Har helt glömt att berätta om min lilla visa run till Hatta i Oman som jag gjorde i torsdags.  För er som inte vet vad ”visa run” innebär så betyder det att man åker ur och in i landet för att förnya sitt visum. Jag är ju här i Dubai på ett turistvisum på 30 dagar och har ju redan varit här i 30 dagar nu så var tvungen att göra en sk. visa run förra veckan.

Det var väl inget superspeciellt egentligen men det var ändå roligt att se hur det går till här i Dubai. Åkte dit med lite nervositet faktiskt då jag av någon anledning fått för mig att denna lilla visa run skulle likna passkontrollen i USA där de ställer tusen frågor om vad man ska göra i landet, varför man åkte dit osv. Men blev redan vid första gränsstoppet lättad och lugn då kvinnan som satt där och skulle kolla på våra pass bara släppte förbi oss utan en endaste liten titt. Vid andra stoppet kändes det dock lite mer förvirrat då passkontrollanten omedvetet höll på att skicka iväg oss utan att ha lämpat tillbaka mitt pass och på tredje stoppet så skrattade bara mannen när vi berättade att vi var på visa run. Ett visa run mellan Dubai och Oman var med andra ord inte alls som passkontrollen i USA. Dubai och mellanöstern fortsätter verkligen bara att förvåna och överraska mig för varje dag som går, jag älskar det!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna