Syrran gjorde nyttiga hallongrottor till ett litet eftermiddagsfika precis innan jag åkte till Singapore som jag helt glömt att lägga in receptet på. Så här har ni receptet för 12 st hallongrottor där ni börjar med att göra nötbotten, därefter hallonfyllningen och till sist chokladtoppingen. Lätt som en plätt är det.

 

Till nötbotten behöver du:

– 2 dl hasselnötter

– 1/2 tsk vaniljpulver

– 1/2 dl vatten

 

Gör såhär: Mixa hasselnötterna till ett mjöl, tillsätt vaniljpulver och vatten och mixa igen. Fördela därefter degen som en botten i 12 muffinsformar.

 

Till hallonfyllningen behöver du:

– 250 g hallon

– 6 dadlar

 

Gör såhär: Mixa hallonen och dadlarna och bred förefter ut fyllningen över hasselnötsbotten i de 12 muffinsformarna.

 

Till chokladtoppingen behöver du:

– 2 dl kokosolja från fitnessguru

– 1 1/2 dl kakao 

– 1/2 dl agave sirap

 

Gör såhär: Koka upp lite vatten i en kastrull och sätt därefter en tallrik över kastrullen med kokosoljan i så att kokosoljan blir rinnande därefter är det bara att röra i kakaon och agave sirapen i tallriken tillsammans med kokosoljan. Slutligen häller ni bara chokldröran så att den täcker fyllningen och botten. Sen låter ni bara  hallongrottorna stelna i kylen och så är det färdigt. Därefter är det bara att njuta av världens godaste hallongrottor.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna