Har haft en fantastisk dag fullspäckad med äventyr. För att berätta lite för er om Vila så är det huvudstaden i landet Vanuatu som ligger i South Pacific. Och det har blivit utsett till ett av de lyckligaste ställena i världen vilket kan vara lite kul att veta. Något annat jag lärt mig om Vila idag är att det inte finns några trafikregler alls utan endast ett par hastighetsbegränsningar här och var. Men verkligen inte många. De tankar även bilen åt dig när du åker in på en bensinmack och de pratar engelska, bislama och pidgeon engelska.
Vi hyrde en privat chaufför för hela dagen som tog oss till Blue Lagoon och Cascade Falls och det kostade oss 200 AUD vilket ändå var helt okej för en hel dag antar jag då han väntade på oss och körde oss runt medans vi var och äventyrade.

Okej vi börjar med Cascade Falls ladies and gentlemen. De absolut finaste vattenfallet jag någonsin sett. Det var helt otroligt vackert och vi klättrade upp en bra bit för att komma så nära som möjligt. Det såg superläskigt och svårt ut men det var inte alls krångligt att ta sig upp.

 

 

 

 

Om ni någonsin åker till Vila måste ni åka till Cascade Falls, det är värt 25 AUD per person inträde och det tar endast 15 minuter att ta sig upp till vattenfallet plus att vägen dit är jättegullig då man måste gå över små vattendrag och vattenfall för att komma dit.
Hade inte så jättehöga förväntningar på Blue Lagoon då jag tänkte att alla bilderna därifrån troligtvis är superredigerade men möttes av en chock när jag kom dit. Både Maddy och jag bara tittade på varandra och sa ”det här är mitt favoritställe på hela jorden”. Vattnet var alldeles blått. Det var så jävla fint och om jag en dag blir rik så ska jag köpa upp Lagunen och bygga ett hus där. Det var så magiskt. Bara ta en titt på bilderna själva. Helt otroligt.
Vi snorklade runt i Lagunen, slängde oss i gungan och gjorde massa filmer med våra gopros (som jag förövrigt använder mig av när jag tar kort och filmar under vattnet för er som undrade det). Kan ju inte påstå att jag var den bästa på att svinga mig i det där repet och det får ni själva se när kryssningen är klar och jag har obegränsat internet igen för då ska jag lägga upp massa häftiga och superhärliga filmer ifrån detta. Ni kommer älska det.
Men åter igen till Blue Lagoon. Åk dit. Det kostar 6 AUD per person att ta sig in vilket motsvarar typ 36 svenska kronor och det är verkligen helt amazing. Man kunde tydligen också simma ut till havet ifrån lagunen och enligt några som var där så var det jättefint där lagunen mötte havet. Vi simmade aldrig bort dock.
// Sorry for not translating this post either guys but just use google translate. It takes me ages to translate long posts like this which makes it take double as long as well. Hope that’s fine. Use google translate so you can read everything about today or read Maddy’s blog www.maddisonrigg.devote.se //

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna