I dagens avsnitt av Måndagspepp pratar jag och Ellinor om en dejt jag var på häromdagen, min lilla ”lyckobubbla” jag lever i samt en lång diskussion om åsikter och tankar kring skönhetsoperationer.

Jag tycker att man får operera sig bäst man vill så länge man mår bra i sig själv och gör det för sin egen skull. För det är väl egentligen det viktigaste här i livet, att DU själv mår bra, älskar dig själv och din kropp och trivs med ditt utseende. Det viktiga i det här dock är att man ska fokusera på att acceptera sig själv precis som man är först. För om din självkänsla är beroende på hur du ser ut så tror jag att du alltid kommer känna dig osäker på dig själv oavsett om du opererar dig eller inte. Det är därför det är så jäkla viktigt att börja i den änden.

Om du också som jag är i 20-års åldern, tänk såhär: ”This is my fucking prime time of my life när det kommer till utseende, därför måste jag ta vara på det”. För säger inte alltid alla äldre att de önskar att de såg ut som när de var 20-30 igen? Jo exakt, så var mindre kritisk mot dig själv och mer kritisk mot media. Ju mer du matar dig själv med budskap om att du duger precis som du är, desto snabbare kommer du tillslut att känna att det faktiskt är så.

Till sist men inte minst vill jag bara att ni ska försöka förstå att jag ofta tycker att det är jättesvårt att själv vara ung, oerfaren och växa upp, samtidigt som man ska vara en bra förebild för unga tjejer. Ingen är perfekt och jag gör också misstag och jag vill bara att ni ska tänka lite extra på det ibland. Ut och jobba på er själva och era fantastiskt unikt skapade kroppar nu, och fortsätt bara lev livet och lär er att njuta av det och av stunden. En härlig utstrålning och en härlig personlighet tar dig längre än ditt utseende, jag lovar!

Avsnittet hittar ni på Itunes eller i podcasterappen!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna