19235-dubai-1920x1200-world-wallpaper

Här kommer 16 fun och random facts about Dubai som jag lärt mig om under mina första två veckor här. Hoppas ni tycker att det är kul att läsa om för jag lär ha massor mer och berätta nästa vecka igen.

1. I Dubai finns det som ni kanske vet väldigt mycket pengar. Så när bilar och klockor blir tråkigt skaffar man sig istället ett lejon, en falk (???) eller en leopard och tränar upp dem för lite show off. Och ja, det är sant! Har du tur eller snarare otur kanske så kan du kanske se ett lejon i bakluckan på en bil på motorvägen en helt vanlig dag då det är helt normalt att ha det som husdjur over here. Nu är det inte så att var tredje medborgare går runt med ett lejon i koppel men det finns många här som faktiskt har dessa djur hemma.

2. På tisdagar är det ladies night vilket innebär att du som tjej får 3-4 gratis drinkar på utvalda barer. Hur najs? Det är några dagar tjejer även får 30 % rabatt på restauranger.

3. Dubai består till största del av invandrare. Endast 15 % av befolkningen i Dubai är emirater (lokalbefolkningen kallas så) och resten har kommit utifrån.

Documents5

Projektet The World

4. Är det någonstans du kommer hitta något som inte finns någon annanstans i världen så är det i Dubai. Här ska allt vara flashigt, häftigt och hett. Här finns som ni kanske vet en konstgjord ö som ser ut som en palm och kallas palmen och vet ni vad mer de bygger? The World – 300 olika konstgjorda öar som kommer att representera några av världens olika länder. Till och med Sverige kommer ha en egen ö och hela projektet i sig är bara så jävla häftigt. Läs mer HÄR, det är riktigt ballt.

5. Det är olagligt att hångla och pussas offentligt, gå och hålla varann i handen osv. Men det visste ni säkert redan?

6. Det är ok att röka inne på klubbar här i Dubai. Vilket enligt mig är riktigt äckligt. Och snacka om att håret luktar äckligt efter en utekväll…. Inte kul alls faktiskt.

7. Dubai är skattefritt! Du betalar med andra ord ingen skatt för inkomst, kapital eller egendom.

tumblr_mhd53g07pT1rzesy7o1_500

8. Att dricka alkohol utan licens är olagligt. Och en licens får du ju inte som turist, du behöver bo här. Dricker du däremot på klubbar och restauranger så gör du det på klubbens/ restaurangens licenes. Men när du går därifrån så finns det ingen licens som skyddar dig. Se därför till att inte vara allt för onykter. Det kan nämligen gå illa och till och med sluta med fängelse.

9. Det finns luftkonditionerande busshållplatser här. På sommaren som ni kanske vet blir det extremt varmt här i Dubai och tänk er att stå och vänta på en buss i 50 graders hetta. Nej tack! Därför har de byggt busshållsplatser med luftkonditionering haha. Visste ni förresten att det endast regnar 9 eller om det var 12 dagar om året här? Sjukt va?

10. Infödda emirater (lokalbefolkningen) har speciella regler som bara gäller för dem. Exempelvis är de de enda som får ha helt svarta täckande rutor på bilen och så får de en viss summa pengar av staten att bygga hus etc för.

11. Det är olagligt att öppna vänster bakdörr på en taxi, hur sjukt konstig regel haha.? Nu gör folk det ändå, jag har ju gjort det hela tiden men fick lära mig igår att det är olagligt haha.

uae-dubai-dubai-mall

P1030614

2014010317394703

12. Dubai Mall är världens största shoppingcentrum med hela 1200 butiker och jag ska dit på måndag! De har även ett akvarium där inne som är gratis att gå och kolla på.

13. Torsdagar motsvarar vår fredag. I Dubai motsvarar med andra ord fredag och lördag våra lediga dagar lördag och söndag. Bästa dagen att köra en utgång på är med andra ord torsdagar! Fast det finns iofs bra klubbar med mycket folk att gå till varenda dag här precis som i London.

maxresdefault

14. Poliserna i Dubai kör inte runt med några Volvos inte. Här åker polisstyrkan runt i Ferrari och Lamborghinis bland annat. Förstå om en poliskår i Europa köpt Ferarribilar till de anställda, oj oj oj vad det skulle bli ståhej haha!

15. Abu Dhabi är betydligt rikare än Dubai vilket jag faktiskt inte visste innan jag flyttade hit. Det är nämligen i Abu Dhabi som all olja finns. Dock så åker ju alla turister oftast till Dubai eftersom det är här allt som turister vill se verkligen finns.

16. Dubai frågade om Disneyland skulle kunna tänka sig att bygga en park i Dubai men de sa nej så därför bestämde sig Dubai för att bygga en egen nöjespark som heter Dubailand som ska vara dubbelt så stort som Disney World i Florida.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna