Eftersom att det var så många som verkade uppskatta mitt senaste inlägg om ”16 saker du inte visste om Dubai” så tänkte jag göra ett till med ytterligare lite information och fakta jag samlat på mig medans jag bodde i Dubai. Hoppas ni gillar detta att läsa om detta också!

// Since so many people enjoyed reading my last post about ”12 things you didn’t know about Dubai” I thought that I would do another post about even more info and facts that I’ve got the knowledge of my living in Dubai. I hope you will like this one as well //

Documents19

1. På metron här i Dubai så finns det både tjejvagnar, guldvagnar och vanliga vagnar. I tjejvagnarna får bara tjejer vara, i guldvagnarna som är lite lyxigare och finare för bara guldmedlemmar vara och i de vanliga vagnarna så är det både blandat tjejer och killar.

I tjejvagnen häromdagen så stod det även några män vilket gjorde en av kvinnorna i burka/ abaya otroligt förbannad. Hon skällde ut dem och stod som en vakt resten av metroresan för att se till så att ingen man kom in i vagnen. Helt rätt dock, jag menar sjukt respektlöst att gå in på en kvinnovagn när det är en kvinnovagn. Vet dock inte vad jag tycker om att det bara finns kvinnovagnar men inte några för män? De finns även tjejplatser i bussar.

// On the Metro in Dubai they have two special carriages. One for ladies only and one for gold members. Crazy, hey? In the Ladies one the other day this woman in abaya gave the men that was in the Ladies carriage . I do think it’s really disrespectful for men being in the Ladies carriage but for those woman who are sittning there for a reason. I wounder why there’s no carriages for men only too though? Did you know what they have special taxi lines for girls only as well? //

Documents20

2. Häromveckan regnade det pengar i Dubai. Över sex miljonerkronor beräknades det var närmare bestämt. Det blev ju trafikkaos då folk stannade mitt i vägen för att springa ut och plocka på sig pengar. De finns filmer där de springer med händerna fulla av pengar haha. Så himla sjukt verkligen.

// A few weeks ago it was pouring down money here in Dubai which caused some mayor trafficproblems since people jumped out of there cars to go get themselves some money. Only in Dubai //

Documents18

3. Om du gillar överraskningar är Dubai stället för dig. Här byggs nya byggnader på någon månad, en motorväg stängs av utan att knappt någon informerats, en tiger eller cheetah kan dyka upp i passageraresätet i bilen brevid och gud vet vad.

// If you like suprises, Dubai is the place for you. This place is full of suprises so if you’re gone for a month or two there might me another highrise building in the front of your apartment. Closing a mayor highway without telling anyone is also a totalt normal thing over here and what about spotting a tiger or a cheetah in the passenger seat in the car next to yours? Totally normal as well //

DSC062762

4. Innan jag flyttade till Dubai hetsade alla mig om att jag inte kunde åka dit själv och speciellt inte som ensam tjej då många som inte varit i Dubai ens fått för sig att kvinnosynen är väldigt annorlunda jämfört med hemma. Och vet ni vad? Det är den. Fast till det positiva. Jag och alla de andra svenska tjejerna jag pratat med som bor här och bott här i flera år upplever att vi respekteras och behandlas mycket bättre här i Dubai än hemma i Sverige. Jag känner mig jättetrygg här. Suprise, suprise va? Men det är sant!

// Before I moved to Dubai all my friends said to me that I had to be careful going there alone as a girl. They told me that women aren’t as respected in Dubai as in Sweden and so on. And you know what? That’s just bullshit. I’ve never felt so respected and safe as I did in Dubai //

nightlife-sandance-partyingSandanceAtlantisThePalm

5. Det är lag på att klubbarna måste stänga klockan 03 här. Men oroa er inte, det är alltid någon som styr efterfest och är det i en stor villa på palmen, kanske du hamnar i Burj Khalifa eller på en hotellsvit. Många efterfester här är ordentligt uppstyrda med DJ osv vilket är superkul för de blir ju nästan som en hemmafest!

// All the nightclubs have to close down at 3 o’clock in the morning. But don’t you worry. There’s always someone throwing an afterparty. Maybe you will end up in a big house on the palm, on a big hotel suit or in Burj Khalifa. You never know //

EMIRATES EID

6. Emiratmännen/ the local guys hälsar på varandra genom en ”nose rubbing”. Ni vet som eskimåerna gör! Jätteannorlunda, visst? Men supergulligt haha.

// The local men/ emirates say hi to each other by doing a nose rubbing. You know like the eskimos do! Very different right? But kind of cute I think haha //

tumblr_mp551uyzeX1qfrtudo1_1280

7. Det är superotrevligt att visa undersidan av sin fot för en emirat/ local. Undersidan av foten/ skor anses nämligen som orena så att visa den delen av foten för en arab kan ses som förolämpande. Nu vet jag inte hur ofta man hamnar i en situation när man visar undersidan av sin fot men kan va bra att veta. När man går in i en moské eller om du skulle komma hem till en arabs hem så ta av dig skorna!

// It’s rude showing the sole of your foot in front of an Emirati/ local. If you show them to Arabs, they would generally get offended. Because the sole of your feet/ shoes are seen as dirty. This is why you take your shoes off before entering a mosque for example //

DSC06889

8. En annan grej som kan vara bra att veta om ni någon gång besöker Dubai är att det är olagligt att byta om på stränderna här. Det måste göras i omklädningsrum eller så blir det böter. Att sola toppless är också extremt förbjudet vilket ni säkert redan förstår.

// Another thing that can be good to know if you ever visit Dubai is that it’s illegal changing to bikini at the beach. You have to do it in changing rooms or you might have to pay. Sun bathing topless is also illegal as you probably understand //

Cavalli

Home-new-1

9. Som tjej kommer du in gratis på alla klubbar i Dubai, men som kille kan du bli nekad att ens komma in om du inte är med ett gäng tjejer. Och inte nog med det. Trots att den stora Ladies Night dagen är på tisdagar så finns det Ladies Nights alla andra dagar i veckan också. Du kan gå på Ladies Night och få gratis drinkar på olika barer och klubbar varje dag med andra ord, om du känner för det. Och även fast det är 21 års gräns på att dricka alkohol här så är det enkelt att komma in om man är låt säga max 3st tjejer som klär sig bra och är fixade från topp till tå. Då leggar de dig inte. Har man bord eller känner någon är det också nemas problemas.

// If you are a girl and wanna go clubbing in Dubai you will have a wounderful time. But as a guy you might not even get in even though you pay. Then there’s Ladies Night, a tuesday night where there’s plenty of bars and clubs that gives girls free alcohol. And even though the biggest Ladies Night is on tuesdays there is plenty of other Ladies Night’s the other days of the week as well, which means you can go on a Ladies Night every single night if you want to //

1738677790

10. De finns inte en enda taxi i Dubai som tar kort så de till att ha kontanter. Superirriterande, jag vet… Det finns även tjejtaxis och tjejtaxi köer.

// There isn’t one cab in Dubai that has a card machine, which is the most annoying thing ever. So make sure you’ve got some cash for cabs here in Dubai //

Documents17

11. Här i Dubai finns bilar du inte trodde existerade. Custom made cars är typ lika vanligt som Volvos hemma i Sverige om man ska krydda påståendet lite. Men på riktigt nu så finns det bilar med diamanter, guld, allt! Och ju lägre nummerskylt du har på bilen, desto rikare är du. Vi såg bil nummer 7 på Nasimi Beach ute vid Atlantis en dag.

// In Dubai there’s cars you don’t even know existed. Custom made cars are as usual as Volvos in Sweden.. almost.. But for real, it’s crazy. There’s cars with Diamonds, gold, everything and spotting Ferraris is something you do every single day. Another special thing is that the lower the number on your number plate is the richer you are. And while I was living in Dubai I saw car number 7 //

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna