IMG_0053

Oavsett vad du har gjort så måste du acceptera det och gå vidare. Du kan inte föralltid älta ett misstag du gjort. För du kommer troligtvis göra värre saker senare i livet ändå. Man blir ju aldrig fullärd och ingen kommer någonsin kunna vara perfekt. Så vad du än gjort och ångrar så vill jag att du ska veta att du inte är en dålig människa. Alla gör misstag och bara för att man har minst misstag i rockärmen så betyder det inte att man är bättre än någon annan. Det är inte dina misstag som definierar som människa. Det är vad du lär dig av dina misstag som spelar roll.

Att göra ett misstag och sedan vara så otroligt besviken på sig själv är en fruktansvärd känsla. Troligtvis den värsta känslan jag vet faktiskt. För tro mig, jag vet hur det känns. Jag vet exakt hur det känns när man gjort något man ångrar så mycket att det gör ont ända in i benmärgen. Hur gärna man önskar att man kunde vrida tillbaka tiden och göra om och göra rätt. Jag vet. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka såhär: Om du fick ångra ditt största misstag och gå tillbaka i tiden och göra det ogjort – skulle verkligen ditt liv blivit bättre då? För det man inte får glömma är att det kommer bra saker ur misstag också. Den bästa vägen att lära sig något är ju trots allt i den hårda skolan.

Det räcker med att man vet att man har gjort fel. Mer behöver man inte trycka ner sig själv för vi alla är ju trots allt bara människor allihopa. Det vi har gjort kan vi inte göra ogjort, men det vi kan göra är att se till att inte upprepa det och det är ändå det viktigaste <3

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna