Har fått extremt mycket frågor här på bloggen kring hur jag har råd att resa hela tiden så tänkte stilla er nyfikenhet och svara på de ständigt uppkommande frågorna ”Hur har du råd att resa så mycket?” och ”Vart får du alla pengar ifrån?”

 

Det är enkelt. Jag är ekonomisk, smart och har alltid sparat pengar.

 

Sommarjobbade eller extrajobbade nästan aldrig under min skoltid som mina kompisar behövde göra utan har ju tjänat pengar på bloggen sedan jag var 16 år. Hade dock faktiskt sommarjobb under sommarlovet innan tredje året i gymnasiet och har hjälpt till lite till och från med mammas företag och med att eftersläcka skogsbränder då pappa jobbar med skog. Men förutom det så har jag bara haft min blogg och projekt på sidan om av den som exempelvis den stora reklamkampanjen jag gjorde med Pantene för något år sedan och alla småjobb jag gjort tillsammans med Aussie Haircare. 

 

Har väldigt givmilda och snälla mor- och farföräldrar också som jag alltid fått mycket pengar av vid födelsedagar och jul då jag och Amanda fram tills för två år sedan endast varit de enda barnbarnen. Och sen har jag helt enkelt varit en jävel på att spara. Fanns ju ingen av mina kompisar som hade så mycket pengar som jag hade när jag gick i skolan, vilket resulterade i att jag inte spenderade heller eftersom att ingen av mina kompisar kunde röra sig med mer än studiebidraget. För det var ju inte så att jag själv åkte till London på en Weekend bara för att jag kunde om jag inte hade någon att åka med.

 

 

Kan också berätta att när jag väl reser så gör jag det så ekonomiskt som möjligt. Bor inte på lyxiga hotell eller äter dyra middagar utan lägger mina pengar på att göra, shoppa och se istället och bor på sämre standard ställen och äter lite allt möjligt as long as it affordable liksom. Man kan göra mer än man tror bara man blir bra på sin ekonomi. Ett tips är att läsa Blondinbella och Pingis bok Ekonomista eller lyssna på deras Podcast. Det har hjälpt mig att bli mer ekonomisk.

 

Bli bättre på att spara och handla smart och ekonomiskt och jag lovar er att ni också kommer kunna resa som jag. Det gäller att noga välja vad man lägger sina pengar på och att ha koll på vart de faktiskt försvinner iväg.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna