tumblr_m2jw5zBULH1qz7u7yo1_1280

New York

Jag älskar verkligen New York och önskar att jag en dag kan bo där ett tag. Har varit där tre gånger varav senast var för två år sedan. Eftersom att jag gillar New York så mycket så funderar jag faktiskt på att läsa någon kurs där på tre månader eller liknande så att jag kan få testa på ”The Typical New York Life”. Det skulle vara så häftigt att bo där ett tag och jag vet att jag skulle stormtrivas. Skulle i sådant fall åka dit och vara där April-Juni eller Augusti-Oktober.

Att flyga hit tar ca. 9 timmar om det är ett direktflyg. Det går snabbare att åka hem dock. Det finns massor att se och göra i staden som aldrig sover och om du älskar Sex And The City eller Gossip Girl så finns det ju tons of places to visit som har varit med i serierna.

3789965_20130314042422

Kerr-Mandarin1

Vart ska man bo?

Att bo i New York är såklart dyrare än i resten av USA. Så ett tips om man tycker att hotellen inne i stan är för dyra är att bo ute vid Newark och sedan åka tunnelbana in till stan. Inne i stan har vi har b.la. bott på Millenium Hilton vid World Trade Center och det var bra och trevligt. Det är roligt att bo i närheten av Times Square annars. Kan också bara tillägga att bilderna ovan ej ligger på hotell i min prisklass i varje fall hehe…

När ska man åka dit?

Jag personligen tycker att man antingen ska åka dit i Maj, Juni, September eller December. Då är New York som allra bäst och ni kan ju bara tänka er hur mysigt New York är under December med all julskylning, julmarknader, skridskobanorna i Central Park, Rockefeller Center osv. Det är precis som på film (enligt mamma och pappa i varje fall).

Documents1

Vart ska man äta?

Restaurang Tao har fantastisk mat i asiatisk anda eller snarare Japansk, då det är en Japansk restaurang med en gigantisk Buddah. Inte nog med det, det är supermysigt inrett också och alltid en livlig och festlig stämning, which I love! Gå hit och dela på amazing sushi b.la.

Tavern On The Green, en känd klassiker jag själv inte varit på men som ligger i Central Park. Här kan man äta både brunch, lunch och middag. Älskar att restaurangen är klädd i glas och omgiven av en stor fantastisk trädgård. Många New York bor tycker att detta ställe är en typisk turistfälla men jag skulle testa det om jag vore er.

Vandra rund i Little Italy och dela på en pizzaslize, pastarätt eller något annat mysigt Italienskt i någon av alla Italienska restauranger som finns där. Finns även massa mysiga små guldkorn när det kommer till mat i China Town.

Köp med lunch på Whole Foods och ha picknick i Central Park eller någon annan mysig park.

helicopter-take-off-in-new-york-5109

Mina 14 New York tips

1. Åk helikoptertur över alla skyskrapor
 
2. Åk upp i Empire State Building eller Rockefeller Center (Top of the rock)
Empire State har länge varit en av New Yorks högsta byggander men jag personligen tycker att Rockefeller Center är häftigare. Man får en bättre utsikt plus att du både ser Empire State och Central Park därifrån. Tänk på att vara där tidigt för att slippa köa i evigheter bara! Det är oftast 1 timmes kö men då är det bara att köpa en biljett och sedan sätta sig och äta något gott i någon av restaurangerna eller caféerna som finns där.
 
3. Häng i Soho
Ni måste ju ta en sväng förbi mitt favoritställe Soho, det är trendigt och det är hippt plus att det är massor med inspirerande fashionabla människor som hänger där. Älskar Soho.
 
Times Square New York
 
4. Ta bilder på Times Square
Times Square må vara turistigt men ack vad jag älskar det ändå. Varje gång jag kommer dit känns det konstigt nog annorlunda och häftigare så kommer fortsätta att åka dit varenda gång jag åker till New York.
 
JumZX
 
Documents5
 
5. Gå en promenad i Central Park
Eller reservera snarare en hel dag för lite häng i Central Park… Det är en stor park och det finns mycket att se och göra. Ta en picknick eller bara gå omkring och låta dig inspireras av den fantastiska parken.
 
1138733060_b3a3269ab7_o
 
IMG_0255
 
6. Besök leksaksaffärerna FAO Swartz och Toys’R’us
Här finns det mysdjur i naturlig storlek. Tänk er gigantiska giraffer, elefanter och nallar. Det är supermysigt att hänga i dessa två leksaksaffärer. Det finns även ett dock BB där barn kan välja ut sin docka, bilar som man kan åka i, en karusell inomhus osv. Värt ett besök även för den vuxna.
 
7. Shoppa på Fifth Avenue, i Soho och på Century 21
 
8. Ta en båttur/ åk en middagskryssning
Första gången vi var i New York tog vi en båttur för att få se frihetsgudinnan från lite närmare håll och inte nog med det utsikten ifrån vattnet på alla skyskrapor är fantastisk under en fin dag. Att åka en middagskryssning är även det ett tips.
 
Documents4
 
9. Ta en drink på en av alla de hundratals takterasserna
Och inte vilken drink som helst, självklart måste ni ju beställa en Manhattan på Manhattan 😉 Den är inte så god egentligen enligt mig haha, men bara grejen liksom.
 
10. Besök The Box a la New York
Ni som tillhör dem som orkade läsa om alla nattklubbar jag besökte när jag var i London vet att jag älskade klubben The Box och eftersom att den även finns i NYC så måste man ju även besöka den i The Big Apple. För jag tror nämligen den är snäppet vassare i staden som aldrig sover. Tror inte ni?
 
11. Strosa runt i Greenwich Village och West Village
Älskar dessa områden i NYC. Ska jag bo någonstans är det där. De känns som att man är i Paris och det ena huset överträffar det andra. Ni måste bara besöka dessa områden. Husen är så gulliga och det finns massor med vackra blomlådor som hänger under fönstren.
 
2048
 
12. Promenera över Brooklyn Bridge
Det tar ca 30 minuter, men ack vilka fina vyer du får över staden. Glöm för gudsskull inte kameran! Om man sedan inte orkar gå tillbaka så är det bara att ta en tunnelbana eller taxi.
 
13. Gå High line
High Line är ett föredetta järnvägsspår som numera är upphöjt så att man kan promenera längs med Manhattan och dess byggnad. Du kan till och med kika in lite i snuskigt dyra lägenheter då det är bland hustak du går. Utsikten över Hudsonfloden är också fantastisk!
 
14. Gå på musikal på Broadway

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna