DSC06147

Bakade rawfood dadelbollar till min värdfamilj här i Dubai idag och wow vad goda de blev. Smakar nästan som vanliga traditionella chokladbollar faktiskt och hör och häpna, även barnen tyckte om dem! Varning för att det är farligt goda med andra ord. Här kommer receptet.

Du behöver:

? 15 dadlar (jag hade endast 11 men mina var rätt stora)
? 1 dl casewnötter, jordnötter eller mandlar (jag hade casewnötter)
? 1 dl riven kokos (+ lite till rullning)
? 2 msk kokosfett
? 1 dl solrosfrön
? 1 dl vatten
? 4 msk kakao
? ev en nypa flingsalt

Mixa allt i en matbredare/ mixer tills det blir en formbar massa precis som med vanliga chokladbollar. Forma sedan till runda bollar i valfri storlek och rulla dem i kokos och sätt in i frysen eller kylen och ät! Helst lite kalla när de stått ett tag för då är de som godast.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna