DSC04296

DSC04295

Att göra egen müsli må ju vara den bästa frukostinvesteringen du kan göra eftersom att du kan blanda i precis vad du vill och gillar. Inte nog med det, du kan ju också faktiskt välja exakt hur nyttig eller onyttig du vill göra din müsli + att det alltid är skönt att göra så mycket man kan i matväg från start, eftersom att det finns så mycket besprutat med konstiga ingredienser och tillskott i dagens matbutiker.

Min mamma gör alltid den godaste müslin och kände därför att det är dags att dela med sig av receptet till den. Stort tips är att göra den om man ska ha en lång och härlig frukost då den är som allra godast när den precis blivit färdig.

Du behöver:

? 2,5 dl fiberhavregryn
? 2,5 dl dinkelflingor
? ett par matskedar kanel
? 1 dl solroskärnor
? 0,5 dl pumpakärnor
? 1 dl linfrön
? 1,5 dl kokosflingor
? 2 dl hackade casewnötter och valnötter
? 2 dl torkade bär och frukter
? 2,5 dl vatten
? 0,5 dl honung
? 2 msk rapsolja

Gör så här:

Blanda vatten, olja och honung i en bunke och de övriga ingredienserna (utom de torkade frukterna) i en annan bunke. Blanda sedan ner honungsvattnet och ingredienserna tillsammans (fortfarande inte de torkade frukterna) och lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader. Müslin ska vara inne i ugnen i 30 minuter men behöver röras om var 5e minut så att den inte bränns. När müeslin sedan kallnat kan man blanda ner de torkade frukterna. Grattis – världens godaste müsli är din!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna