Hamnade i en diskussion häromveckan som jag tyckte kändes viktig att ta upp i bloggen. En diskussion där jag påstod att systrarna Kardashian är bra förebilder på många plan medans min kompis ansåg att de inte gjort något bra för världen och att de inte alls är värda all uppmärksamhet de får.

Här kommer min teori:

Innan Kardashians blev så hypade som dom är idag så fanns endast ett, möjligtvis två ”skönhetsideal”. Och då snackar jag de perfekta slanka benen, den squattränade lilla rumpan, C-kupa bysten och en lagom kurvig midja. Men sedan Kardashian tog över så har ett till ideal kommit till världen. Ett ideal där stor byst, kortare ben, större kurvor och stora rumpor också plötsligt blivit inne. Fine, nu ligger det säkert en del operationer bakom just Kardashians kroppar samt läppförstoringar hit och dit.

Men förstår ni vad jag försöker säga? Man kan liksom ofta skymta lite valkar hit och dit och helt plötsligt känns inte det där smala, smala så viktigt längre? Eller är det bara jag?

Senast överförda7
Kim Kardashian osminkad i senaste rummet av Vogue Spanien

Jag kan med handen på hjärtat säga att det är mycket tack vare systrarna Kardashians som jag idag känner mig bekväm i min kropp. Hade de inte varit för dem hade jag troligtvis fortfarande suttit och önskat att jag hade dom där långa benen och den där slanka kroppen medans jag idag älskar mina ben och mina kurvor just för att dom fått mig att inse det fina i även den kroppsformen.

Ju mer olika kroppsformer vi blir matade med i media, desto snabbare kommer ”skönhetsidealet” att försvinna. Tror ni inte?

Thanks Kardashians for showing off your curves in a lovely way! <3

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna