Tänkte göra ett litet throwback inlägg om resor jag gjort i år och resor som komma skall för att inspirera er alla lite mer till att faktiskt ge er ut och resa då det utan tvekan är det bästa jag vet att göra. Vi börjar med när jag bodde i Australien…

 

// I was thinking to do a little blogpost about travels I’ve done this year and the travels I have left do to to inspire you a bit more to travel more. To travel is my favorite thing to do and therefore I want you guys to do it as well //

 

 

 

 

 

Bodde som de flesta av er vet i Australien från Oktober förra året till i Maj i år så man kan väl räkna det som den första resan det här året. Australien är en het destination att åka till efter studenten om man vill ge sig ut och resa direkt. Anledningen till att jag tycker det är för att det är lätt att få ett ”jobbvisum” i Australien så att man kan åka dit och jobba. Då man oftast inte har värsta sparkontot när man precis gått ur gymnasiet vilket innebär att man måste kunna jobba på stället man reser eller flyttar till.

 

// Lived in Australia for 6 months and came home in May so I guess that counts as was my first trip this year. In Australia I worked at a café and when I didn’t work there where a lot of boys around at our house since I lived with three Aussie boys and their friends.. I lived the dreamlife and I would recommend you all to go to Australia and work if you don’t have a lot of money since it’s pretty easy to get a working holiday VISA over there //

 

 

 

 

 

När jag var i Australien jobbade jag på ett café som servitris och så var jag Instagram Manager för hårvårdsmärket Aussie (JAAAA, det bästa jobbet någonsin!!). Jag hade även turen att hamna i ett beachhouse som alltid var fullt med Australienska killar så när jag inte jobbade hängde jag med dem. Levde med andra orden DRÖMLIVET.

 

// When I lived in Australia I worked in a café as a waitress. I was also the Instagram Manager for the worldwide hair brand Aussie which was the best job ever. I lived with 3 boys as well which resulted that our house was full of boys pretty much every day which was so much fun //

 

 

 

 

 

 

I februari skulle man kunna säga att jag åkte iväg på en semester på semestern. Jag och Maddy (min australienska bästis) hade hittat billiga flygbiljetter till Hawaii redan i November förra året så åkte dit i två veckor i slutet av februari. Redan på shuttlebussen från flygplatsen började vi snacka med två andra tjejer (Lulu och Nakia) i vår ålder som också var ifrån Australien och innan vi visste ordet av det så blev vi kompisar och började hänga.

 

// In February, you could say that I went away on a holiday on the holiday. Me and Maddy (my Australian best friend) had found cheap flight tickets to Hawaii back in November last year so went there for two weeks in late February. Already on the shuttle bus from the airport, we started talking with two other girls (Lulu and Nakia) of our age who was also from Australia, and before we knew it we became friends and started hanging out //

 

 

 

 

 

Det är så roligt för jag kommer verkligen ihåg hur mitt första intryck av dom var att dom inte alls verkade trevliga utan väldigt bitchiga men hur dom sedan visade sig vara hur snälla och gulliga som helst. När vi inte hade boende vi fick smyga oss in i deras rum. En kväll följde vi med på Lulu’s födelsedagsmiddag. Sen åkte vi tillsammans med dom upp till North Shore och delade på ett rum på ett hostel. Och sista natten fixade jag ett hotellrum till oss alla på ett fint hotel. Nakia kom även och hälsade på mig när vi kom tillbaka till Australien och det visade sig också att Lulu jobbade som dansare på nattklubben The Ivy jag älskade i Sydney.

 

// It’s so funny because I’ll really remember that my first impression of them was that they did not seemed nice at all but how they a few minutes later proved me absolutely wrong. When we didn’t have accommodation for a night we got to sneak us into their room. One evening we went to Lulu’s birthday dinner. Then we went along with them up to the North Shore and shared a room at a hostel. And the last night I fixed a hotel room for us all in a fancy hotel. Nakia even came and visited me when we got back to Australia and it also appeared that Lulu was working as a dancer at the nightclub The Ivy that I loved in Sydney //

 

 

 

 

Inte nog med det, en eftermiddag uppe i North Shore när vi låg på stranden kom en söt kille fram till mig och Maddy och började prata lite. Han berättade om en restaurang som vi borde gå till som låg vid Turtle Bay Resort. Said and done, när vi kom tillbaka till vårt hostel där Nakia och Lulu var så hade de pratat om någon som tipsat dem om samma restaurang så vi fixade oss, ställde oss vid vägkanten och liftade ut till restaurangen som låg en bra bit ifrån där vi bodde. Väl där upptäcker vi att killen vi snackat med sitter två bord bort så vi börjar prata igen och sen bjuder han med oss till deras strandhus vilket visar sig vara huset där alla surfare som tävlade i Pipeline/ Volcom Pro bodde i. Och det är inte allt tydligen var både han och hans kompis välkända surfare för när vi kom tillbaka till Australien höll Maddys kille på att dö när vi berättade vilka vi hade hängt med i Volcom Pro huset (kan tillägga att jag kysste en av dem och blev lite små förälskad).

 

// Not only that, one afternoon up in the North Shore when we were laying on the beach a cute guy approached me and Maddy and began to talk with us. He told us about a restaurant we should go. Said and done, when we got back to our hostel where Nakia and Lulu were, they had been talking about someone who tipped them off about the same restaurant so we hitchhiked out to the restaurant, which was a good distance away from where we lived. Once there, we discover that the guy we talked to were sitting two tables away so we started talking again and then he invited us to their beach house, which turned out to be the house where all the pro surfers who competed in the Pipeline / Volcom Pro lived in. And that’s not all, apparently both he and his buddy were well known surfers so when we came back to Australia Maddy’s boyfriend got so jealous when we told him that we had been with them in Volcom Pro house //

 

 

 

 

 

Nästa resa slutade även den i Hawaii. Lite mer annorlunda än den förra dock då vi åkte på en kryssning med Royal Caribbean från Sydney till Hawaii. Det var jag, Maddy och Maddys mamma Julie som åkte iväg och det var absolut än av de bästa resorna jag har gjort. Jag fick se så mycket häftiga ställen och platser som jag inte ens visste existerande. 

 

// Next trip ended also in Hawaii. A little more different trip than the last one though, however, we went on a cruise with Royal Caribbean from Sydney to Hawaii. It was me, Maddy and Maddy’s mum Julie who went away and it was definitely one of the best trips I have ever done. I got to see so much cool places and places I did not even know existed //

 

 

 

 

 

Att åka på kryssningen är en upplevelse och resa i sig och jag tycker att ni alla borde göra det någon gång. Det charmiga med kryssningar är att man får se så många ställen på en och samma resa och att det känns väldigt lyxigt att gå och äta en finmiddag varje kväll med en alldeles egen servitör. Det är väldigt avkopplande att åka på kryssning samtidigt som man kan göra det väldigt äventyrligt också. Älskar att vi lärde känna en supergullig tjej som jobbade i receptionen på båten också, hon bjöd oss på den godaste sushien jag någonsin ätit, tog några drinkar med oss på en av barerna, fixade erbjudanden och cupcakes till oss och mötte sedan upp oss på stranden i Hawaii också.

 

// Going on a cruise is an experience and journey in itself and I think you all should do it sometime. The charming thing with cruises is that you get to see so many places in one trip and that it feels very luxurious to go and eat at a fine dining every night with your very own waiter. It’s very relaxing to go on a cruise too but you can also choose to do it very adventurous too. I love that we got to know a super cute girl that worked at the front desk on the boat as well as she invited us to the most delicious sushi I’ve ever eaten, took a few drinks with us at one of the bars, tweaked deals and cupcakes for us and then met us up at the beach in Hawaii also. She was the best //

 

 

 

 

 

Kryssningen vi åkte på var fantastisk. Jag har åkt på några kryssningar förut nere i Karibien bland lite öar i Mexico, Bahamas osv men den här rutten var tusen gånger bättre. Vi stannade på Isle of Pines, Samoa, Champagne Bay, Fiji, American Samoa, Vila och avslutade i Hawaii (ovan ser ni några bilder ifrån dessa destinationer). Väl på Hawaii så åkte Maddy och hennes mamma hem samma kväll vi kom dit medans jag stannade på Hawaii i två nätter och hade turen att få bo hos en tjej som vi lärde känna de sista kvällarna på kryssningen. Annars hade jag ju fått bo själv på något hostel vilket inte kändes så jättelockande. 

 

// The cruise we went on was amazing. I’ve been on a few cruises before down in the Caribbean among the little islands in Mexico, the Bahamas, etc., but this route was a thousands times better. We stayed at the Isle of Pines, Samoa, Champagne Bay, Fiji, Samoa, Rest and ended in Hawaii (above you can see some pictures from these destinations). Once in Hawaii Maddy and her mother went home that same evening we got there while I stayed in Hawaii for two nights and were lucky enough to live with a girl who we got to know the last evening of the cruise. Otherwise I would have stayed at a hostel by myself which did not felt so very tempting hehe //

 

 

 

 

 

Efter två nätter i Hawaii så skulle man kunna säga att nästa resa började. Flög nämligen till Las Vegas och mötte upp mina föräldrar för att tillsammans med dem spendera 10 dagar i Kalifornien. Vi började som sagt i Las Vegas, där jag varit två gånger förut och gick runt lite och kikade på The Strip samt gjorde lite shopping.

 

// After two nights in Hawaii, the next trip began. I flew to Las Vegas and met up with my parents to together with them spend the next 10 days in California. We started as said in Las Vegas, where I had been twice before and walked around a bit and looked at the strip and did a little shopping //

 

 

 

 

Efter Las Vegas begav vi oss av till Palm Springs, ett ställe jag gillar väldigt mycket. Det ligger verkligen mitt i öknen precis som Las Vegas och just Palm Springs är omringat av berg också vilket gör det ännu charmigare. Om ni någon gång gör en liten roadtrip i Kalifornien måste ni stanna till i Palm Springs.

 

// After Las Vegas we headed off to Palm Springs, a place I like very much. It is really in the middle of the desert like Las Vegas and Palm Springs is surrounded by mountains too which makes it even more charming. If you ever do a little road trip in California, you must have a little stop in Palm Springs //

 

 

 

Sedan var det dags för favoritstället, LOS ANGELES. Här bodde vi oss gulliga Marianne, en familjevän som har den bästa postkoden i Beverly Hills. Hon bor i princip på Rodeo Drive i världens mysigaste lilla hus och är alltid jättegullig och låter oss bo där när vi är i krokarna. Har ju varit i Los Angeles ungefär 4-5 gånger nu och nästan alltid bott hos henne någon natt. I L.A. så blev det en del shopping, åkte även ut till Malibu en dag och var uppe i Hollywood Hills och Runyon Canyon och sprang nästan varje morgon. En morgon blev det hela 2 mil, förstår ni hur långt det är? Jag var så trött efter den rundan att jag trodde att jag skulle tuppa av.

 

// Then it was time for my favorite place, Los Angeles. In L.A. we lived we cute Marianne, a family friend who has the best post code in Beverly Hills. You could say she lives on the Rodeo Drive in one of the world’s most cozy little house and is always very sweet and let us stay there when we are around the area. I’ve Been in Los Angeles about 4-5 times now and almost very time lived with her ​​one night or two. In L.A. we did some shopping, also went out to Malibu one day and was up in the Hollywood Hills and Runyon Canyon and ran almost every morning //

 

 

 

 

 

Min nästa resa blev båtluffning i Grekland. En liten spontanare som kom att förändra mycket i mitt liv. Åkte dit med tjej jag aldrig träffat utan bara följt på sociala medier. Man kan säga att vi ”träffades” via Twitter och idag ser jag henne som en nära vän. Som många av er vet så heter hon ju Ellinor men för er som inte vet, låt mig presentera Ellinor, tjejen som fick mig att inse att livet blir vad man gör det till och att det finns så många otroligt härliga människor därute.

 

// My next trip was Boat hiking in Greece. A little more spontaneous trip that would change much in my life. Went there with a girl I never had met before, just followed on social media. You could say that we ”met” through Twitter and now I see her as a close friend. As many of you know, she is called Ellinor but for those of you who do not know, let me introduce Ellinor, the girl who made ​​me realize that life is what you make of it and that there are so many incredibly wonderful people out there //

 

 

 

 

 

Det roligaste av allt är nästan att Ellinor faktiskt var den som fick mig att vilja åka och båtluffa i Grekland, då jag kommit in på hennes blogg några månader innan när jag hade googlat båtluffning i Greklan och tyckte att det verkade så himla roligt. Vem visste då att det var hon jag skulle komma att åka med dit? Världen är så liten. Allt kan verkligen hända. 

 

// The most fun about this trip is probably that Ellinor without even thinking about it was the girl that made me wanna go to Greece boat hiking in the first place since I remember googled ”boat hiking in Greece” and came across her blog. Who knew back then that she was the girl I was going to Greece with one year later? The world is so small //

 

 

 

 

 

Våra två veckor i Grekland blev i varje fall två magiska veckor. Hade det så roligt och lärde känna så mycket roliga människor (främst Australienare). Vet ni hur många Australienare som reser runt i Grekland???? I DO NOT THINK SO!! Vill ni lära känna Aussies behöver ni bara åka dit. Vem vet, ni kanske hittar er drömkille till och med? Vilket jag typ gjorde. Träffade han på Ios (ön ni inte får missa om ni åker till Grekland), och det första han sa till mig var ”WOW, dina ögon är helt fantastiska” och sen kallade han mig för ”The girl with the beautiful eyes”. Ödet ville att vi skulle träffas då vi hamnade på samma ställe flera gånger under båtluffen men nu är han tillbaka i Australien och jag bara går och väntar på att han ska skriva ”I’m moving to Sweden” då han funderat på det eftersom att han varit här tidigare och älskade det.

 
Our two weeks in Greece was two magical weeks. Had so much fun and got to know so much fun people (mostly Australians). Do you know how many Australians traveling around Greece???? I DO NOT THINK SO! If you wanna get to know Aussies you just have to go there. Who knows, you might find your dream guy even? Which I kind of did haha //

 

 

 

 

 

Nästa resa blev ännu spontanare. Den bokade jag och Ellinor (tjejen jag åkte till Grekland med) kvällen innan (!) Det var nästan så att de blev lite för spontant, men vad gör det? Destination Barcelona blev det den här gången. Det perfekta stället att åka med tjejkompisarna om man både vill ha shopping, relax och fest för Barcelona är väldigt bra på just det.

 

// The next trip was even more spontaneous. I booked it with Ellinor (the girl I went to Greece with) only the night before (!) It was almost a little too spontaneous decision  but what does it do? Destination Barcelona this time. The perfect place to go with the girlfriends if you want both shopping, relaxation and partying //

 

 

 

 

 

I Barcelona mötte vi upp två av de Australienska killarna vi träffat i Grekland, Alex och Ben och var med dem under hela vistelsen. Vi testade olika nattklubbar varje kväll och åt tapas och annan typsik spansk mat i princip hela tiden. Shoppade gjorde vi också och så strosade vi runt nere i hamnen och i city. Gillade Barcelona skarpt och rekommenderar att bo på Hostel för att lära känna lite människor. Vi träffade bl.a amerikaner, två killar ifrån Korea, några fransmän osv, listan är lång.

 

In Barcelona, ​​we met up with two of the Australian guys we met in Greece, Alex and Ben and was with them throughout our stay. We tested different clubs every night and ate tapas and other traditional Spanish food. We did some shopping as well and strolled around in the harbor and downtown. I enjoyed Barcelona a lot and recommend you all to stay at hostels to get to know people if you’re ever going. We met Americans, two guys from Korea, some Frenchmen, etc., the list is long //

 

 

Barcelona var den senaste resan jag gjorde men innan året är slut ska jag ju faktiskt till Singapore, Marocko, London och USA också så jag har en del att se fram emot om man säger så. Singapore är en bloggresa, Marocko är en surfresa, London är en shopping och mysresa och USA är en familjeresa samt julklapp då vi kommer fira jul där. Hoppas 2015 har lika många resor och äventyr att bjuda på!!! Kram på er <3

 

// Barcelona was the last trip I made, but before the year is over I’ll actually go to Singapore, Morocco, London and US too so I have a lot to look forward to if you say so. Singapore is a blogtrip, Morocco is a surf trip, London is a shoppingtrip and the US is a family trip and Christmas gift since we will celebrate Christmas there. Hope 2015 has just as many trips and adventures to offer me!!! Hugs to you <3 em="">

 

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna