DSC00671Allmänt om London

Har bara varit i London tre gånger men älskat det lika mycket varenda gång. Förstår inte varför jag inte åkt dit oftare för det är verkligen ett ställe jag kan tänka mig att bo på. Det jag gillar med London är att alla är så otroligt artiga och trevliga och att det är så mysigt trots att det är en storstad. Det finns jättemånga parker, mysiga små gator och gränder och shoppingen är GRYM. Det finns inget ställe i världen jag tycker har bättre shopping förutom USA då kanske, men tycker nog att Londons shopping är snäppet vassare. Det enda negativa med London är att det är rätt dyrt, inte märkvärdigt om man jämför med Sverige egentligen förutom boende då dvs. Det är riktigt dyrt.

About London

I’ve only been to London three times but love it as much every single time I go. I could see myself living there and don’t understand why I haven’t been more than three times since it’s such a short flight away. What I like about London is that I find it like such a cosy city even though it’s huge. People are polite and friendly and there is plenty of parks, small boutiques and lovely areas and the shopping is amazing. Of all places I’ve been I recon London’s shopping is the best. The only thing I don’t like about London is that it’s kind of pricy. But it’s almost the same as in Sweden.

LONDON M FILIP 2012

När ska man åka?

Till London kan du ju åka i princip när du vill på året för det kommer nog alltid vara lika bra. Skulle dock varmt rekommendera vår, sensommar och december.

When is the best time to visit?

You can go to London anytime of the year and still have a great time. But I would highly recommend going there in springtime, late summer or december when they have all the Christmaslights going.

DSC_0058

DSC_0061

Vart ska man bo?

Bo så centralt som möjligt, det är mycket enklare och skönare. Kommer ihåg att jag bodde i Shepard’s Bush för några år sedan och det var ändå helt okej. Det ligger ungefär en 15 minuters bussresa in till stan och då åker man förbi hela Hyde Park och Notting Hill vilket var supermysigt. Vi bodde då på ett hotel som heter K West som verkligen var jättefräscht. Ni ser två bilder oven ifrån rummet vi hade där.

Nu när jag och Ellinor var iväg så bodde vi på ett hostel som hette Clink 78 och låg i King’s Cross och ja, du får ju vad du betalar för. Men väldigt bra hostel jämfört med andra som finns i London. Personalen var jättehärlig också. Välj privat rum dock om ni ska bo på hostel, det är så jobbigt att bo flera stycken när man inte känner de andra eftersom att man då hela tiden måste tänka på att låsa in sina värdesaker osv.

Where to stay?

I would say, stay as central as possible. It’s just way more comfortable for you. I did stay in Shepard’s Bush a few years ago though at a hotel called K West which was about 15 minutes by bus from Oxford Street. But I’d still stay that’s central. The pictures above are from that hotel. I really liked it.

When me and Ellinor were away we actually stayed at a hostel called Clink 78 that was located in King’s Cross. I’d say, you get what you pay for but it was a good standard hostel if you compare it with others in London. The staff was amazing but, so friendly and helpful. I would recommend you to stay in a private rum though.

DSC00583

DSC00586

Om ni känner att ni vill lyxa till det kan jag varmt rekommendera The Landmark Hotel. Det var det mysigaste och lyxigaste hotellet jag bott på och det var så härligt. De var så duktiga på service och man kände sig verkligen hemma där. Blev behandlade som prinsessor och vi älskade det! De två bilderna ovan är ifrån rummet vi hade på Landmark.

Vill man annars bo på hotell med lägre standard så vet jag att min kompis Malin bott på ett hotel som heter Hotel Edward och ligger en 10 minuters gångpromenad ifrån Oxford Street. Det var tydligen sådär dock så vet ej om man vågar åka dit. Men bättre än hostel I guess? Det kostade ungefär 1000kr för 3 personer per natt

Har hört att St Giles ska vara jättebra dock och att de också ligger nära Oxford Street. Men mer än så om just det hotellet vet jag tyvärr inte. Så leta runt lite men tycker att ni borde kolla på dessa hotell och hostel.

// If you feel for being a bit more luxury though, my best recommendation is The Landmark Hotel. It’s the best. They know service and you felt like home there. We was treated as princesses and the pictures above are from our room we stayed in. If you go on a lower budget I’ve heard the Hotel Edward and St Giles are two good places to say at. So have a look at them. Both of them are located close to Oxford Street //

42a9007f0211a1eaa15e6658dcb336cd

winter_wonderland_hyde_park_london08

Vad kan man göra?

Om ni åker dit i December tycker jag att ni ska gå till Winter Wonderland i Hyde Park, det är en stor julmarknad med karuseller, skridskobana osv. Verkar supermysigt.

Hänga lite i Camden och på Camden Market, det är verkligen så himla mysigt i Camden. Små restauranger, barer och butiker och bra shopping.

Annars MÅSTE ni ju såklart testa på nattlivet. Det får ni verkligen inte missa och det absolut bästa är nästan att ni kan gå ut vilken dag som helst eftersom att London never sleeps. Har skrivit mer om utelivet i London längre ner…

What to do?

If you do go visit London in December I’d really recommend Winter Wonderland in Hyde Park, it’s a big Christmas market which seems to be absolutely amazing.

Go hang out for a day in Camden as well, and go to Camden Market. Camden is such a lovely area in London. It’s like Gamla Stan in Stockholm but way better. 

Otherwise it’s just all of those touristy things like Big Ben, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, London Eye and such. And you’ve gotta try the London nightlife. It’s the best. London never sleeps, there’s always something going on.

IMG_11222

Sen bara shoppa och mys runt och ät god mat. Se Big Ben, åk London Eye, drick drinkar på någon cool rooftop bar, gå på musikal, se någon konsert, ta er till Notting Hill och sätt er och ta en kaffe på ett mysigt fik osv. Det finns så mycket att göra. Älskar London.

Ni måste gå på afternoon tea också. Jag och Ellinor åt det på Winter Garden inuti Landmark Hotel och det var det godaste någonsin plus att man blev så mätt att man nästan rullade därifrån. Vi fick massa olika sorters mackor, scones, kakor, chokladpraliner, cupcakes osv. Gå dit.

And just go shopping and eat food. Have drinks at a rooftop bar, go see a musical or a concert, make your way down to Notting Hill and have a coffee at a small, cozy little café or just walk around. There’s plenty to do and see in London.

You have to make a reservation for an Afternoon Tea as well. Me and Ellinor had it at Winter Garden inside The Landmark Hotel and it was the best I’ve ever had. After eating everything I was so full I rolled back to the room. It was different sandwiches, scones, cookies, chocolate, cupcakes and so on.

IMG_0009-005

IMG_8974

Processed with VSCOcam with g3 preset

Vilka nattklubbar och barer ska man gå till?

Nattlivet i London är som sagt helt sjukt och som svensk tjej kan du inte ha det bättre. Alla älskar dig. Du kommer i princip in vart du vill och behöver inte betala för en enda droppe alkohol. Se till att kontakt med en promoter dock så att han eller hon hjälper dig in och tar dig till ett bord. Ibland får man till och med ett eget bord eller middag och pre-drinks innan.

Har även gjort en lång nattklubbsguide om London HÄR. Läs den. Men om jag bara får säga 3 nattklubbar jag tycker ni inte får missa så är det The Box, Libertine och Cirque le Soir.

What nightclubs and bars are the best?

The Nightlife is London is crazy and us Swedish girls are lucky because everyone loves us. Just make sure you contact a promoter though, it’s way better and easier for you. And the best part, it’s free. 

I’ve done a long nightclubs guide for London HERE. But if I had to only choose three places I would recommend you to go to it would be The Box, Libertine and Cirque le Soir.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna