BRÅVALLA 141

Får mycket frågor kring festivaler så har därför gjort en liten festival-guide åt er. Är verkligen ingen festivalexpert (OBSERVERA) men han varit på två festivaler i varje fall så tänkte berätta lite om dem om hur det fungerade där och vad jag tycker att man bör tänka på och vara medveten om. Nu kör vi, är ni redo?

IMG_6476

FAT AS BUTTER1

IMG_6486

Den första festivalen jag var på var Fat As Butter, i New Castle i Australien. Det var en endags festival men fan vad kul det var. Det var en solig, varm sommardag i Australien och alla gick all in för festivalklädseln, vilket jag älskar!

Men det där är så typiskt Australienskt, alla Australiensare lever ju för deras galna festivaler känns det som. I vilket fall så hade jag världens roligaste dygn. Skrattade, dansade, grät och träffade härliga människor.

P1010173

P1010341

Den andra festivalen var Bråvalla och där var jag förra sommaren tillsammans med två av mina närmsta tjejkompisar. Vi hade tre dagars pass med grön camping och det var tre av de bästa och roligaste dagarna i mitt liv. Fyfan vad lycklig jag var. Där och då lärde jag mig att festivaler är precis min grej. Jag älskade det och jag bestämde att jag måste göra det där med festival oftare.

IMG_2812

Det bästa som finns är att sitta på någons axlar under en konsert. Kommer aldrig glömma när jag satt någon random killes axlar medans Veronica Maggio rockade scenen med min favoritlåt “Hela Huset” och Håkan Hellström kommer inspringandes. Det var magiskt och jag grät.

Och på tal om magiskt så kan ni ju bara tänka er hur fett det var när Kanye West körde Bound 2 och jag haffade en annan stark kille och fick hoppa upp på hans axlar (!!!) Det var en stund jag alltid kommer minnas. Tack du fantastiska starka man som gjorde min kväll oförglömlig typ…

P1010473

P1010492

Att campa på festival

Min kompis Carro har en lägenhet inne i stan i Norrköping där Bråvalla är så vi bodde hemma hos henne under festivalen. Det var så himla skönt. Vet inte om jag hade klarat att bo på festivalcampet i tre dagar och behövt duscha osv där. Eller alltså, självklart hade jag klarat av det men frågan är snarare om jag hade lyckats vara lika fräsch och orkat göra mig snygg då haha. Jag tror nämligen inte det.

Vi hade i varje fall ett tält på den gröna campingen trots att vi ej bodde där. Men där hade vi istället dricka, mat, filtar, brassestolar, vatten, varmare kläder osv. Det var superskönt att ha ett tält på campingen ändå då vi kunde hänga lite där innan konserterna började, springa dit och klä på oss varmare kläder om vi behövde och sova där ifall vi inte skulle orka åka hem till Carro någon kväll.

Mitt största tips är verkligen att bo på gröna campingen under Bråvalla. De är den lugnare campingen och det är så värt det. På den vanliga campingen förstörs nämligen typ allt, folk kissar på tälten, har sönder saker och verkar inte bry sig ett dugg om någonting. På den gröna campingen var det inte alls så. Och jag menar, även fast man har sitt tält på den gröna och lugna campingen så kan man ju hänga på den vanliga campingen med dem som bor där. Det gjorde vi hela tiden. Det kändes bara tryggare att ha sitt camp på den lugnare sidan. Ett annat stort tips är att ställa upp tältet dagen innan festivalen börjar, så slipper man stressa med det på första festivaldagen.

Recently Updated8

Glöm ej packa ner detta

Absoluta måsten:

Sköna skor, gummistövlar, regnjacka, hatt, en väska du kan enkelt kan ha med dig på festivalområdet, en varm hoodie, en skinnjacka, en portabel iphone laddare, solglasögon och en högtalare för förfester i tältet.

Smart att ha med sig om man tältar:

Vårservetter, handduk, toalettpapper, alvedon, solskyddsfaktor, skavsårsplåster, strepsil, hårschampoo, myggspray..

IMG_2560

Kolla noga upp innan festivaldagen börjar vilka artister du vill se

Förra året lärde jag mig en läxa när jag totalt missade Sam Smiths uppträdande så vill att ni ska lära er av den läxan också. KOLLA NOGA UPP innan artisterna börjar spela vilka du vill se och när de spelar så att du har stenkoll på det. Sätt gärna larm på mobilen till och med. De gjorde vi efter Sam Smith incidenten hehe.

Processed with VSCOcam with p5 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Untitled

Processed with VSCOcam with b1 preset

Hur mycket kostar det att gå på festival?

Tredagars biljetten till Bråvalla inkl. camping kostar ca. 2000-3000kr och sen är mitt tips att köpa med sig mat som man har i tältet så man slipper betala så sjukt mycket för maten i stånden. Jag hade med mig pannkakor som mat b.la. vilket var guld värt.

Tror sedan jag la typ 500 kr på alkohol och någon 100-lapp på mat i just matstånden. Räkna med ett en maträtt i ett matstånd kostar ca 80-100kr och att en cider eller öl inne på festivalområdet också kostar 70-100 kr. Vi åkte sedan taxi fram och tillbaka till Carros lägenhet varenda dag då lokaltrafiken ej är att rekommendera eftersom att det typ är kaos så det kostade ju också 100kr varje gång per person. Så räkna med att det kostar 4000 – 5000kr allt som allt.

Documents1

What to wear???

Just på Bråvalla bryr sig inte alla speciellt mycket om man vad man har på sig. Men eftersom att jag tycker att det är så kul med just festivaloutfits så försökte jag så gott det gick med mina outfits trots vädret. Jag gillar lager på lager, boots, fransar, hattar, skinnjackor och skinnvästar osv. I år kommer jag göra på det också. Hoppas verkligen vädret blir bättre bara så att man kan skulle kunna se ut som brudarna ovan. Det vore ju något.

IMG_2816

It might rain but don’t let it destroy your mood..

Är det inte typiskt med en regnig festival i Sverige? Jooo. Men vet ni vad? Det är bara att gilla läget. Låt det inte förstöra er dag. När det hände oss sista dagen så drog jag ur löshåret, satte upp håret i en toffs, drog på mig mina jeans och lät det regna och hade typ den roligaste dagen. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

BRÅVALLA 142

Vet ni vad en av de bästa sakerna var på Bråvalla då? Att jag fick träffa så många av er och prata lite och ta bilder. Det är alltid jätteroligt att få ett ansikte på vilka ni är som faktiskt läser min blogg, det var verkligen jätteroligt. Om ni har bilder ifrån förra årets festival med mig, mejla dem gärna <3 Annars får jag hoppas att vi ses i år igen.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna