Jag får jätteofta meddelanden och kommentarer av tjejer som drömmer om att flytta utomlands eller resa under en längre period, men som inte riktigt vågar för att de är i ett förhållande med någon de älskar oändligt. Frågorna jag får i samband med detta är oftast likadana: Ska jag åka eller inte? Kommer vi klara ett distansförhållande? Tänk om han träffar någon annan? Vad händer om jag saknar honom så mycket att jag inte vill vara kvar? Borde vi göra slut eller försöka?

Jag har varit i en liknande situation och vi valde att göra slut och flytta till en varsin sida av jordklotet. Jag till Australien. Han till USA. Vilket tillslut visade sig vara ett av de bättre besluten jag tagit i mitt liv. För wow vad jag lärde mig mycket om mig själv under det året. Här kommer därför mina tips och råd till alla er i den här situationen.

Jag tror på talesättet ”Man ångrar bara chanserna man inte tog”. Självklart finns det många tillfällen man ångrar att man tog chansen också för att det bara blev fel av alltihop och för att man inte tog ett tillräckligt genomtänkt beslut. Men talesättet ”Man ångrar bara chanserna man inte tog” handlar inte om att det är bättre att ta alla chanser man får. Det handlar om att om man inte tar chansen så får man aldrig veta heller.

MY AUSSIE LIFEJag och min Australiensiska bästis Maddy

Om magkänslan säger ja, så ska man ta chansen när den kommer och blir det då pannkaka av alltihop ändå så har du i varje fall testat, lärt dig något och blivit några erfarenheter rikare. Livet är ju trots allt ett evig lärande.

Jag förstår att det är ett jättetufft beslut att lämna pojkvännen hemma och flytta utomlands och jag tror det finns väldigt många unga tjejer och killar där ute som sitter i just denna sits. Men det bästa rådet jag kan ge er är att åka! För om ni inte följer era drömmar så tror jag att det alltid kommer ligga och gnaga någonstans inom er och jag tror också att man förr eller senare kommer skuldbelägga sin partner att man aldrig kom iväg, även fast det egentligen var ens egna beslut.

bild-4Fåglar och utsikt från balkongen till huset jag bodde i..

Sen brukar jag också tänka att oavsett om man håller ihop eller inte med sin partner så kommer man hitta tillbaka till varandra om man är menade för varandra. Det tvivlar jag inte en sekund på. Låt inte någon stoppa DIG från att följa DINA egna drömmar och mål. För den viktigaste personen i ditt liv är ju DU själv. Ingen annan. Jag tycker därför att ni ska åka iväg. Jag hade åkt.

Anledningen till att man ångrar chanserna man inte tog är för att man aldrig får veta vad man missade.

Lycka till <3

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna