Efter att ha bott i Dubai i nästan 7 veckor så har jag ju samlat på mig en hel del som jag tänkte dela med mig av i en liten guide till er. Har ni fler frågor är det bara att fråga på annars kan ni kolla in kategorin ”Mitt liv i Dubai” HÄR, där ligger alla mina inlägg från Dubai samlade på ett och samma ställe och där finns mycket information och tips om Dubai.

DSC05942
The Marina Walk
 
DSC05746
Tiara Residence på Palmen
 
DSC05861
Utsikt över Marinan från en Ladies Night på Dubai Yacht Club
 
DSC06879

Vart ska man bo?

Om man åker på semester Dubai så tycker jag att man ska bo på ett i Marinan, JBR. Marinan är mitt favoritområde i Dubai, så ska jag flytta tillbaka är det dit jag tänker flytta. JBR ligger i Marinan men är det området i Marinan som ligger precis vid stranden med massor med restauranger och småbutiker. Supermysigt och perfekt att vara när man är på semester.

Annars är det mysigt att bo på Palmen. Jag och min familj funderar på att hyra ett hus där nästa år. Men jag tycker inte man ska bo downtown. Hellre ta en taxi till shopping och restauranger än till stranden, visst?

Best-swimming-pools-address
Hotellpoolen på The Adress Marina (du kan för att hänga där en dag)

När det kommer till så har jag tyvärr ingen aning om vart man kan hitta bra hotell till bra priser. Men jag vet att det finns mycket bra erbjudanden, så håll utkik efter det kanske?

Det är dock bra att bo vid stranden då de flesta hotellen vid stranden har privata stränder där man annars måste betala för att gå in. Det finns bara ett få tal public beaches och de bästa tycker jag är JBR och den vid Burj Al Arab.

DSC05819

Hur är det med klädseln?

Denna ständiga fråga om hur man ska klä sig i Dubai… Och svaret är, be smart! Jag brukade alltid ha med mig en sjal i väskan ifall att jag skulle hamna någonstans och känna mig fel klädd. Det är dock alls så strängt som många vill framställa det, Dubai är väldigt västerländskt och det är mest i shoppingmalls, restauranger och taxis som man kanske ska tänka lite extra men jag menar jag såg hur många som helst i korta shorts, linnen, små tajta klänningar osv. Tycker dock att man ska respektera deras kultur och klä sig någorlunda bra och konservativt.

Jag brukade tänka, täcker jag axlar kan jag visa lite mer ben och täcker jag ben kan jag visa axlar. Man känner av det där själv men det är ju inte heller jättekul att känna att man har för lite kläder på sig på offentliga så ta med något om du känner dig osäker. När man går ut på nattklubb dock så behöver man inte tänka på att täcka axlar eller knän. Något du bör tänka på däremot är att du kan bli nekad att komma in om du inte har klänning och klackar. Så se till att klä upp dig.

DSC06065

DSC06055
Dubai Mall

Shopping

Jag älskar shoppingen i Dubai eftersom att den känns som en blandning mellan vad som finns i London USA och enligt mig så har både London och USA den bästa shoppingen i hela världen typ.

Min favoritmall är Dubai Mall trots att det är världens största mall. Där finns liksom allt och sen finns det så att se på medans man springer mellan sina favoritbutiker. Mall of Emirates är också bra och där finns ju även skidbacken vilket är lite häftigt att se.

Vill man köpa sjalar, strandtunikor och riktigt bra fake väskor, armband osv så är Karama the place to me. Flera vänner i Dubai har köpt både väskor och smycken därifrån som ser hur äkta ut som helst. Blev chockad när de berättade att de köpt de på marknaden.

tumblr_luasl22d1K1r3lm65o1_1280

Friday brunch

Dubai är känt för deras fantastiska Friday Brunch’s. Jag själv var aldrig på någon Friday Brunch men det sägs vara något du inte får missa när du är i Dubai. Det finns hur många olika ställen som helst som anordnar Friday Brunch så det är bara att välja och vraka beroende på om du vill ha en mer festlig eller fin brunch. Googla runt så du säkert något som passar dig. Ett tips kan vara att gå på en Friday Brunch i Burj Al Arab, man får ju inte åka ut dit om man inte bor där eller ska äta där så det kan ju vara kul att göra ett besök på världens finaste ? Har hört att brunchen där kostar 500dhs per person (ca. 1000 svenska) men då får man äta hur mycket man vill antar jag.

Nästan  Friday Brunch ligger på 500dhs oftast men då får man ju äta hur mycket man vill och dricka hur mycket champagne och cocktails man vill. Ibland har de även 2 för 1 erbjudanden så gör en liten research. Dubai är riktigt bra på erbjudanden när det kommer allt faktiskt.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset
Sass Café

Det enda brunchstället jag var på var Sass Café och dit tycker jag ni borde gå en måndag (då är det som bäst)! Först äter man lite (förvänta er inget spektakulärt då det inte är mycket mat man får), beställer in lite drinkar, sen är det liveuppträdanden och musik och efter ett tag släcks allt ner, musiken höjs och personal med tomtebloss sätter igång stämningen och förvandlar det som till en början var en fine dining brunch till en brakfest. Skitroligt om du frågar mig.

DSC06986
Louise och Emma på CUT

Restaurangtips i Dubai

Jag åt inte ute så mycket i Dubai men jag måste verkligen tipsa om att luncha på CUT restaurant som ligger i The Adress Hotel Downtown. En fem stjärnig restaurang där du får en fantastisk tvårätters med lika fantastisk service för endast 150 dhs (ca. 300 svenska kronor). Typ den bästa dealen ever.

Processed with VSCOcam with c1 preset
Sushi på Toko
 
DSC05958
Arabisk mat på Reem Al Bawadi

Skulle annars tips om Toko, de hade amazing sushi (om man nu gillar det). Att äta arabiskt och samtidigt beställa in en vattenpipa (shisha) är ju också ett måste. Jag var på en mysig arabisk restaurang som heter Reem Al Bawadi som ligger på The Marina Walk som jag gillade jättemycket. Både mysigt på dag och kvällstid. Speciellt kvällstid när de tänder upp alla ljuslyktor utomhus.

mcY3vMyCrN6l

Hur är utelivet i Dubai och vart hittar man de bästa nattklubbarna?

Utelivet i Dubai är grymt! Näst bäst efter London om ni frågar mig. Det är ju 21 års gräns dock, tänk på det! Men som jag skrivit tidigare så är det rätt enkelt att gå ut ändå (enligt mina erfarenheter). Det jag älskar med just Dubai och London speciellt är att alla klubbar är mer än bara klubbar. Det är liksom en upplevelse också och inte bara en lokal med några bord och soffor där det spelas house musik. Förstår ni?

Sen är det ju som sagt fantastiskt att vara tjej och gå ut i Dubai eftersom att du inte behöver betala någonting. På lördagar på en favoritklubb som heter White exempelvis så är det fri bar för tjejer hela kvällen och sen finns det ju massor med Ladies Night varje kväll.

Documents26

Mina top tre favoritklubbar är The Act, Cirque Le Soir och White.

Andra klubbar som är bra: VIP Room, Crystal, Cavalli och Movida.

DSC05864
Ladies Night på Pier 7 i marinan

Ladies Night

Ladies Night är ett koncept som bygger på att tjejer får komma och dricka ett visst antal drinkar på massor med olika barer, olika dagar. Lite som Happy Hour fast det är helt gratis och endast gäller tjejer. Den största Ladies Night dagen är tisdagar men det finns Ladies Night varje kväll.

Här hittar ni vart och när det är Ladies Night på olika barer och klubbar i Dubai.

DSC05911
Värdpappans bil

Vilka sevärdheter och aktiviteter finns det att göra?

Det finns så mycket att göra och se i Dubai att du knappt kommer tro att det är sant och om inte jag hann med hälften av det under mina 7 veckor i Dubai så förstår vi alla att man inte hinner med det på en vecka heller men här kommer en lista på 10 saker som jag tycker ni borde prioritera att göra, besöka och se.

Skulle vilja lägga till ett skydiving hopp på listan också men det är ju en rätt extrem grej. Vill ni göra det i Dubai dock så se till att boka det i god tid för tydligen är det väldigt populärt och nästan alltid fullbokat.

Dubai6

1. Shejk Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi

Jag tyckte att det var så himla intressant och roligt att åka till moskén i Abu Dhabi. Inte bara för att den var helt otroligt vacker utan också för att det kändes väldigt kulturellt och annorlunda att gå omkring där med abaya och slöja.

2. Burj Khalifa

Vet att många inklusive mig tänker att det är onödigt att åka upp i Burj Khalifa men vet ni vad? Det är det inte! Det är så jäkla häftigt att ni inte kommer tro era ögon. Burj Khalifa är ett måste, det slår faktiskt det mesta. Om ni ska åka upp så boka biljetter online, det blir billigare än att gå dit direkt och köpa sig en biljett.

CIMG0958

DSC_0357-5

3. Ökensafari

Best thing I did typ! Det var så roligt att åka på offroading i öknen (!!!!) och mitt tips är att försöka åka dit med någon som bor i Dubai annars så är väl turerna som anordnas rätt bra de också. Jag menar det är ju rätt kul och mysigt att åka dit ett gäng ungdomar och sedan grilla i solnedgången och rida kameler. Visst? Och det finns massvis med turer ut.

4. Soukerna i Old Dubai

Tycker verkligen ni ska ta er till Old Dubai och gå runt där bland de olika soukarna som finns. Det gav en ett annat intryck av Dubai och så var det skönt att komma ifrån allt det kommersiella för en stund. Sen är det ju alltid mysigt att gå runt på marknad och köpa sig något litet.

1198396_108_z

65188430

5. Madinat

Är så ledsen att jag inte hann åka till Madinat och hänga lite där. Det är ett område i Dubai precis vid Burj Al Arab som bara ska va mysigt att gå runt i. Att ta sig en liten sväng med en båt i vattnet kanske är något också? Jag menar kolla!! Är så arg att jag aldrig var där, men det kommer väl fler gånger.

7492_wlfh_00_p_1024x728

6. Hotellpoolshäng

Nästan alla hotell erbjuder dig att betala en summa för att hänga där för en dag. Ibland ingår cocktails/ mocktails då också och det kan ju vara jättemysigt att göra en dag. Det finns massor med fantastiska hotell och hotellpoolsområden i Dubai.

7. The fountain show i Dubai Mall

Ni får inte missa fontänshowen i Dubai Mall. Jag tycker verkligen att den är magisk att stå och titta på. Se till att vara där minst 15 minuter före start dock så att ni får en bra plats och kan ta fina bilder.

8. Yachtur

Att hyra en yacht och åka ut på vattnet är ett hett annat tips. Man får se Dubai från en annan vinkel och kan få riktigt fina bilder från marinan och skylinen. När man hyr en yacht brukar man få åka runt med båten i tre timmar, ta med egen mat och dricka och sedan stanna några gånger för att bada. Kolla annars upp om de är några yachtfester på gång, det är riktigt kul.

DSC_3178

11412578036_c17fbb94f9_b

9. Miracle Garden

Var aldrig här men wow vad fint det verkar vara alltså. Miracle Garden är en enda stor, kreativ och färgglad trädgård som görs om varje år. Kan ju vara roligt att åka och titta på. Det ligger rätt centralt om jag inte minns helt fel. Googla för mer helt fantastiska bilder.

10. Ferrari World

Först trodde jag att Ferrari World var ett museum med Ferraris vilket inte tilltalade mig alls men efter lite research har jag upptäckt att så är det verkligen inte. Ferrari World verkar superhäftigt och tydligen ska världens roligaste och såklart snabbaste berg och dahlbana finnas där. Värt en visit next time antar jag! Ferrari World ligger ju i Abu Dhabi dock men det är ju bara 1,5 timme från Dubai.

Documents25

Beach clubs

Är det något jag verkligen älskade att göra i Dubai så var det att hänga på beach clubs. Tycker det är så mysigt att ligga och sola i en solsäng med ett skönt gäng, beställa in någon drink och lite mat och sedan sätta på sig en klänning och dansa barfota i sanden. Det finns massor med beach clubs i Dubai men här är de fyra bästa.

EDEN_Pool_and_Bungalows_4986143

Eden-Beach-Club-3

Eden beach club

En nyöppnad beach club på palmen som jag bara älskar allt med. Stämningen, inredningen, läget, utsikten, allt! Ni måste dit. Alla som jag pratat med som varit där älskar det!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Barasti

Här hänger typ bara Européer och det är inte alls lika fint här som på de andra ställena. Men fördelen med Barasti är att solsängarna är gratis. Är det en stor fotbollsmatch eller liknande på tv:n så är det även hit du ska gå! Det är väldigt sportigt och strandigt och inte direkt exklusivt som allt annat i Dubai.

832731af5d81b95ba82de72993209600_XL

ae-0405-462245-149898-back

Blue Marlin

Ska tydligen vara det bästa beach stället i Dubai. Var aldrig där men har bara hört bra och mycket, väldigt mycket om det här stället. Så åk dit!! Det ligger dock lite utanför Dubai, mot Abu Dhabi till och med tror jag.

Dubai_The_Beach_Club_500x333

XL beach club

Här har jag inte heller varit men har hört mycket bra om det också. Här kan man även äta brunch. Har dock hört ifrån några att det är lite mer trashigt och förstört här än på de andra strandställena.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna