Får mycket mejl och frågor kring vilket resmål man ska åka tillsammans med tjejkompisarna så tänkte dela med mig av mina två bästa tips. Delar upp det i två inlägg så det inte blir så långt och tänkte börja med ön Ios i Grekland som jag besökte för första men absolut inte sista gången förra sommaren tillsammans med Ellinor.

Allmänt om Ios

När jag och Ellinor båtluffade i Grekland i somras så behövde vi inte ens tänka en sekund på vilken ö som var vår favorit eftersom att bådas var just Ios. Här finns allt förutom shopping. Visst finns det lite små gulliga butiker med bikinis, sandaler och tunna klänningar men man ska inte åka till Ios om man är ute efter bra shopping. Ios erbjuder kristallklart vatten, värme och ett fantastiskt uteliv med nattklubbar och barer som är öppna till soluppgången.

You get the best of both worlds. Det jag älskar med Ios är att ön både har de fantastiska stränderna och lugnet samtidigt som det har ett otroligt roligt och helt galet uteliv med en massa partysugna människor. Det är inte alls förstört eller äckligt på samma satt som man har hört att Rhodos, Magaluf och de ställena ska vara. Det är verkligen fint, mysigt och har ett grymt uteliv på samma gång och jag känner mest: kan det bli bättre?

Since I get so many questions about Ios in Greece and where to go on vacation with a bunch of girlfriends for a week or two I figured that I would give you all my little Ios guide.

About Ios

When me and Ellinor were boat hopping Greece last summer we fell in love with Ios. Because on Ios you have everything except shopping. Fine, there is a few cosy small boutiques with bikinis, sandals and thin loose and flower painted dresses but you don’t go to Ios for shopping. You go to Ios for crystal blue water, the weather and for the nightlife they have on the Island. 

I’d say you get the best of both worlds in Ios. Cause what I love about it is that even though it attracts young people that just wanna party all night long it is so beautiful and calm as well. It’s not destroyed and trashy as Rhodos and Magaluf. Ios is so beautiful and has such an amazing nightlife at the same time.

IMG_5069

DSC01731

IMG_5247

När ska man åka?

I juni – mitten av juli är bästa tiden att besöka Ios tror jag och då är det även flest Australiensare, Engelsmän och Skandinavier där vilket jag tycker är roligast.  Älskar ju Australiensare mer än allt annat. Men vill man träffa mer locals så som greker och italienare och inte lika mycket turister ska man åka i Augusti. Vill bara poängtera att det fortfarande är mycket folk i Augusti. Jag och Ellinor var ju där då.

Dock så är de flesta som jobbar på Ios Australiensare så var inte ledsna om ni redan bokat en resa i Augusti för de finns tillräckligt många sköna Aussies där ändå.

When is the best time to go?

The middle of june til july is primetime and what I’ve heard it’s pretty much just Australians, Enligsh and Scandinavians there by that time of the year which I think it’s so much fun since I love Australians especially. But if you wanna meet more locals and don’t be there when it’s most tourists go in the beginning of August. It’s still a lot of people there in August and that’s when I went.

And since pretty much everyone that works at the nightclubs and beach clubs on Ios is form Australia you will still meet a lot of Aussies in August if that’s important for you haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vart ska man bo?

Vill man både festa och hänga på stranden så är det absolut bästa att bo i stan för då har du gångavstånd till utelivet, matbutiker och restauranger. Varför det är så är för att det är smartare att åka buss till och från stranden och alla beachclubs istället för att åka buss eller taxi hem ifrån nattklubbarna. Men vill man ta det lilla lugna så ska man bo vid stranden.

Åk inte till fel strand bara! Den ni vill till är inte den som ni ser när ni kommer med färjan utan det är en på andra sidan. För att se till att ni kommer rätt så fråga bara efter stranden där klubben Far Out ligger och ni kommer komma rätt.

Where to stay?

If  you are looking for partying but still hanging on the beach and have a nice and relaxing time you should love central in the little city where all the restaurants, groceries and clubs and bars are located. It’s better to go by bus to the beach than going by bus to the nightclubs.

Don’t go to the wrong beach but, the best one is the one where the beach club Far Out is located. It’s the beach on the other side of the mountains. Not the one you see when you come with the ferry.

IMG_4867

IMG_4922

Men tillbaka till boendet. Vi bodde på Sunrise Hotel och trivdes superbra. Det var lite dyrare än de andra ställena vi bodde på i Grekland men tycker att det är värt det. Kommer inte ihåg vad det kostade men tror det var runt 20 Euro per natt. Sunrise Hotel ligger på ett litet berg med superfin utsikt över staden och alla bargator. Sen ligger även ett supermarket och busshållplatsen precis nedanför backen så att man enkelt kan handla mat och ta sig till stranden.

Frukosten som ingick var dock inte alls bra så köp egen! God juice dock. VIKTIGT: De säger att man inte får ha egen förfest och alkohol på sitt rum men ha det ändå, var bara lite diskreta. Och följ inte med på de skandinaviska barrundorna de försöker lura med er på tillsammans med de andra som bor på hotellet, det var tråkigt haha. Mycket bättre att gå själv till vilka barer man vill. Att ta en drick uppe vid hotellbaren och poolen är dock mysigt. Och glöm inte att be om rum på högsta våningen med balkong och utsikt över staden!

I’d really recommend Sunrise Hotel. It was a bit more expensive than what we stayed for at other islands we visited but it’s still only 20 Euros a night. Sunrise Hotel is located on a mountain with a lovely view over the city. It’s close to the supermarket and busstop as well which makes it easy for you to catch the bus to the beach or go have a snack or ice cream from the groceries. There’s restaurants close by as well.

The breakfast, that’s included at the hotel wasn’t good though so buy your own. The juice was good but haha. Another tip is not to go with the crew and the other guests on the barhopping they organize. It’s better to explore on your own. And don’t forget to ask for a room on the top floor with a balcony.

DSC02031

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC02008

DSC01984

DSC01848

Vad kan man göra?

Det finns många mysiga och roliga beachclubs vid stranden man kan hänga på, samt jetski och båtturer. Du bör också hyra en fyrhjuling och utforska den otroligt fina ön och så får du absolut inte missa att gå upp på kyrktaket jag och Ellinor var på i solnedgången.

Det var fantastiskt. Helt fantastiskt! Ni ser bilder ovan från det. Det låg precis ovanför Sunrise Hotel som vi bodde på och att bara sitta där på taket och lyssna på lugn musik och blicka ut över Ios, de vita husen, havet, bergen.. Det var magiskt. Om jag åker till Ios igen tänker jag ha med mig picknick up dit.

What to do?

There’s plenty of fun and relaxing beach clubs to hang out with by the beach plus jetski and boattours that I would recommend. You should rent a quad bike and explore the Island by yourself too and you have to go up to the touristy church at the top for amazing views over the Island.

Me and Ellinor went up to another church which was located behind the Sunrise Hotel and it was absolutely breathtaking. I guess you can tell on the pictures above how amazing it was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_5405

Stanna för gudsskull inte vid hotellpoolen hela dagen utan åk till stranden och häng där och på beachklubbarna då det verkligen är skitroligt där. Inträde kostar inte heller vilket är najs. Poolhänget på hotellet är bättre att köra på eftermiddagen för då är det lite mer folk där och bara degigt och skönt.

Annat hett tips! Åk över till Santorini. Eftersom att Santorini ligger nära Ios så bör ni absolut ta en färja över dit så att ni får se det också. Santorini är nämligen det absolut vackraste stället jag någonsin varit på och jag tycker faktiskt att man måste åka och se det en gång i livet i varje fall.

Do not stay by the hotel pool all day, go to the beach and hang out at the beach clubs instead. It’s all free and it’s better to hang out by the pool at the hotel in the afternoon.

Another tip is to go to Santorini over the day or a night since it’s so close by. Santorini is the most beautiful place I’ve ever been. And what’s funny is that it looks exactly as on the postcards. 

P1030067

Vilka är de bästa nattklubbarna och barerna?

Eftersom att alla nattklubbar och barer ligger i ett gammal område som påminner om Gamla Stan här i Stockholm så är det ju bara att testa på allt och se vad man gillar bäst. Våga utforska och gå runt lite. Det ligger klubbar bakom varenda hörn och det är bara superhärligt att gå runt bland de trånga gatorna och gränderna bland massa andra festsugna ungdomar. Vi gillade dock Rehab och Disco 69 extra mycket.

Och om ni vill och vågar ska ni försöka komma in gratis trots att de säger att ni måste betala för nästan överallt kommer tjejer in utan att behöva betala. Det är vissa ställen där man måste betala dock men det finns fler där ni ej behöver betala inträde. Kan ju vara tråkigt att betala inträde och sen inte alls gilla musiken eller stället.

Which are the best nightclubs and bars to go to?

Since all the nightclubs and bars are located so close to each other you can just hop around and try every single one of them. Dare to explore and walk around for a bit. The nightclubs are just hiding behind every little corner which I love. We liked Rehad and Disco 69 the most though.

Try to get in for free even though they tell you that you have to pay cause girls usually get in without paying. There’s a few places you have to pay to get in to though.

IMG_5311

P1030154

Tycker ni bör kolla upp om beachcluben Far Out har någon stor DJ som kommer och spelar när ni är där med för ibland händer det. Och annars så får ni absolut inte missa att gå dit på dagen för dagsfest och poolhäng. Det är en supernajs atmosfär, grym musik och kul att ligga där och sola på dagarna om man är trött på stranden som ligger stenkastet därifrån.

Ett annat ställe ni bara måste besöka är Sweet Irish Dream. Det är där ”efterfesten” är. Stället öppnar klockan 03 och alla som jobbar på ön går alltid dit efter de stängt de andra barerna för att festa till soluppgången. Bra tips om man flörtat med någon snygging i en bar för han kommer ju troligtvis vara där då.

You really have to hang out at Far Out, the best beach club on Ios both for just hanging by the poolarea or for having some drinks. They play such great music and I just love the atmosphere. Sometimes there’s famous DJ:s playing too.

Another place to try out is Sweet Irish Dream, ”The afterparty place”. The club opens at 03 and all the ones working in the nightclubs and bars on the Islands go there after work to party to sunrise. Perfect if you did see a cute bartender and want to meet him again. Cause he will for sure be there.

P1030057

Glöm inte bort att nattklubbarna inte direkt har något drag och är bra förrän vid 00.30 – 01.00 så det är ingen stress med att starta en förfest före 22.00 på kvällen. Vilket var rätt skönt för då kan man verkligen käka middag länge, hinner ta en drink i solnedgången och behöver inte stressa ihjäl sig för att hinna duscha och fixa sig.

Det negativa är ju dock att man lätt blir kvar till sju på morgonen och sedan inte vaknar förrän vid 13 typ. Men Ios är verkligen en kvällsö, ingen är vaken tidigt på morgonen.

Don’t forget that the nightclubs doesn’t get crowded until 00.30 – 01-00 so you don’t have to stress with dinner or drinks at sunset. The only bad thing about this is that you usually doesn’t get home until 7 in the morning and wake up in the middle of the day. But no one on Ios is awake in the morning anyway. So you don’t really miss anything except for a few hours of tanning or laying on the beach.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna