Ligger just nu i hotellsängen och får kämpa för att hålla ögonen uppe då jag sovit max 4 timmar under det senaste dygnet. Landade i Singapore tidigt imorse (fredag) och har varit ute på äventyr hela dagen. Började med att gå ner till the main shopping street Orchard som ligger ett stenkast från hotellet vi bor på.

Har lärt mig att istället för att hälsa med frasen “Hej, hur mår du?” så säger man “Hej, har du ätit?” Singaporianer älskar mat och att äta och man svarar ja även fast man ej har ätit.

 

 

 

Vi har en privat buss och chaufför som kör runt oss på lite turistiga grejer. Vi började med en wet market där vi även åt lunch. Sedan gick vi till ett ställe där de hade byggt upp den centrala delen av Singapore. Vilket var rätt häftigt för man fick liksom en bild av hur staden är uppbyggd. Singapore har många konstgjorda öar/delar som dom byggt via någon sand från Malaysia. Singapore känns som en väldigt genomtänkt uppbyggd stad och av det lilla jag har sett hittills så är det jättefint och superfräscht. Gillar det!

 

 

 

 

Älskade Ann Siang Hill och Club St korsningen och gatorna i China Town. Det var supermysigt. Och här ska det tydligen vara bra drag/ uteliv och proppat med folk på kvällarna. Varje fredag och lördag stänger de till och med av gatan för att sätta ut bord och stolar.

 

 

 

I China Town hittade vi dessa torkade ödlor haha som används som krydda i soppor om jag förstod det rätt. Tror de äter dem sådär också. Jag skulle inte ens testa för pengar haha. Är vanligtvis inte kräsen när det kommer till mat men när jag är utomlands brukar jag inte äta vad som helst.

 

 

 

Till sist gick vi till ett tempel i China Town och när man gick in, över en speciell tröskel så skulle man lämna alla negativa tankar bakom sig. De var ljus och en dör folk inne i templet och vissa gav även mat och offrade för att mata andarna. Jag och Helen blev dock stoppade vid ingången då vi var tvungna att täcka ben och armar med sjalar och långkjolar som låg i en låda utanför templet. Blir alltid lika chockad att kvinnosynen är så annorlunda i många andra länder jämfört med hur det är i Sverige då det var killar som hade shorts i samma längd som min klänning (som var ner till knäna) inte var tvungen att täcka något.

 

 

Avslutade sedan kvällen med att gå och titta på hästtrav på Singapore Turf Club. Åt lite local mat och kollade på några lopp innan vi begav oss tillbaka till hotellet igen för att sova. Ser fram emot att slockna i hotellsängen nu.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna