Los Angeles är en stad jag inte riktigt fått greppet om än. Sist jag var där ÄLSKADE jag det. Men nu när vi var där så gillade jag det inte lika mycket. Det är en sådan stor, stor stad. Det är inte så att jag inte gillar L.A. men jag föredrar Santa Barbara framför L.A. alla dagar i veckan exempel. I vilket fall så ligger EF skolan i Los Angeles ca 40 minuter utanför själva L.A. i ett område som heter Redondo Beach. Och för att vara ärlig så gillade jag inte Redondo Beach så mycket.. Det var typ som ett stort område med hus och villor och sen några butiker och sen så låg skolan ganska mitt i allt. Visst, den låg nära stranden men detta var inte mitt favoritställe. Det är ju dock absolut värt om man vill se Los Angeles då skolan gör massor av resor och aktiviteter i Los Angeles nästan varje dag.

 

I Redondo Beach så bodde vi hos en värdfamilj som bestod av ett äldre par och en hund och sen så hade de även två andra utbytesstudenter boende hos sig. Värdfamiljen var supersnälla men de hade det inte sådär jättestädat och fräscht om man jämför med Santa Barbara familjen som vi kommer till senare. Det var absolut bra dock och de var väldigt snälla mot oss som sagt.

 

// Los Angeles is a city I really haven’t got to know yet. Last time I was there I absolutely loved it. But this time I didn’t like it as much. It’s such a big, big city but I am not saying I don’t like L.A. it’s just that I prefer other places, like Santa Barbara for example. Oh well, the EF language school is not in the heart of L.A. it’s about 40 minutes outside L.A. in an area called Redondo Beach. And to be honest I didn’t like Redondo that much. It felt like a big area with just houses. It was close to beach though which was really nice. And it’s absolutely worth going at the school in Redondo Beach if you wanna get to know Los Angeles since they do heaps of activities and travels to L.A. every day.

 

In Redondo Beach we stayed at a host family which was an older couple and a dog. They also had two other EF students living there as well which was fun. The family were so nice but their house wasn’t as super clean and fresh as our host family house in Santa Barbara. And we didn’t felt as special as we did with the Santa Barbara family since this family had heaps of students staying at theirs all the time. I’t was absolutely a really nice family though and we had a good time. //

 

 

 

Tog en taxi (eller EF betalde för en Taxi) till Santa Monica Beach för en beachdag en av dagarna i Los Angeles, det hade blivit alldeles för dyrt annars… Så hängde på stranden i några timmar innan vi skulle göra en photoshoot med Stylegodis. Det var mysigt.

 

// Took a cab (or actually EF payed for a Taxi for us since it would have been a fortune if we had to pay it ourselves) to Santa Monica Beach one of the days in Los Angeles. So we just had a beach day in Santa Monica for a few hours before we were doing a photoshoot with Stylegodis. It was so much fun //

 

 

Här är filmen jag gjorde i Los Angeles, följ med mig i L.A.

Och på en rundtur på EF skolan i Redondo Beach.

 

// Here’s a movie I did when I was in Los Angeles. Follow me in L.A.

And on a round tour at the EF school in Redondo Beach //

 

 

 

EF annordnade en privatbuss och chaufför till oss den sista dagen i Los Angeles så att vi skulle hinna med att åka till Beverly Hills, Rodeo Drive, Hollywoodskylten och även hinna shoppa lite på Sunset Boulevard och på min favoritbutik LF som ligger på Robertson Boulevard. Och om ni ändå är och shoppar på LF så gå över gatan och käka lunch på The Ivy, ett bra kändisspotting ställe. Ett annat tips är att käka frukost på Urth Café, tror de har flera i Los Angeles. Det är ett hälsoställe som även det är bra för kändisspotting.

 

// EF organized a privatedriver and private bus for me and Molly on our last day in Los Angeles, which was so nice, since we wanted to go to Beverly Hills, Rodeo Drive, the Hollywood sign and go in some boutiques on Sunset Boulevard and have a look in my favoritestore LF that’s on Robertson Boulevard. TIPS! If you go to LF for some shopping, just across the street on the restaurant The Ivy there’s good celebrity spotting. Another tips is to go for breakfast on the healthy café Urth Café. They have a few around in L.A. and you will most likely find some famous people there as well //

 

 

 

 

Spenderade mycket tid på Starbucks i Los Angeles då det låg precis tvärs över gatan ifrån EF skolan. Något annat som var riktigt najs var att det fanns ett litet hälsohak precis vid skolan också där vi en dag åt Acai-bowls. Så mumsigt och supernyttigt också. Tummen upp för det.

 

// Spent a lot of time at Starbucks when we were in Los Angeles since it was across the street from the EF language school. Another thing that was really nice was that there was a little health-cafe just next to the school too where we had Acai-bowls one day for lunch. It was super delicious and it’s super healthy //

 

 

EF skolan i Redondo Beach/ Los Angeles var väl inte favoriten men det var superfräscht och det var så mysigt när det hade en barbecue ute på uteplatsen för alla eleverna på lunchen. Det serverades korv med bröd och något att dricka och så betalade man typ en liten peng för det. Stämningen på skolan var härlig och rektorn var fantastiskt trevlig och snäll. 

 

På lektionerna här så var det lite annorlunda jämfört med i San Francisco. Det var så mycket roligare lektioner här tycker jag och vi gjorde lite blandade saker. Kommer inte ihåg på rak arm vad vi gjorde men jag vet att vi pratade mycket om olika lagar och regler som finns i olika länder vilket var så intressant. Tycker alltid att det är så intressant att få höra hur saker och ting fungerar i andra länder från någon som kommer ifrån just det landet.

 

// The EF school in Redondo Beach/ Los Angeles was not my favorite but it was a really nice school and it was so lovely when they one day had a little barbecue in the backyard/ outdoor area for all the students at the school. They did hotdogs and drinks and then you just payed a dollar or something for two hotdogs and a drink or something like that. It was so nice. And the headmaster was so lovely.

 

The lessons here in Los Angeles was pretty different compared to the ones we went to in San Francisco. The lessons was so much more fun in Los Angeles since we did heaps of different things. I can’t really remember what we did but I remember that we talked a lot about differences in the law systems and stuff for different countries. Which was really interesting. I recon it’s so interesting hearing about other countries from someone who comes from that country //

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna