Måste bara tipsa er om morotsoppan som Moa gjort till mig och Linnea de senaste dagarna. Den är superenkel att göra, den är jättegod och den är jävligt billig. Älskar att man kan variera den lite som man vill också. Första dagen åt jag den med svamp och idag åt jag den med spenat, tomat och lite gullök.

 

Du behöver:

– 1 kg morötter

– 1/2 gullök

– 2 vitlöksklyftor

– 1 grönsaksbuljong

– 1 liter vatten

– Valfria kryddor (vi hade curry, cayenne, salt och peppar)

 

 

Gör så här:

Hacka löken och vitlöken och fräs den i olja, häll sedan på en liter vatten och låt koka upp tillsammans med grönsaksbuljongen. Skär morötterna i mindre bitar, låt koka tills morötterna blir mjuka. Mixa sedan allt med en stavmixer (eller stoppa i det i en smoothiemixer som vi gjorde i brist på matredksap hehe) och avsluta sedan med att krydda vad du nu vill krydda din soppa med. Busenkelt, nyttigt och supergott.

 

// I have to give you the recipe of the carrot soup that Moa have been making for me and Linnea the last couple of days. It’s really easy, very yum and cheap as to do. I love that you can variate a little bit as well. The first day I had it with mushrooms and today with spinach, baby tomatoes and some onion.

 

You need: 

– 1 kg carrots

– 1/2 yellow onion

– 2 garlic pieces

– 1L water

– Spices 

 

Instructions:

Chop the onion and the garlic and roast it with some olive oil, put 1L of water in the pot and let it boil. While boiling, cut the carrots in smaller pieces and let them boil until they get soft. Then mix it all together with a portable mixer and then just use whatever spices you wanna have. Easy hey? //

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna