Har fått en del frågor kring mina bröst och bröstförminskningen jag pratat lite om på senaste tiden så tänkte förklara mig och svara lite på de frågorna och funderingarna jag fått här i ett inlägg. 

 

Även fast man kanske inte kan tro det (pga att jag döljer det rätt bra) så har jag väldigt stora bröst, jag har en E kupa. Detta har jag tyckt varit väldigt jobbigt de senaste året då det känns som att dom bara växer och växer och blir större och större. Vilket resulterar i att det blir svårare och svårare för mig att hitta kläder, bikinis och bh:ar som passar mig. Får sålla bort ca 80 % av alla klänningar, toppar och tunikor som jag vill ha pga mina bröst inte får plats eller sitter som de ska i plagget. Och inte nog med det varje gång jag är ute och springer eller går så får jag förbannat ont i axlar och nacke. Jag märker även hur min hållning bara blir sämre och sämre då jag gärna sitter framåtlutad för att det blir ganska så tungt med några kilos bröst som hänger.

 

Jag brukar säga: ”Rock what you got”. Men att rocka och framhäva mina bröst har varit väldigt svårt för mig då jag verkligen inte trivs i dem för att de mestadels bara hänger och är i vägen. Tror inte ni förstår hur många olika sorters bh:ar jag testat och hur många timmar jag spenderat inne på bl.a. Victoria’s Secret för att hitta något som sitter bra. Och jag är så trött på det nu. För det första så kostar inte en bh för oss storbystade 250 kr som på H&M utan det blir upp mot 1000-lappen och för det andra så har jag fortfarande (2 år senare efter att problemet uppstått) inte hittat någon bh som både sätter bysten på plats och är bekväm. Hittar jag något som är bekvämt och inte skaver så hänger mina bröst väldigt mycket. Och hittar jag något som håller bysten på plats så man får en snygg kupa så blir axlarna överbelastade, bh banden skaver och så gör det ont.

 

Jag har därför bestämt mig för att göra en bröstförminskning och hoppas nu innerligt på att få denna via landstinget. Mitt första möte med vårdcentralen för att få en remiss är den 5e augusti och jag tror inte ni förstår hur mycket jag vill det här. För jag är så trött på att behöva leta i hundra år för att hitta kläder som passar bra och trött på att få så jävla ont i nacken och axlarna när jag är ute och springer. 

 

Får jag göra bröstförminskningen via landstinget så lovar jag att berätta steg för steg vad som hända skall och hur jag mår osv så att ni andra som också kanske funderar på att göra en bröstförminskning kan hänga med på min resa. Om det är så att någon av er där ute som gjort en bröstförminskning eller också funderar på att göra en – kommentera gärna eller mejla mig så kan vi prata om det och bolla lite frågor och funderingar. Jag har hört att det kan bli problem med ammningen bl.a. men känner faktiskt att det inte är ett så stort problem. 

 

Lite bh och bikini tips för er andra storbystade:

Twilfit och Victoria’s Secret har bra bh:ar

Sunburn i Australien har bra bikinis

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna