Studenten närmar sig med stormsteg och jag har fått massvis med mejl och kommentarer ifrån läsare som vill att jag ska skriva om min student och ge mina bästa studenttips ännu en gång så let’s do it tänkte jag! Här kommer ett långt inlägg om min student och vad jag gjorde efter studenten. So sit back and relax!

Vill börja med att säga att wow, vad glad och taggad jag är för er som ska ta studenten i år. Det är en helt fantastisk och oförglömlig känsla att springa ut och kasta sig ut i friheten och arbetslivet och ingen ska få ta ifrån er den känslan. De som påstår att studenten är överskattat har fel. Det blir vad man gör det till och så är det med allt.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Jag och mina tre fantastiska tjejer som jag gått igenom hela gymnasiet tillsammans med. Vi var the crew eftersom att vi var de enda tjejerna i vår klass. Älskar dem så himla mycket, vi har gjort så mycket tillsammans. Världens bästa Emilia, Moa och Karin.

USA_14782

Precis efter att vi hade sprungit ut så ställde vi oss på trappan utanför skolan och sjöng medans vi väntade på att de andra klasserna skulle springa ut. Åh, vad lycklig jag var. Det går inte att beskriva känslan man kände exakt där och då.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Här är min fantastiska lilla klass. Vi hade det så himla kul tillsammans och var helt klart den bästa klassen på skolan. Herregud vad jag skrattat med dem, varit arg och irriterad på dem osv..

Processed with VSCOcam with a5 preset

Vill inte låta klyschig eller dryg men min student blev verkligen precis som jag tänkt mig och var alldeles perfekt. Jag var kär, sprang ut med två av mina bästa vänner, trivdes superbra med mina klasskompisar, det blev bra väder, jag hade en uppstyrd och personlig mottagning, styrde roliga och mysiga förfester varje kväll med tjejgänget under studentveckan, hade en magisk balkväll med mina bästa tjejkompisar, fick jättefina studentpresenter och vill bara göra om allt igen.

CALIFORNIA DREAMING 2013

Men samtidigt som allt verkligen var perfekt och precis som jag ville ha det så var jag också väldigt stressad inombords för vad som komma skulle. Jag visste ju hela tiden att min student var en av de sista minnena jag och min dåvarande pojkvän aka first love skulle ha tillsammans eftersom vi bestämt oss för att avsluta vårt förhållande efter sommaren pga hans flytt utomlands. Medans jag verkligen inte hade någon aning om vad jag skulle göra efter sommaren. Jag ville ju så badly utomlands men visste fortfarande inte vart, när och hur? Det enda jag hade inbokat efter min student var mina 5 veckor i Kalifornien tillsammans med Molly. Vilket typ räddade allt. Mitt bästa tips är verkligen att boka in en resa direkt efter studenten. Annars tror jag att man lätt blir jätte deppig och känner ”okej, vad det här allt?”. En resa efter man fått sin efterlängtade frihet är perfekt!

MIN BAL 2013

Försök inte att stressa upp er för vad ni ska göra efter studenten när alla frågar och ni inte har någon aning. Utan tänk istället, jag ska leva livet och sen får vi se vad det blir. Jag menar man behöver inte vara livrädd för att inte veta vad man ska göra efter sin student, se till att intala dig själv att det är jättespännande att du inte vet vart i världen du kommer befinna dig och vad du kommer pyssla med. Då blir det lite lättare.

DSC00852

DSCN0629

När jag tog studenten hade jag inte en aning om att jag skulle få ett instagramjobb och flytta till Australien. Att jag skulle åka och båtluffa Grekland med en främling som sedan skulle komma att bli min bästa vän. Att jag skulle få besöka mitt drömresmål Hawaii tre gånger inom loppet av ett år samt hoppa fallskärm där. Att jag skulle börja spontanboka resor, planeringsfreak som jag är. Att en resa till London skulle ge mig ett helt annat perspektiv på saker och ting. Att jag kom och starta starta en podcast och åka och surfa i Marocko när surfing var det läskigaste jag kunde utsätta mig själv för. Och inte heller har jag någonsin kunnat förutspå att jag skulle flytta till Dubai och äntligen få testa på att jobba som au pair.

Vad som helst kan hända så försök se det som en möjlighet istället för något läskigt. Vem vet vad du gör om ett år? Är det inte lite härligt att känna det. Är det inte lite härligt att inte riktigt veta vart man kommer vara och vad man kommer göra? Jag tycker det, samtidigt som även jag ofta känner mig rädd och orolig inför framtiden.

FLORIDA

10 tips inför din student

1. Var inte alldeles för full på din mottagning
2. Ha på dig ombyte för flaket om du är rädd om klänningen
3. Styr upp egen champagnefrukost med ditt gäng om skolan ej har en
4. Gör en spraytan en eller två dagar innan ditt utspring
5. Skippa klackarna på flaket för guds skull!!
6. Ha en mottagning tillsammans med din bästa kompis, om du kan
7. Hoppa inga fester eller utgångar de sista året, du kommer ångra dig
8. Be någon du känner vara med som en personlig fotograf under dagen
9. Skriv en önskelista på presenter du önskar dig och tänk noga igenom dem
10. Be gästerna på din mottagning säga något kort och fint om dig i korta filmsekvenser 

Och glöm inte bort att göra the most of den här tiden. Du kommer bara ta studenten en gång så se till att göra det ordentligt men se också till att vägen dit blir rolig och minnesvärd. Man måste leva här och nu trots att man planerar för framtiden, passa på medans du är ung för framtiden kommer fort nog ändå. Livet börjar inte efter studenten, det kan börja redan idag om du vill. Glöm inte det!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna