari-Februari är Australiens sommarmånader.

 

 Det är vänstertrafik här.

 

 Australienare har väldigt mycket slang, de mumlar mycket (iaf våra roomies) och de händer jätteofta att de inte uttalar orden fullt ut. De uttalar Australia – Straaaaaya och Brisbane – Bris-bin och Melbourne Mel-bin.

 

 Det är lag på att använda cykelhjälm här.

 

♥ På de flesta ställena behöver killar gå in tillsammans med en tjej på krogen för att kunna komma in. 

 

 Folk går jätteofta barfota här i Australien och att köra bil utan skor är vardag. Du kan till och med se folk barfota i mataffären. Yes, I know. Det är väldigt konstigt… Haha

 

 

♥ Avstånd är precis som i USA, ingen big deal. Att åka till Sydney och festa gör man varje helg trots att det tar 1,5 timme med tåg. Vilket inte är lika vanligt i Sverige. Det är som att jag skulle åka till Stockholm för att gå ut varje gång jag skulle gå ut.

 

♥ Bali är Australiens Rhodos/Magaluf.

 

♥ Du behöver bara vara 18 år för att köpa alkohol här.

 

 Australienare är otroligt hjälpsamma. Har aldrig träffat några hjälpsammare människor. 

 

 I mataffärer, precis som i USA, så behöver du inte packa ner dina matvaror själv. Det gör istället kassörskan/ en speciellt anställd matpackare. Matkassarna är mycket tunnare än i Sverige också vilket innebär att det du får ner i 2 påsar hemma i Sverige blir ca 5 st påsar här i Australien.

 

 Cheers betyder både skål och tack. Killarna vi bor med säger Cheers hela tiden istället för Thanks eller Thank you.

 

 

 Australienare är precis som Amerikaner, sjukt trevliga och vänliga. Attityden hos människorna här och det faktum att de Australiensiska killarna är jättenoga med att inte svära framför tjejer, föra sig ordentligt och vara trevliga gillar jag jättemycket. 

 

 På tal om killar så finns det så otroligt mycket snygga killar här. Så gillar man en relaxed och layed back look på killar är det till Australien man ska åka för att finna mannen i sitt liv.

 

♥ I alla skolor i Australien är skoluniform obligatoriskt.

 

♥ Gällande priser osv till skillnad mot Sverige så tycker jag att det är rätt lika faktiskt. Kläderna är aningen billigare kanske men annars så kostar mat och så lika mycket. Det kanske är lite dyrare att käka på restaurang. Och alkohol är typ lika dyrt också.

 

♥ Precis som i USA så har Australien vissa nationella lagar men sedan så skiljer sig vissa saker ifrån stat till stat. Och det finns ju då   6 olika delstater. New South Wales (där jag bor just nu), Queensland, Victoria, South Australia, Tasmanien och Western Australia.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna