Får mycket frågor kring mina bästa backpacking tips så tänkte dra de jag kommer på. Har ju inte riktigt backpackat, men båtluffade ju Grekland i somras vilket är lite samma sak och sen så bodde jag ju faktiskt på diverse olika hostels i Barcelona och på Hawaii när jag var där förra året.

Om ni kommer på något mer tips får ni jättegärna kommentera, jag kommer antingen snart eller nästa år att backpacka Asien troligtvis så det är ju toppen om ni har fler bra tips och smarta tankar när det kommer till backpacking.

Downloads1

Mat

Jag är superduktig på att hålla inne på de små utgifterna. Alltså att inte göra av med pengar på en latte eller chokladkaka hit och dit då det i slutändan kan sluta upp i tusentals kronor på helt onödiga saker. Detta är därför extra viktigt att tänka på när man backpackar.

Du sparar sjukt mycket på att laga egen mat. Så se till att göra det så ofta ni bara kan när ni är ute och reser. Att unna sig och gå all in på en middag eller lunch på restaurang typ en gång i veckan eller en gång på varje ställe kan vara mysigt och roligt dock så det tycker jag man ska göra.

tumblr_lwwdilgWFp1qdusdao1_500

Boende

Bor man i ett delat rum med 5 andra kan man inte räkna med att alla kommer sova snällt och lugnt i sina sängar hela natten. Är man känslig med ljud och ljus när man ska sova, boka ett eget rum!

Ni kommer inte alltid hamna på det fräschaste stället i stan så var beredda på att duscha med skorna på och att stå och diska en och samma kastrull i flera minuter för att vara säker på att den är ren. Kanske inte det roligaste just där och då men i efterhand kommer ni bara skratta och så mycket hänger man ju oftast inte på hostelet ändå.

Ta inte första bästa utan våga tacka nej till ett boende och leta vidare.

Kolla upp i förhand i vilket område ungefär ni vill bo vid så ni vet vart ni ska leta.

Betala aldrig ett boende före du fått se rummet du ska bo i. Gjorde det misstaget i Grekland och kommer aldrig göra om det. Vi blev lovade en stor lägenhet med kök och havsutsikt. Hamnade i en källare i ett äckligt litet rum utan fönster…

Manganese_Bronze_L_2309577b

Tänk på detta

Låt er inte luras av exempelvis taxichaufförer, restaurang- eller hotellägare. Har gjort det misstaget så många gånger. Så våga stå upp för er själva och säg ifrån. Ska ni åka taxi – fråga en local hur lång tid sträckan ni funderar att åka med taxi kommer ta och vad det på ett ungefär kommer kosta så att ni inte blir lurade.

Jag och Ellinor blev lurade senast i London hela TRE gånger när vi skulle åka taxi och tillslut orkade vi inte tjafsa mer men det borde vi gjort för rätt ska vara rätt. En taxichaufför skrek till och med åt oss att vi var ”stupid fucking bitches”… Han var riktigt obehaglig. Vi blev även lurade i Marocko på en restaurang på flygplatsen men hann ej argumentera klart då vårt flyg ropade ut ”last call”.

Muesli-ingredients

Ta med hemifrån

Ett stort tips är att ta med müesli/ flingor och typ pasta hemifrån föräldrarna. Då behöver man bara köpa en yoghurt och blanda i lite egen museli till frukost exempelvis. Eller köpa lite tomatsås och pesto till pastan för en middag.

Bestick! För er med lite bacillskräck som mig rekommenderar jag starkt att ta med egna bestick och papperstallrikar. Jag har svårt för att äta på hostels egna porslin.

tumblr_n4e4liF1C31tyvyubo1_400

Glöm inte att packa ner detta

Adapter
Handduk
Schampo, balsam och tvål
En toalettpapperrulle
Hänglås
Vattenflaska
Keps
Solskyddsfaktor
Högtalare
Hörlurar för två
Kortlek
En sarong
Förlängningssladd
Handsprit
 
6a00d8358081ff69e20177429877d7970d-800wi

Andra tips

Ladda ner podcast avsnitt du kan lyssna på eventuellt filmer på mobilen.

Köp en extern laddare till din telefon som du använder för nödsituationer (tre lååååånga svettiga timmar i en buss räkas in där).

Köp en dagbok och ta med dig den på resan. Du kommer uppskatta att du skrev ner allt du gjorde och allt du tänkt på under resans gång. Jag brukar skriva ner roliga saker som händer i mina anteckningar i mobilen när jag reser. Och det är verkligen skitroligt att plocka fram då och då. Jag glömmer lätt bort nämligen.

Det är även as roligt att skriva ner första intrycket av människor man träffar. Gjorde det med mina room-mates i Australien och herregud vad fel man hade! Kommer ihåg att jag trodde Blake (en av mina room-mates) var lite blyg och en superlugn och ordentlig kille men hur han sedan visade sig vara den sjukaste och galnaste personen jag någonsin träffat typ som inte är lugn eller ordentlig för fem öre.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna