Har fått många frågor om visumet och vad som behövs göras om man vill åka till Australien och jobba. Tänkte därför bjuda er på lite tips här om vart jag bokade mitt flyg, hur mycket min försäkring kostade och lite annat smått och gott. ENJOY!

 

♥ Ansök om ett working holiday VISA på Australiens regerings hemsida HÄR. Det du gör är i pricnip att fylla i dina personuppgifter, vad du planerar att jobba med och sen svarar du på massa andra frågor. Detta tar ca. 1 timme och sen kan ta det allt ifrån några minuter till dagar att få visumet godkänt och visumet kostar ca 2700 kr.

 

Visumet tillåter dig att resa runt och jobba i Australien i ett helt år från den dagen du kommer in i landet. Och du får bara denna chans EN gång i hela ditt liv. Så efter ditt år kommer du inte kunna åka på ett working holiday visum igen. Dock kan du få ett extra år om du jobbar på en farm i minst TRE månader.

 

 Where to book the flight ticket? Jag bokade min via Kilroy och åkte med Singapore Airlines. Och min flygbiljett kostade ca. 10 500 kr tur och retur. Var noga med att du skriver i RÄTT NAMN. Så du inte behöver krångla som jag behövde haha.

 

♥ Fixa en försäkring. Jag ringde bara mitt försäkringsbolag och frågade vilken försäkring jag borde ha och vad den skulle kosta. Min försäkring kostade ca 2100 kr från oktober-maj om jag minns rätt. Försäkringen jag har är i princip som en hemförsäkring och sen om något skulle hända så att jag måste åka hem så kan jag göra det osv. Vet inte riktigt allt vad min täcker.

 

 

 Sen kan du bli medlem på facebookgrupperna ”Svenskar i Australien” eller ”Svenskar i Sydney”, ”Svenskar i Melbourne”, ”Svenskar i Bribane” beroende på vart du ska åka helt enkelt och skriv ett inlägg och fråga om någon/ några att bo med eller om något vet om det finns ett tillgängligt jobb. Där kan man även få massa tips och svar på andra frågor. Älskar grupperna på facebook. Det är via dom jag träffat de andra svenska tjejerna här i Sydney också.

 

♥ Ett annat tips är att leta boende på gumtree.com.au men bo gärna på hostel först när du kommer då det absolut enklaste är om du är på plats när du letar boende då lägenheterna går väldigt fort. Ge det några timmar och lägenheten är uthyrd typ.

 

♥ Sen måste du också fixa tax file number, ett australiensiskt bank kort och sen en mobil. Vi använder Greather bank, Linnea har vodafone som mobiloperatör och jag har inte fixat någon mobil ännu då jag ska byta mobil med pappa när han kommer ner. Min mobil är nämligen låst hemma i Sverige med Telia så jag kan inte låsa upp den eller använda den här.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna