DSC01273

Åkte till gamla Dubai igår tillsammans med an annan au pair som heter Malin. Vi åkte dit för att kika lite på de tre olika soukerna/ marknaderna som finns där, ta lite bilder och bara för att få se en annan äldre och mer kulturell del av Dubai. Delar från Sex and The City har även spelats in där vilket är lite roligt.

DSC01280

DSC01266

DSC01282

Vi började i textil souken och där fanns det kläder, mattor, sjalar, you name it. Jag fick b.la. med mig två sjalar hem som var jättefina. Och guess what? När jag skulle ta upp min kamera för att ta första bilden så upptäcker jag att jag glömt batteriet hemma. Så himla typsikt, tack och lov så hade Malin med sig sin kamera. Vet inte vad jag hade gjort annars??

DSC01268

DSC01276

DSC01293

DSC01287

Textil souken är inte så stor utan bara typ två gator men den är mysig och de finns massa fina sjalar och strandklänningar om man är ute efter det. Finns även dish dash och abaya om man vill passa på att ta lite kulturella bilder eller köpa med sig hem.

DSC01333

DSC01321

DSC01326

När man är klar vid textil souken så är det vanligaste att man tar en liten träbåt över Creeken vilket vi självklart gjorde. De var riktigt mysigt faktiskt och kostade endast 2kr. Det var dock bara jag, Malin och en himla massa indier på båten så vi trodde först att vi hamnat lite fel.

DSC01342

 

DSC01409

Vid hamnen ligger även en väldans massa färgglada fartyg som fortfarande används. Här fraktas allt ifrån tv:apparater till madrasser. Känns väldigt gammalmodigt faktiskt men så är det.

DSC01272

DSC01346

DSC01349

Spice Souk!! Troligtvis min favorit Souk. Här kan du köpa kryddor, te, räkor och massa massa mer och behöver du saffran har du hamnat alldeles rätt. Det är så mycket fantastiska färger i spice souken också, visst? Vi gick runt och luktade på olika arabiska tesorter och kryddor och fick även testa en dadel omlindad i choklad som var helt magisk.

DSC01359

DSC01363

Efter krydd souken så gick vi och åt Shawarma för 12kr, en arabisk version av vår kebab skulle man kunna säga. Det var så gott och ett måste att testa om ni åker ner till mellanöstern. Det är bara en specialkryddad och grillad kyckling, pomme, sås och lite grönsaker inbakat i ett tunt bröd. Riktigt gott!

DSC01357

DSC01358

Sist men inte minst besökte vi guld souken och här kan du faktiskt köpa äkta guld till riktigt bra priser. En annan grej som är lite roligt är att det kommer komma fram killar till dig som undrar om du vill ha märkesväskor och säger du ja så får du följa med upp genom trånga och långa trappor till olika lägenheter och rum där de förvarar alla väskor som är bättre märkeskopior än de nere på marknaden. Frågar man efter bättre kvalité kan du få följa med upp ytterligare en våning till de ännu bättre väskorna och är du fortfarande inte nöjd så kan du få komma upp och kolla på snodda eller riktigt bra kopior. Detta ska tydligen vara bättre att göra i Karama Market dock för där har dom riktigt bra kopior. Där har de inte bara väskkopior utan en massa annat också.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna