DSC04679

DSC04677

Här kommer två stycken Rawfood recept på en bärpaj och ett par energibollar som jag och mamma brukar baka. De är två av våra favorit efterrätter/ snacks så jag tänkte därför att det kunde vara kul att dela med sig av recepten till er!

Rawfood paj – recept

Det här är min favoritpaj all times. Det är hela familjens favorit och vet ni vad det bästa är? Pajen är helt utan mjöl, smör och vitt socker plus att den inte behöver vara i ugnen alls utan är färdig direkt. Lätt som en plätt med andra ord.

Du behöver:

? 5 dl valnötter
? 1 dl riven kokos
? 1 msk honung
? 8 färska dadlar
? 2 tsk kanel
? en nypa salt
? 5 dl hallon och blåbär

Gör såhär:

1. Finhacka valnötter i en matbredare
2. Tillsätt kokos och kör igen
3. Tillsätt honung, dadlar, kanel och salt och mixa igen
4. Tryck ut degen i en pajform
5. Toppa med hallon och blåbär 
6. Servera med grädde

Rawfood energibollar – recept för ca 10st

Rawfood bollarna eller de nyttiga chokladbollarna som jag brukar kalla dem är precis lika enkla att göra de också. Jag brukar ha med dem som snacks när jag är borta över dagen i exempelvis Stockholm på möten osv. Både ekonomiskt och nyttigt!

Du behöver:

? 3 dl mandlar
? 2 msk kokosolja
? 3 msk kakaopulver
? 1 msk macapulver
? 5 dadlar

Gör såhär:

1. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i matbredaren
2. Tillsätt kokosolja, mixa igen
3. Tillsätt kakao- och macapulver, mixa igen
4. Tillsätt dadlar och mixa igen
5. Forma till bollar och ställ in i kylen

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna