08_narrow_streets_04

Hotell och boende

Jag gillar friheten att inte ha något bokat när jag åker iväg på semester och speciellt då i USA, så om tex vädret blir dåligt i LA och man vill ha sol så är Palm Springs ett säkert kort. Jag älskar Palm springs, mysigt ställe i öknen, alltid sol, bra matställen, shoppingmaller etc. Ligger ca 2 timmar från LA.

venice4

Venice_Beach_lifesaving_www.1dayinLA.com_2

I Santa Monica finns Le Meridien Delfina, ett sheratonhotell med bra läge. Promenadavstånd till Third street promenade, känt shopping distrikt. Hotellet ligger på gångavstånd från beachen, och man kan promenera eller hyra cyklar, rullskridskor och åka till ex Venice. Också nära att ta bilen och åka till Malibu. smidigt att ta sig även till Beverly Hills och Hollywood härifrån. Man kan åka andra vägar och slippa ut på freewayen för att ta sig dit. Se dock upp i rusningstider, morgon och em då denna resa som normalt tar kanske 15-20 minuter mellan Santa Monica och Beverly Hills lätt kan hamna på 2 timmar och över.

Adress till hotellet är 530 Pico Blvd, Santa Monica. Kolla priser på hotels.com. Courtyard by Marriott, Century city/Beverly Hills är även det prisvärt just nu. Kostar ca 7000 för tre nätter. I Century city finns även en trevlig mall, och bra matbutik, Gelsons. Annars är Whole Foods min favoritmatbutik. Perfekt att köpa med god mat och käka på beachen tex.

001-urth-cafe

Restauranger och mat

Urth Cafe är mitt favorit brunch ställe, finns även god mat där (se bild ovan), även nyttig. Finns på Melrose AVe8565, West Hollywood. Litet kändisställe om man vill spana in kändisar. Annars har ett Urth öppnat även i Santa Monica nu vet jag.

Cheese Cake Factory, bra och prisvärt matställe finns i the grove bl a. och överallt genom hela USA. Ruby Tuesday är en annan billigare kedja, likaså Applebees och där har dom lite samma mat som på Cheese Cake. Men Cheese Cake är fortfarande min favorit!

KOI är en bra asiatisk restaurang, 730 N La cienega Blvd.

rob_kalmbach_lifeHorrizon-30_900

db5fd0918c5c56834e6f6649e6dcfa45.jpg

Billiga och goda hamburgare hittar man på kedjan in-N-out burgers som faktiskt har riktigt goda hamburgare. Finns lite överallt längs vägarna om man vill äta något snabbt.

The Ivy, 113 N Robertson Blvd är ett känt matställe, där kändisar brukar hålla till.

The Cows End i Venice ska vara ett bra frukostställe, där vi ej varit, men som finns med på platser att besöka next time. Det finns bra mat överallt i Usa, brukar sällan bli fel, vad man än provar.

tumblr_m47gtqSJsc1rv4758o1_500

Shopping

Bra shopping tycker jag finns i i Victoria Gardens, ca 1 timme utanför LA. Finns en uthomhus mall och en outlet alldeles i närheten av varandra. Där kan man också bo lite billigare en natt om man vill det, ex på Hilton Garden Inn eller La quinta som är två lite billigare kedjor. Dessa kedjor finns överallt om man vill spara in lite på boendet. Bara att googla så hittar du adresser.

Beverly Center, 8500 Beverly Blvd är en fin mall med massor av butiker i Beverly Hills. Ex forever21, Holister, Abercrombie, VS och allt vad det är.

The_Grove_3_W-1-of-11

The Grove är ett annat shoppingcenter. Massa butiker och restauranger.

Walmart, Target är bra kedjor som har allt man kan tänka sig till bra priser. Där brukar vi handla smink, schampo, elektronik m.m. TJ Maxx, Marshalls, Burlington Coat Factory, är även de kedjor med bra priser fast här mer billiga märkeskläder och en massa annat. Där handlar vi alltid till bra priser. Här krävs tid och uthållighet när man ska gå igenom dessa jätte butiker.

Hollywood sign and palm trees, Hollywood,  Los Angeles, California

Sevärdheter och utflykter

En liten hike till Hollywood skylten är kul. Närmast att ta sig dit är från Franklin Ave and Beechwood Drive. Var där tidigt dock!!! Svårt med parkering annars…

Starlinetours, en busstur bland kändisarnas villor kan vara en skojig sak att göra, tycker jag.

Six Flags är också roligt att besöka. Det är en nöjespark med vissa helt sjuka karuseller så gillar ni att utmana er själva och åka berg- och dalbana så måste ni dit.

Griffith Park och Runyon Canyon är bra powerwalk och löparställen man måste till. Det är så mycket roligare att springa där än här hemma i Sverige, det kan jag lova er. Här kan du även stöta på kändisar då de ofta motionerar där, Justin Bieber brukar ofta vara där b.la. faktiskt.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna