Diskuterade med en vän häromdagen och blev väldigt irriterad. Men istället för att föra vidare en hetsig diskussion och säga att jag tyckte att personen i fråga var dum i huvudet eftersom denne inte tyckte som jag, bjöd jag upp till diskussion och ifrågasatte min kompis åsikter. Och jag vill bara slå ett slag för det här och för vikten i att respektera att alla andra inte tycker och tänker som en själv. Något som är jätteviktigt att förstå.

Vi stöter ju alla dagligen på människor som inte tror eller tycker som oss själva. Men inte klankar jag ner på dem för att de inte tycker som mig. Jag försöker istället förstå hur de resonerar för att jag då kanske lär mig något nytt. Eftersom att jag är och vill vara en person som växer när jag träffar nya människor, med andra tankar, erfarenheter, uppväxter osv.

Senast överförda

Jag är och vill vara en öppen person som alltid ser möjligheter i att lyssna på hur andra resonerar, då det oftast är när jag lyssnar på andras diskussioner och tankar kring saker och ting som jag själv kommer med nya insikter och får andra perspektiv kring andras värderingar och tycken.

Tänk en stund på det och glöm inte bort vilken tråkig platsen världen vore om alla tyckte och tänkte exakt likadant som dig.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna