Vart ska man äta, shoppa och bo i USA? Eller snarare, vart ska man åka? I det här inlägget har jag radat upp lite generella USA tips som jag har samlat på mig under de 16 kanske 20 gångerna jag varit där (tappade räkningen för länge sen hehe).

Kommer senare i veckan även skriva ett längre inlägg om vilka platser man bör besöka och varför. Det finns ju så mycket att se och göra i USA och så många platser och städer att besöka. Men här kommer tipsen, hoppas ni gillar dem!

DSC02946

Hyr bil

Om ni någonsin åker till USA på semester måste ni hyra en bil. Det kommer inte vara roligt annars. Fine åker du till New York eller Honolulu i Hawaii så behövs ingen bil men överallt annars. Samhället här är inte uppbyggt för kollektivtrafik, det är uppbyggt för att du ska kunna ta dig överallt med en bil.

Billig shopping aka mini Ullared

Behöver du nya hörlurar, minneskort, strumpor, anteckningsblock eller en enklare klänning eller t-shirt så kan du besöka budgetkedjorna Target och Walmart. Tycker själv inte att det är så jättekul där men man kan faktiskt fynda. Speciellt om man behöver just det jag nämnde ovan.

DSC03079

DSC03121

DSC03083

Ät på Cheesecake Factory

Har sagt det förut och säger det igen. Ni måste äta på Cheesecake. Min favoritrestaurang kedja all times hehe. De har allt. Fisk, kött, pasta, pizza, hamburgare, sallader, soppa, nudlar osv. Och allt är fantastiskt gott!!!! Varning för riktigt stora portioner haha. Vi brukar alltid dela.

Ni måste ju testa en cheesecake efteråt också men här glöm inte att i även här kan eller snarare måste dela (!) De är i vilket fall gudomliga. Kommer ej ihåg mina favoriter men ni lär hitta era egna. De finns nämligen alla smaker du kan tänka dig.

Duffys, Ruby Tuesday, Season 52 och Applebee’s är andra bra kedjor.

Documents3fff

Vart ska man åka?

Du hinner inte uppleva hela USA på en enda resa. Det jag älskar dock är att det finns något för alla där. Bestäm därför vad du vill göra och se och välj sedan ditt resmål utefter det. Om man åker för första gången och verkligen vill uppleva USA och Amerikansk kultur samtidigt som man vill ha fint och härligt väder tycker jag att man ska man åka till Kalifornien. Tror nog att jag skulle tipsa alla om att åka dit första gången. Jag älskar Kalifornien, det är nog min favoritdel av USA.

Här nedan kommer en liten guide om vad jag personligen tycker att man åka beroende på vad man vill få ut av resan. Vart man ska åka och när beror lite på årstider också. Jag menar det är inte jättekul att åka till Kalifornien i januari kanske, och New York är ju allra bäst på våren.

Kan skriva en längre guide om vart man kan åka och vad man kan göra senare i veckan men här kommer ett gäng korta och konkreta tips till vart jag tycker man ska åka beroende på vad man vill göra och vilken sorts resa man är ute efter.

Vill du endast shoppa och sola och bada? Åk till Florida
Vill du uppelva saker men samtidigt få sol och bad? Åk till Kalifornien
Vill du shoppa och festa? Åk till New York
Vill du bara åka på solsemester med fantastiska stränder och natur? Åk till Hawaii

DSC00888

DSC00874

Handla mat eller fräscha luncher på Whole Foods

Whole Foods är en matbutikskedja i USA precis som Ica hemma i Sverige. Hela konceptet och grejen med Whole Foods dock är att de erbjuder ett enormt utbud av hälsosamma, ekologiska, organiska och bra matvaror och produkter. Du hittar i princip allt i hälsans tecken där vilket är helt fantastiskt! Ett alternativ till Whole Foods är Trader Juice men det är inte i närheten av så bra.

IMG_3443

Sweet potato fries

Våga testa sweet potato fries på restauranger istället för vanliga pommes. Du får oftast betala någon krona extra för sötpotatis pommen men oj vad det är värt det. Älskar att du kan välja mellan sötpotatis pomme och vanliga på typ varenda restaurang i USA. Så är det ju VERKLIGEN INTE hemma i Sverige. Nu är ju dock bilden på sweet potato stripsen ifrån en hemmalagad middag hos världens bästa värdfamilj i Santa Barbara.

DSC03483

Fynda märkeskläder 

Är det någonstans du ska handla märkeskläder, skor, väskor you name it så är det i USA. Oavsett om du går till en outlet eller den vanliga butiken så är det billigare än hemma. Några bra kedjor som finns runt om i hela USA där man kan hitta riktigt bra fynd om man är villig att leta lite är Marshalls, ROSS och T.J. Maxx. Speciellt under julen så har de riktigt bra deals. T.J. Maxx är bäst enligt mig och att gå dit på morgonen är bäst.

Bo billigt

Om budgeten inte är den högsta eller man bara ska övernatta en natt och man vill bo helt okej så finns det några bra hotellkedjor jag kan tipsa om. Det är La Quinta, Best Western, Hilton Garden Inn, Embassy Suits och Mariott. Fördelen med USA är att man betlar per rum, inte per person som i Sverige. Ibland har en del hotell inom kedjan Embassy och Mariott att vin, öl, taco buffé, italienska matkvällar osv ingår i priset för rummet. Och det är även det en helt okej middag.

FLORIDA 20141

Passa på att äta ute

Är det något jag verkligen ÄLSKAR med USA så är det att det är så otroligt mycket billigare att äta ute här till skillnad mot hemma i Sverige. Nu beror ju det självklart på vart du väljer att gå men passa på säger jag bara. Glöm inte bort att portionerna här oftast är dubbelt så stora bara haha. Du kommer aldrig orka förrätt, varmrätt och efterätt. Det är för mycket. När jag och Maddy var på Hawaii förra året så åt vi förrätter till middag för att de ofta är gigantiska.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna