Äntligen är jag klar med svaren ifrån den lilla frågestunden jag hade i veckan. Fick jättemycket frågor så förvänta er ett långt inlägg fyllt med inspiration och information. Hoppas jag fick med de flesta frågorna, hojta till annars!

P.S. Alla ni som frågat saker om Australien kan läsa om det här. Jag har samlat massa frågor och svar där och skrivit om boende, pengar, jobb, ställen man bör besöka osv. Det finns med andra ord en hel del information att hämta där.

Processed with VSCOcam with b1 preset

Processed with VSCOcam with p5 preset

Relationer

Vilka är dina närmaste vänner o hur länge har du känt dem?

Svar: Just nu tycker jag att det är lite svårt det där med vännerna för alla mina närmsta vänner som jag hade när jag bodde i Norrköping börjar skapa sig sina egna liv som inte riktigt liknar mitt eller framförallt inte liknar det livet jag vill leva vilket gör det hela lite svårt. Jag är också borta mycket och lever ett ganska annorlunda liv jämfört med många av mina vänner vilket också gör det hela lite krångligt.

Men det som är så otroligt skönt då är att jag har några vänner som jag vet alltid finns där. Och som jag inte behöver prata med varenda dag för när vi väl ses så är allt som vanligt och vi vet ändå vart vi har varandra. Och dom vet vilka dom är <3Tror du att ditt ex har kommit över dig? Har ni fortfarande kontakt idag?

Svar: Antar att du syftar på killen jag hade för två år sedan här hemma i Sverige? If so, så är det väl bättre att fråga honom om han kommit över mig eller inte? Haha.. Vi har fortfarande kontakt idag dock. Var senast på Alesso tillsammans, vi har ju många gemensamma vänner!

NOOSA SURFERS PARADISE

Hur nära är du och din syster? Delar ni allt med varandra?

Svar: Vi är faktiskt inte alls så nära som många verkar tro. Inte just nu i varje fall då vi oftast bråkar med varandra. Hon är inne i en trotsperiod och har varit ett tag så just nu kommer vi faktiskt inte alls överens. Jag längtar tills hon mognar till sig lite och vi kan bygga en bra och stabil relation med varandra och att även hon kan ge lite också istället för att bara ta, ta, ta. För det är lite så det är just nu. Still love her though, always will <3Är du mer mammas tjej eller pappas tjej?

Svar: Oj, jag vet inte… Mamma tror jag, fast har lika bra relation med både mamma och pappa.

Fick du till det med någon kille i Dubai och med någon kille i Australien?

Svar: Jag dejtade en kille i Dubai och en i Australien och sen var jag väl på ett gäng andra dejter däremellan. Jag gillade verkligen killen jag träffade i Australien, han var världens gulligaste och så surfade han ju såklart också.

tumblr_m2vdpmbzeo1qlzcbho1_1280

Är det enkelt att få kontakt med killar i Australien?

Svar: Ohja! Speciellt när du är ifrån Sverige. Plus att Australiensare är otroligt charmiga och har jättebra manners och vett och etikett. De öppnar dörrar, ber om ursäkt om de råkar svära och är bara världens bästa. Jag vill ha en Australiensisk, Amerikansk eller Engelsk pojkvän härnäst, många av dem vet hur man ska behandla oss tjejer, speciellt Australiensare och Engelsmän. Amerikaner är lite mer players haha.

Hur många pojkvänner har du haft?

Svar: Jag har haft två stycken förhållanden.

Vem är kändaste personen du dejtat?

Svar: Dejtat och dejtat, träffat lite snarare. Men det är fortfarande hemligt. Jag respekterar honom och han mig.

IMG_9673

Känner du många i Västerås? Skulle du vilja lära känna fler i Västerås?

Svar: Nej, jag känner inte så många i Västerås som jag kanske hade hoppats på egentligen… Så ja, jag skulle absolut vilja lära känna fler i Västerås men det blir som sagt rätt svårt för mig när jag är iväg så ofta och gör saker hela tiden. Jag ska dock jobba på det nu under sommaren och bli bättre på att prioritera, för det finns några tjejkompisar jag träffat som jag verkligen gillar och vill hålla hårt i för att jag tycker att vi passar bra ihop och har kul tillsammans.

Hur gammal var du när du blev tillsammans med någon ”på riktigt” för första gången?

Svar: Hade en kille i 8an och 9an på högstadiet men brukar inte räkna honom som den första. Vet inte varför. Troligtvis för att kärleken jag kände till honom inte ens går att jämföra med den jag kände för killen jag sedan hade genom princip hela gymnasietiden.

Är du ledsen att du inte har en bror?

Svar: Inget jag tänker på direkt men självklart hade det varit mysigt med en brorsa. Hade kanske förstått mig på killar enklare då? Vem vet..

Vart i Hälsingland har du släktingar? Brukar du vara där uppe ofta?
Har själv landställe en bit utanför Ljusdal.

Svar: Jag har släktingar i Ljusdal och brukade vara uppe varje sommar men nu var det länge sedan. Vi har även vi landställe en bit utanför Ljusdal i Hennan och där tycker jag verkligen att det är supermysigt att vara.

IMG_5064

Nattliv, nattklubbar och alkohol

Hur mycket pengar lägger du på alkohol i månaden?
Tar du emot drinkar av killar fall de bjuder när du är ute?

Svar: Oj, det beror ju helt på men absolut inte mycket pengar. Skulle väl snitta det på en 500kr i månaden kanske. Jag gillar inte att ta emot drinkar, utan betalar helst för mig själv, men om någon insisterar, varför inte? Men jag brukar inte dricka så mycket när jag går ut, tar oftast bara något glas vin innan krogen och sen kanske lite champagne och en drink om någon av mina vänner har bord.

Vilka klubbar går man till i göteborg? (18-19år)

Svar: Jag har ingen aning eftersom att jag knappt varit i Göteborg, men frågade Ellinor och hon säger att Push, Valand och Exet är bra. Dock kan det tydligen vara svårt att komma in på Push om man bara är 18-19… Är verkligen inte rätt person att fråga kring utelivet i Göteborg men ska ju dit nu under Summerburst så lär testa på lite då.. Bubbles and Brunch kommer förresten till Göteborg under Summerburst helgen, men där är det egentligen 23+. Är man ett gäng tjejer brukar det funka ändå!

Processed with VSCOcam with a6 preset

Är ifrån Västerås och undrar om du brukar gå ut där ibland på t.ex Publik? Vad tycker du annars om Västerås som stad?

Svar: Jag har varit ute några gånger i Västerås både på BMB och Publik men tycker det är betydligt roligare att gå ut i Stockholm så hänger hellre där. Västerås är mysigt men hänger som sagt mest i Stockholm numera eftersom jag är där flera gånger i veckan.

Jag och min bästis (födda 96) kommer bo i Stockholm i sommar, men har ingen koll på utelivet. Vart går man? Vart kommer man in? Vilka klubbar gäller för 18-19 åringar här i Stockholm i sommar?

Svar: Jag har princip bara hängt på Sturecompaniet, Suite, Wall, V och så och där kommer man in som 18 åring på vissa dagar vet jag men på andra kan det vara svårt. Annars är Café Opera bra på onsdagar, där kommer ni in! Collage kommer ni också in på tror jag.

Kan du inte berätta lite om Bubbles and Brunch?

Svar: Bubbles and Brunch är världens roligaste dagsfest! Det kostar ingenting att gå dit men som alltid i nattklubbsbranchen så är det inte riktigt vem som helst som kommer in, men nästan. Mycket lättare för ett gäng tjejer än ett gäng killar att komma in dock.

Bubbles and Brunch har egentligen 23 års gräns men det spelar inte heller så stor roll, vet hur många som helst som är där som är under 23 år. För att gå dit så är det bara mejla dem och skriva upp sig på listan och hoppas på svar, blir man uppskriven så var där i tid! Är man tjej och känner någon där så kan man även äta gratis brunch vid något tjejborden samt dricka hur mycket champagne som helst typ!!! Det kommer gå hur bra som helst, bara att mejla dem om lista och vara där i tid så löser det sig.

MAROCKO 2

Hej! Jag och mina 5 tjejkompisar ska till Rhodos i början av augusti på en festresa. Vi är 16/17 år och jag undrar vad som är bra på att tänka på osv inför en sån resa? Hur man ska bete sig, vad man absolut inte borde göra, hur man ska hålla koll så inget händer osv. Och jag tänkte du som är så pass resvan borde kunna sånt här, tack på förhand!

Svar: Gud vad roligt! Nu har ju inte jag varit på Rhodos eller åkt på en festresa med ett gäng tjejkompisar. Men kan väl tänka mig att hålla ihop och aldrig lämna någon ensam är det viktigaste. Sen ska man passa sig för att bli drogad och dricka alldeles för billig sprit. När jag och Ellinor var på Ios drack vi 10 kronors shots på ett ställe varje kväll men fick höra i slutet av resan att de shotsen var superfarliga pga det var hembränt. Viktigt att inte dricka för mycket och vara försiktig med taxis och så också. Lycka till! Det kommer säkert gå hur bra som helst men var inte för naiva och blåögda.. Nattlivet kan vara mörkt och skrämmande många gånger.

Jag och några tjejkompisar ska till Stockholm en helg för att först gå runt på stan och sedan utgång. Men vart ska man bo? Vart brukar du bo när du är i Stockholm?

Svar: Jag skulle utan tvekan tipsa om Scandic Anglais, det ligger supercentralt precis vid Stureplan, nära de flesta nattklubbarna osv. Vill ni gå till Sturecompaniet så ligger det mitt emot liksom.

Vart ska man gå o festa Valborg? Tips för nästa år!!!!

Svar: Jag hade inte speciellt roligt i Uppsala där i parken då det var alldeles för mycket folk, det var kallt, skitigt och alla var för fulla.. Sen var det kul att hänga med mina vänner, men det hade vi ju kunnat göra i vilken stad och vilken park som helst.

alcohol-champagne-champagne-glasses-drink-drinks-Favim.com-404277

Jag älskar din blogg och jag tycker väldigt mycket om att du är hälsosam och inspirerar om hälsa. Men jag har funderat lite kring det här med alkohol. Du dricker ju alkohol ganska ofta och jag undrar hur du tänker kring det? Alkohol varje vecka och hälsa går inte riktigt hand i hand. Alkohol är trots allt en drog och om man hade uppfunnit alkohol idag skulle det klassas som narkotika. Jag vill inte låta dum eller så men jag undrar bara hur du tänker kring det.

Svar: Det många här på bloggen verkar ta för givet är att jag dricker en väldans massa alkohol varje gång jag går ut vilket inte alls är fallet. Jag dricker ett glas vin eller två som pre-drinks och sen brukar jag faktiskt dricka vatten och kanske, kanske en drink på nattklubben jag är på. Ibland går jag till och med ut nykter vilket jag tycker är superhärligt! Det finns egentligen tre anledningar till varför jag älskar att gå ut. 1. För att jag älskar att fixa mig och klä mig i klackar och partyblåsor. 2. Jag älskar att träffa nya människor. 3. Jag tycker inte att det finns något bättre än att dansa till sina favoritlåtar tillsammans med sin bästis på en nattklubb. Det handlar alltså inte alls om alkohol.

Just nu är jag även inne i en period i livet där jag tycker att det är fantastiskt härligt att gå ut och klubba med ett gäng kompisar vilket jag mer än gärna gör, så bara låt mig utan att döma mig. Jag är inte ens ute ofta, det kanske blir 3-4 gånger i månanden liksom och bara för att jag går ut betyder det inte att jag dricker alkohol.

Tumblr inspo

Resor

Jag är jättenyfiken på hur du fick tag i Rachel Bråten (Yoga Girl) och hur det kom sig att hon ska visa er runt på Aruba?

Svar: Yoga Girl (Rachel) tävlade ut resan till Aruba via musikhjälpen för några månader sen så killen jag ska åka med vann budgivningen och bjöd med mig. Det är alltså en vecka på Aruba och sen en heldag med Rachel.

Måste man ha mycket pengar för att åka på en semester till Ibiza eller Marbella? Hur ser åldersgränser ut på klubbar osv där? Funkar det att vara 19? Berätta!

Svar: Ibiza är betydligt dyrare än Marbella och det vet jag även fast jag inte varit på Ibiza haha. Tror absolut det funkar att vara 19 så länge man klär sig i klänning och klackar. Utomlands brukar de vara ganska hårda med det faktiskt. Jag skulle satsa på Marbella om ni inte känner någon på Ibiza, tror faktiskt det är rätt dyrt att till och med gå och klubba på Ibiza.

Har du några tips om London och skulle du kunna tänka dig att flytta dit?

Svar: Jag kan absolut tänka mig att flytta till London, jag älskar London!! Det är en fantastisk stad med mycket puls, happenings och liv. Vilket jag älskar. Det enda som får mig att tveka är vädret… Annars är London fantastiskt på alla sätt och vis verkligen.

Här är en nattklubbsguide och här är en generell guide kring London, med tips osv.

DSC06878

IMG_3364 - Version 2

DSC062762

Vad kostade hela din vistelse i Dubai?

Svar: Eftersom att jag jobbade som Au Pair så fick jag ju ca. 4 000kr i månaden vilket jag klarade mig ganska bra på eftersom att jag både hade mat och boende gratis. Det enda dom tusenlapparna gick till var taxi princip dock haha. Kanske tog 10 000 ur egen ficka på två månader i Dubai, om ens det.. Då inkluderar det flygbiljett och shopping och sådant. Men tror inte ens det blev så mycket..

Hur har du haft råd att resa så mycket? 

Svar: Det här med att jag har råd att resa så mycket beror ju till största del på att jag kan ta med mig mitt jobb överallt i hela världen. Jag tjänar ju pengar oavsett om jag sitter på Bahamas eller hemma i Västerås. Jag är också väldigt ekonomisk jämfört med många av mina kompisar och har sparat pengar så länge jag kan minnas. Sen reser även min familj en del och då står mina föräldrar för resan.

Din fem bästa packningstips? Vad reser du aldrig utan?

Svar: Jag är otroligt dålig på att packa så ska nog inte ge ut några packningstips egentligen haha men glöm aldrig att ha med någon outfit för kallare väder trots att man ska åka till ett varmt ställe för även där kan det bli kyligt och då är det inte kul att stå där utan några som helst kläder efter väder. Det händer mig hela tiden.. Jag reser aldrig utan min kamera!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC02376

GREKLAND 2014

Dina 3 bästa resmål och varför, och dina 3 drömresmål och varför.

Svar: Jag kan inte bara välja tre stycken, jag älskar Kalifornien (USA), Australien, Dubai, Grekland , Hawaii.. I Kaliforninen finns både sol, bad och äventyr samma sak med Australien och Dubai fast på två helt olika sätt. I Australien är det mer relaxed och i Dubai är allt häftigt, stort och ofattbart typ. I Grekland och Hawaii sen så är det bara fantastiska semesterställen för avkoppling.

Mina tre drömresmål är: Maldiverna, Sydafrika och Filippinerna. Maldiverna eller Bora Bora egentligen för det är väl lite samma stuk på dom två drömresmålen. Sydafrika vill jag verkligen verkligen åka till också men vet inte riktigt om jag vågar då jag hört mycket om det. Det ska tydligen vara helt fantastiskt dock! Filippinerna verkar också som en magisk paradisplats.

Jag är en 17-årig tjej som är helt lost i vad jag vill ”bli” i framtiden och vilken väg i livet jag ska ta. Funderar på att, precis som du, åka iväg efter studenten och ta ett break från skolan, innan jag tar upp studierna igen. Jag hade tänkt mig att vara borta i 2-3 månader (till att börja med) då jag inte kan vara hemifrån längre av olika skäl. Kan tänka mig att precis som du jobba som au pair eller bo med rumskompisar under den tiden jag är borta. Australien är det som har lockat mig mest, men jag är väldigt kluven till vad jag vill och vad som kan vara bäst för mig. Därför vill jag gärna veta vad du hade gjort i min situation och om du har något/några tips till en tjej som precis har gått ut studenten och vill ut och resa i några veckors tid?

Kan även tillägga att jag aldrig riktigt har stått på ”egna ben” tidigare och är ganska rädd inför att behöva resa helt själv. Och när det kommer till uteliv så är det inget som jag bryr mig så jättemycket om i första hand, även om det självklart kan vara ett plus!

Svar: Om du inte vet vad du vill bli eller vilken väg i livet du ska ta så ska du absolut ge dig ut och resa. Jag tycker du borde flytta till Australien och skaffa dig ett Working Holiday visum så att du kan jobba medans du är där. Tänk noga över beslutet om att bara vara borta i 2-3 månader dock för jag tror du kommer vilja vara borta längre. Det tar nämligen minst 2 månader innan man börjar känna sig hemma på ett ställe. Jag var alldeles för kort i Dubai och trivdes som bäst när jag var tvungen att lämna.

Jag tycker inte att du ska åka som au pair, jag tycker du ska åka själv. Det kommer vara det absolut bästa du har gjort. Börja redan nu kolla efter någon eller några potentiella rumskompisar som är ute efter samma sak som dig. Annars är ju au pair ett tryggare alternativ men oftast måste du binda upp dig längre än 2-3 månader om du ska köra på det alternativet. Lycka till <3Aus through my phone

Funderar du inte på att åka tillbaka till Australien? Både på en vanlig resa för att hälsa på dina vänner, men kanske också flytta dit igen?

Svar: Jag kommer nog inte flytta dit igen. Jag tycker det är för isolerat och långt bort. Men jag kommer absolut åka och hälsa på mina vänner där nere så fort jag får möjlighet. Jag skulle även vilja backpacka/ roadtrippa kusten. Jag älskar Australien <3Hur är åldersgränser på klubbar i Australien?

Svar: Det är 18 års gräns och det är dom stenhårda med. Det är svårt att komma in om man inte är 18 år, speciellt i de större städerna som exempelvis Sydney. Där har de till och med ”legitimation maskiner” ibland.

IMG_0152

Tips och trix

Kan du ge tips på snygga bikinis anpassade till oss med större byst? Har tyvärr också fått stor byst och lyckas aldrig hitta en snygg och bekväm bygelbikini som sitter rätt? Vart köper du dina?

Svar: Jag tycker själv att det är otroligt svårt att hitta bikinis som sitter bra och är fina. Men jag har alltid gått till Victoria’s Secret, Twilfit och Sunburn i Australien. Jag vet tyvärr inga andra butiker… Men jag lovar er att säga till om jag hittar något guldkorn! Vet hur jobbigt och frustrerande det är..

Du verkar alltid vara så glad. Hur tänker du en dag du är nedstämd och inte alls så glad. När du alltså vaknar en dag och känner en känsla av att ”allt” är piss. Vad är det som ändå piggar upp dig och gör att du visar dig glad och positiv?

Svar: Då brukar jag bara låta mig själv tycka att allt suger eftersom att jag vet att jag imorgon kommer känna att det känns lite bättre. Jag brukar faktiskt ringa Ellinor för att prata med henne men det som händer då är att hon oftast också har en dålig dag, vi har ofta dåliga dagar tillsammans nämligen. Det brukar dock ändå kännas som en tröst att hon också har en dålig dag och att man inte är ensam.

Vad jag brukar göra mer är att träna, det är verkligen så jäkla skönt när man har en dålig dag. Sen brukar jag duscha länge, smörja in mig med krämer, måla naglarna och bara låta mig själv skita i allt och vara. Skulle jag däremot ha en massa måsten just den här dåliga dagen så skulle jag bara se till att göra dem så fort jag bara kan och sen göra vad jag vill. Det brukar alltid funka att lyssna på musik som gör mig glad också.

IMG_2596

Du verkar ha ett fullspäckat schema och hinna med så mycket. Har du några tips på hur man ska tänka när man ska ta tag i sakerna som inte är så roliga? jag är själv nämligen mästare på att skjuta upp mycket som är tråkigt eller som man inte vill göra i stunden, tex träna eller ta tag i tråkigt pappersarbete osv, tänker att det hinner jag göra sen.. slutar ofta med att jag blir jättestressad och inte hinner med det jag egentligen hade velat göra..

Svar: Jag är precis lika dan och har fått lära mig av livets hårda läxa. Det är bättre att göra klart ”måsten” så fort man bara kan men det är svårt men det jag brukar tänka på är den sköna känslan efteråt. Ska jag ge mig ut och träna så tänker jag på hur bra jag kommer må efteråt. Och för att göra klart deklaration och bokföring i eftermiddag så tänker jag på hur skönt det kommer kännas efteråt när jag är färdig. Vad härligt det kommer vara att ha den där mysiga picknicken sen när alla måsten är färdiga istället för att man ska sitta där med ångest för att man inte gjort det man borde. Tänk så!

Har du tips på extra jobb så man kan resa massor? Har redan ett 8-16 jobb, men vill ha något på sidan om som en liten extra inkomst.. Något som inte tar allt för mycket tid men ändå..

Svar: Gud vad svårt, det är inte många jobb som är så. Men min mamma älskar hennes jobb eftersom att det är så flexibelt och hon princip kan resa iväg när hon vill. Hon jobbar med ett nätverksföretag, är otroligt hälsointresserad och säljer bara bra hälsoprodukter och har nu hittat ett nytt hälsokaffe som hon jobbar med. Vet inte om det kan vara intressant kanske? Det är en produkt som är lättsåld eftersom att alla dricker kaffe och man inte behöver ändra på någons vanor. Du kan mejla henne om du vill ha mer information carina@xwell.se. Det är det enda jag kan komma på just nu! För tro mig jag letar också efter ett deltids extra jobb där jag fortfarande kan behålla livsstilen jag har just nu och det här känns även aktuellt för mig.

Kan du inte skriva en lista på 5 punkter på hur man får en perfekt dag?

1. Lägg ner tid och energi på en god, härlig frukost

2. Gå en promenad

3. Gör något spontant

4. Träffa eller prata i telefon med din bästis

5. Älta inte den där parkeringsboten, att du missade bussen eller att det gick dåligt på provet utan bara släpp det och försök hitta något positivt med det istället och se till att du gör rätt nästa gång istället.

Skärmavbild 2015-05-18 kl. 08.38.21.png

Festivaler och sommarminnen

Vilken är den bästa festivalen du varit på?

Svar: Har konstigt nog inte varit på så många festivaler men tyckte Bråvalla förra året var helt otroligt roligt. Jag hade the time of my life. Nästa år ska jag testa på Coachella eller Ultra i USA, det är ett måste. Och i sommar ska jag ju på Summerburst, ser ut som att det blir både Göteborg och Stockholm faktiskt!

Vilka är dina härligaste sommarminnen?

Svar: Wow, vilken svår fråga.. Men jag älskar att vara ute i skärgården, åka båt, hänga på någon uteservering, bada i havet osv och kommer nog aldrig glömma en helg för typ tre somrar sen när jag var ute i skärgården med ett gäng vänner för att fira en kompis födelsedag. Vi åkte vattenskoter, grillade sent på natten, drack lite vin, skrattade, frös, bastade, badade, amen allt. Det var sån mysig helg.

Min favorithögtid är ju även midsommar och där finns det också många härliga minnen. Förra årets midsommar var det bästa hittills. Det var så mysigt, så bra uppstyrt och jag hade det så otroligt roligt med mina närmsta tjejkompisar och killkompisar <3Vad kostar summerburst och när är det?

Svar: Tror ett festivalpass kostar 995kr, det är i Stockholm den 13-14e juni och i Göteborg 29-30 maj. Tror dock att det är slutsålt så var beredd på det andra biljettsläppet för att få tag en biljett (om de nu kör ett andra biljettsläpp…)

IMG_7343

Skönhet, träning och hälsa

Dina bästa smink, hudvårdsprodukter etc?

Svar: Jag älskar Clarins hudvård och Redkens hårvårdsprodukter <3 Mitt bästa sminktips är att lära sig contouring!Vad använder du för smink? Dagligen?

Svar: Foundation från Clarins, Mascara och Eyeliner what ever I got, Rouge från Make up Store, Puder från Formula Physicians, Solpuder från Make up Store, Ögonbrynsfärg och pensel från Make up Store och Ögonskuggor från Make up Store. Sen använder jag mig även av ett contour kit ifrån Smashbox, som jag älskar!!!

Efter varje måltid du äter, är du mätt då eller är du med flit lite hungrig?

Svar: Haha, det här var nog den konstigaste frågan jag fått. Jag är oftast proppmätt efter att jag ätit, vilket jag egentligen inte vill vara. Tycker det är mycket skönare att bara känna sig tillfredsställd och lite mätt liksom. Får ofta matkoma och blir trött efter en måltid mat.

Hur är det att beställa från Missguided? Leveranstid, kvalité osv?

Svar: Det tog en vecka att få grejerna för mig, frakten var gratis, kvalitén var helt okej, precis som Nelly. Men jag beställde en tröja som jag aldrig fick så ska mejla dem och kolla vad som hänt med den. Annars är jag nöjd!

Tips på hälsokost som är bra men inte kostar skjortan?

Svar: Undvik socker, helt gratis och otroliga hälsoeffekter.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Tycker verkligen att det är superintressant när du pratar om mat och träning. Just för att du gör allt detta hälsosamt. Du äter bra mat, och rör på dig. Hur tänker du själv kring detta? Kan du inte skriva mer om detta? Om vad du äter och när du rör på dig? Synd att det blivit tabu-belagt att ta hand om sin kropp pga vissa tagit det för långt. Man mår så bra av att äta nyttig, riktig mat och ge kroppen motion.

Svar: Absolut kan jag göra det. Just nu vill jag bara komma i form till jag ska ge mig av till Aruba och New York men trots det så går jag inte på någon hård diet eller tränar maniskt, vilket jag kanske borde göra för snabba resultat men jag är inte så mycket för snabba resultat. Jag håller det alltid på en rätt normal nivå och vill jag äta en glass så gör jag det. Rör på mig varje dag, det kan vara allt ifrån att jag går med hunden, springer en runda eller tränar body pump som det ser ut just nu.

När du har gjort spraytan och den börjar gå bort, brukar du bli fläckig och låta det vara eller skrubbar du bort det? Och direkt efter man gjort det och ska ta på sig skor osv, försvinner det från fötterna om man har heltäckande skor som converse, för ska göra det till student men vill inte få fläckiga fötter i mina klackskor haha.

Svar: Det beror helt på vad jag har för färg under min spraytan samt hur ordentligt jag skrubbat mig. Ibland har den gått bort katastrof fläckig och andra gånger helt fantastiskt fint. Ha flipflop direkt efter du gjort en spraytan helst! Då kommer det gå galant. Lycka till och grattis till studenten <3Var har du köpt dina metallic tattos?

Svar: Hos Glam of Sweden, det nystartade sminkmärket jag och Ellinor jobbade med i höstas på Modemässan. De har massvis med glam tattos, som är så snygga. Ska gå all in med dem under Summerburst!!

Bloggfoton

Har du tips på hälsosamma mellanmål? Som enkla att laga, och för en nötallergiker…

Svar: Chiapudding, bananpannkaka, matigare smoothies, keso med bär, det finns massvis med gottigt! Kolla igenom min recept kategori här annars.

Bästa skönhetstips för att få en fin hy?

Svar: Gå utan smink ofta, var försiktig med att utsätta ansiktet för solen, tvätta ansiktet morgon och kväll med ansiktsvatten och använd bra sminkborttagning. Det är jätteviktigt. Jag själv måste införskaffa mig nya ansiktsprodukter nu faktiskt..

small-shop-for-Adore-Home-by-Sabra-Lattos-office-console-design-fashion-books-Leigh-Viner-photo-brass-lamp

Skola och utbildning

Går tredje året på gymnasiet och funderar på att flytta till Australien i höst. Har dock inte haft en enda engelsklektion på ett år och undrar om du var bra på engelska innan du flyttade dit? Lärde du dig mycket där? Är det dumt att flytta dit ifall man inte är proffs på det? Jag har alltid haft VG i engelska som betyg.

Svar: Du kommer klara dig alldeles utmärkt. Jag var verkligen inget proffs när jag flyttade dit och blev absolut mycket, mycket bättre. Jag hade också VG-MVG i Engelska men det är ju betydligt svårare att skriva en uppsats om politik i Engelska än att jobba på ett café i Australien. Oroa dig inte, det kommer verkligen gå så bra och du kommer lära dig massvis.

Jag går i gymnasiet i åk 1. Har ganska stora krav på mig själv och vill prestera. Känner att skolan tynger ner mig mycket, men jag behöver verkligen prestera i skolan för komma in på kommande utbildningar på högskolan. Har du något tips hur man ska tänka och så om man mår dåligt pga prestationsångest samt dåligt självförtroende?

Svar: Jag har aldrig känt prestationsångest när det kom till skolan eftersom att jag alltid tänkte att jag faktiskt inte kan göra något mer än mitt bästa och så tänker jag fortfarande oavsett om det handlar om ett matteprov i skolan eller om en kompis som behöver lite hjälp och vägledning. Och så länge man gör sitt bästa så räcker det. Man ska absolut göra sitt bästa i skolan, men så livsviktigt är det inte. För du måste ju fortfarande tycka att det känns roligt att jobba mot dina mål. Vet inte om mitt svar hjälper dig någonting, men lycka till <3New-YC

Jag är en 15-årig tjej som också drömmer om att plugga i USA, skulle du kunna göra ett inlägg om hur det går till som t ex visum m.m? Och vad vill du plugga i USA? Ska du bo ensam eller ska du bo med några roomies?

Svar: Jag har inte kollat upp någonting kring det här ännu då prioritet nummer ett är för mig att komma fram till om jag vill plugga i New York eller i Los Angeles. Jag vill bo med rumskompisar och lär behöva göra det också, lär bli riktigt dyrt annars.. Jag vill plugga marknadsföring, sociala medier typ och lovar självklart att berätta mer om det här när det närmar sig. Tycker absolut att du också ska plugga i USA, kan inte tänka mig något roligare och häftigare faktiskt!

Var du duktig i skolan på gymnasiet? Vad hade du för betyg? Vad var ditt bästa ämne? Har du poängen för att kunna plugga där du vill?

Svar: Jag var duktig i skolan, gick ut med godkänt i typ Matte C, Internationella Relationer och något mer. Sen var resten VG och MVG. Hade MVG i Spanska, Engelska, Marknadsföring, Företagsekonomi bl.a. Mitt bästa ämne var nog faktiskt Marknadsföring. Jag har ingen aning om vad jag har för poäng eller vart jag vill plugga så kan tyvärr inte svara på den frågan haha. Har aldrig riktigt brytt mig så mycket om mina betyg utan bara hela tiden gjort mitt bästa.

Documents3

Framtidsplaner

Vilken storlek (kupa) vill du ha efter din bröstförminskning?

Svar: Jag vill ha exakt den kupan som min syster har, hon har de ultimata brösten enligt mig. Tror hon har en C kupa.

Du har så mycket planer vad du vill göra i framtiden, resa, plugga utomlands etc. Vad lutar det sig mest åt? Känns som du ändrar dig varje vecka vilket är helt okej när man är ung hehe. 

Svar: Egentligen så har jag två val i höst som jag ser det. Antingen så flyttar jag till New York och bara är där eller pluggar, eller så köper jag en lägenhet i Stockholm och börjar jobba mer intensivt med bloggen och reser iväg någon vecka eller två lite titt som tätt. Men sen känner jag såhär, ska jag flytta utomlands igen så måste jag göra det nu. Det kommer bara bli svårare med åren, så det blir nog New York i höst för min del. Vad tycker ni?

Unknownmmlmll

Vad är för dig viktigast i livet?

Svar: Att jag har det roligt, lättsamt, härligt och gör så mycket jag bara kan och vill.

Hur kommer det bli med måndagspepp när Ellinor flyttar till Göteborg? Ska ni köra via skype då? Och hur blir det med föreläsningar isåfall?

Svar: Ellinor kommer pendla till Stockholm varje eller varannan vecka så att vi kan spela in podcastavsnitten i studio. Föreläsningar kommer vi fortsätta med om intresse finns, det är bara att hon och jag möts upp där vi ska köra föreläsningen, inte så mycket svårare än så blir det. Allt löser sig om man bara vill.

Downloads2

Hur ser ditt drömliv ut? Man, barn, karriär, hus, land?

Svar: Jag vill bo halva året i Sverige (maj-augusti) och halva året utomlands. Vilket land jag vill bo under vinterhalvåret spelar inte så stor roll egentligen, bara det är varmt och härligt. Jag älskar ju USA men kan även tänka mig att bo i Spanien eller Dubai faktiskt. Sen vill jag självklart gifta mig med en fantastisk man som avgudar mig precis som Kanye West avgudar Kim. Jag vill sedan ha två eller tre barn. Jag älskar stora familjer och har alltid velat ha en så om jag orkar och fortfarande vill ha fler barn än det så kan jag absolut tänka mig det också.

Jag har inte direkt något drömjobb men att ha ett jobb som jag kan ta med mig vart jag än är i världen är viktigt för mig. Jag vill kunna resa när jag vill, vart jag vill och inte känna att jag behöver ta ledigt ifrån mitt jobb. Lite som jag har det nu. Fast på en högre ekonomisk nivå haha.

Vi säger att om x antal år så bor du i Sverige, har familj och jobb. Vart bor du? Hur många barn har du och vad heter dom? Hur ser din man ut? Vad jobbar du med? Och vart har du sommar/vinter stuga eller lägenhet om du får välja två ställen? Asså vilket ställe reser ni till och relaxar. Fantisera och motivera.

Svar: Om jag måste bo i Sverige, så bor jag i en lägenhet i Stockholm och sen har jag ett mysigt och intimt sommarställe i skärgården med båt osv. Helst så har jag ju ett hus utomlands också där jag spenderar vinterhalvåret, tänker mig typ Spanien eller Hawaii. Jag har 2 eller 3 barn, två killar och en tjej. Namn jag älskar och troligtvis kommer döpa något av mina barn till är bla. Walter, Charlie, Melvin, Elton, Melody, Stella, Vincent, Adele, Chloe osv (ja, jag har pinsamt nog en lista…) haha.

Min man ska vara framgångsrik, ta hand om sig själv och sin kropp, gärna lite fåfäng och så ska han ha ett fint leende och göra allt för mig. Vart vi reser på semester har jag ingen aning om, men bara till fantastiska platser med fantastisk mat. Vi ska resa så mycket!

Gisele-Bundchen-Tom-Brady-Condo-apartment-New-York-City-2013-livingroom-manhattan

Gisele-Bundchen-Tom-Brady-Condo-apartment-New-York-City-2013-master-bedroom-manhattan

Hur ser ditt drömhus/ din drömlägenhet ut? Och vad skulle du välja, att flytta tillsammans med din bästavän eller med din pojkvän?

Svar: Jag har inte direkt något drömhus eller någon drömlägenhet men Gisele Bundchen och Tom Bradys förra penthouse i NYC är ju ett av målen då kanske haha. Jag gillar franska fönster, när det är högt till tak, ljust, stora fönster osv. Jag tror det skulle vara fantastiskt roligt att flytta ihop med sin bästa vän för ett tag… Sen tror jag det kan bli svårt, betydligt lättare att bo tillsammans med sin partner kan jag tänka mig – så väljer nog det!

Var TROR du att du är om 5 år? Och var VILL du vara om 5 år?

Svar: Jag har verkligen INGEN ANING om vart jag är om 5 år och vill inte ens tänka på det för då skulle jag bli galen. Vart jag vill var om 5 år vet jag inte alls heller. Då är jag 26 och är fortfarande ung liksom, jag har verkligen ingen framtidsstress just nu. Vad som helst kan hända och jag kan vara vart som helst. Och det är väl lite det som är så härligt med mitt liv tycker jag. Man vet aldrig liksom!

IMG_7676.JPG

Övrigt

Hur lång är du?

Svar: Jag är 162 ynka cm.

Beskriv dig själv med fem bra egenskaper och fem dåliga.

Svar: De fem bra är att jag är otroligt glad, känslig och kärleksfull, enkel, omtänksam och förstående. De fem dåliga är att jag är naiv, för snäll, överanalyserar sönder allt, lider av extrem besultsångest och är perfektionist vilket gör att jag ofta inte blir nöjd med något jag gör.

Om jag säger Norrland vad tänker du på då?

Svar: Vacker natur, björnar, kålbulle och glöhoppor.

Vad heter du på snapchat?

Svar: Jag heter hannafribergs

Processed with VSCOcam with g3 preset

Jag undrar var du gör dina härliga videos med bakgrundsmusik, som du sedan kan lägga ut på insta? Dina videos från Grekland med Ellinor, Bråvalla och från Australien är ju bara så underbara! Önskar att jag också kunde göra sånna <3

Svar: Jag gör dem i Imovie på mobilen eller datorn och sedan brukar jag använda appen ”SquareadyV” för att göra vitt bakom. Imovie är en superbra app att göra videos i. Så den rekommenderar jag starkt.

Bästa presenten du fått?

Svar: Kommer nog aldrig glömma när jag fick en resa till London av min mormor och morfar i julklapp. Jag hade alltid velat åka dit så jag grät för att jag blev så glad.

Hur gammal var du när du flyttade från Ljusdal?

Svar: Jag var typ 1 år när vi flyttade ifrån Ljusdal, då flyttade vi till Varberg och bodde där i något år och så föddes min syster där och sen när jag var 3 år så flyttade vi till Söderköping där jag princip växte upp och bodde tills för ett år sedan när vi flyttade till Västerås.

gatsby

gatsby2

Vilken är din all time favoritfilm och favoritlåt?

Svar: Jag är verkligen stort fan av Leonardo DiCaprio, så jag älskar The Great Gatsby och Titanic. När det sedan kommer till låtar har jag många, så många haha.. Men de jag kommer på nu är I wanna dance with somebody eller Dancing in the moonlight. Två klassiker!

Är du feminist?

Svar: Ja, det är jag.

Tror du på horoskop och sådana liknade saker?

Svar: Ja, jag älskar att läsa horoskop och har jag tid så brukar jag faktiskt ställa mig vid tidningsdisken och bläddra igenom alla tidningar som finns och läsa mitt horoskop. Jag är våg förresten! Ellinor också hehe.

Åka bil eller tåg?

Svar: Om jag själv inte behöver köra så bil, annars tåg. Då kan jag jobba samtidigt som jag är påväg någonstans hehe.. Gäller ju att vara effektiv.

candy-cupcakes-1920x1200

Hur ofta äter du lösvikt?

Svar: Kommer ärligt talat inte ihåg senaste gången… Jag äter knappt godis, är mer för chips, popcorn och ostbågar och choklad och kladdkaka haha. Det byggdes bara på där med godsaker kände jag..

Har du någon känt att du inte vill blogga längre?

Svar: Nej, faktiskt inte! Jag älskar att blogga och jag älskar er. Känns som att jag aldrig kommer vilja sluta med det här. Det har blivit en sån stor del av mitt liv.

Om du fick välja en enda maträtt som du skulle behöva äta resten av ditt liv vad skulle det så vara?

Svar: Tacos, det kan man ju faktiskt variera lite… Annars pasta, älskar pastarätter!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna