”Rykten skapas av avundsjuka, sprids av hatare och accepteras av idioter” 

 

Skrev ett inlägg om avundsjuka för något år sedan som jag ändrat lite i och tänkte publicera igen. Har nämligen fått tampas med en del avundsjuka tjejer som försöker trampa på mig den senaste tiden så tänkte bara berätta lite för er hur min syn på avundsjuka ser ut och vad man egentligen borde göra med sina avundsjuka känslor.

 

Alla har vi ju någon gång känt avund gentemot någon även fast vi gärna inte erkänner det. Avund är nämligen en känsla som är svår att hantera då det ligger något nedlåtande i ordet avundsjuka. Men det spelar ingen roll om det handlar om utseende, pengar, relationer, livsstil eller karriär för det är fortfarande mänskligt att känna avundsjuka. Det skadliga är nämligen inte att känna avund, utan hur vi agerar utifrån känslan, för det är där det oftast blir fel och dåligt.

 

Avundsjuka behöver inte alltid vara något dåligt. Avund gentemot någon eller något kan ju faktiskt vara en slags drivkraft till att prestera bättre. Låt därför avunden bli en dragkraft istället och omvandla avunden till en positiv kraft. När jag ser någon lyckas så försöker jag förvandla den gnutta avundsjukan jag kan känna till motivation och drivkraft till att försöka göra lika bra ifrån mig eller till och med till att lyckas göra bättre. 

 

Det är viktigt att vi kan unna varandra, glädjas med andras framgång, berömma och visa uppskattning. Jag lovar er att livet blir så mycket roligare om du gläds åt andras framgång, för att glädjas åt andras framgång kommer att ge dig energi till din egna. En dag kanske det är du som står där själv och är en av de avundsvärda. Någon som andra vill vara, för att du vågade, du lyckades och för att du kunde. Och då kan jag lova dig att några kommer avundas dig och försöka välta dig ifrån stegen du tappert klättrar uppåt på medans andra kommer hjälpa dig och vara glad för din skull. Kom då ihåg att avund är en fin komplimang.

 

Gå därför din egen väg, låt ingen trampa på dig, tro på dig själv, omge dig inte kring negativa människor, följ dina drömmar, omvandla avundsjuka till en drivkraft, unna andra framgång och KÖR HÅRT!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna