♥ Fåglarna här låter verkligen som apor. För de låter sannerligen inte som fåglarna i Sverige utan mer ”wohhoaaahahaha”. Okej försöket att försöka härma dem gick inte så jättebra men ni vet ju hur apor låter…

 

♥ Temafester verkar vara väldigt populärt här i the land down under. Varenda hemmafest (5 st) jag har blivit bjuden på har haft ett tema. Det har varit Around the world tema, christmas tema, hawaii tema back to school tema och what I wanted to be when I grew up tema.

 

♥ Man får oftast lön en gång i veckan här och betlar även hyran en gång i veckan. Vilket är rätt så najs om man kan hålla i pengarna. Gillar faktiskt veckotänket.

 

♥ De finns fler kängurus än invånare i Australien….

 

♥ Att få hem en karta med vilka spindlar/ djur som man ska passa sig för är fullt normalt.

 

♥ Man firar julafton den 25:e december här och öppnar julklapparna på morgonen precis som i USA. Egentligen så makes it sense att fira jul på juldagen (christmas day), inte julafton (christmas eve).. Men men.

 

♥ Ungefär 75 procent av befolkningen har någon slags religiös tro. Vilket skiljer sig ifrån Sverige tror jag?

 

♥ Man blir ALLTID välkomnad med ett ”Hey, how are you going?” när man kommer in i butiker. De anställer med andra ord människor som bara står och välkomnar kunderna in i butiken.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna