Har fått en del frågor här på bloggen kring Kroatien och seglingen jag och Ellinor gjorde där så tänkte att jag kunde berätta lite mer om upplevelsen och veckan vi hade där.

Eftersom att öarna precis utanför fastlandet i Kroatien ligger så pass nära varandra så är det jättepoppis att åka båt emellan för att öluffa. Antingen gör man det privat eller så gör man det med ett företag. I grekland öluffade jag och Ellinor på egen hand men i Kroatien valde vi att göra det tillsammans med företaget Sail Croatia. Och det finns självklart både för- och nackdelar med båda alternativen. Friheten i att bestämma själv och enkelheten att bara hoppa på en båt som tar en till alla öar.

Vår rutt gick från Split-Hvar-Korcula-Mljet-Dubrovnik-Makarska-Split men missade tyvärr Mljet pga oväder som drog in. Mina favoriter blev helt klart Hvar, Dubrovnik och Makarska. Tre helt fantastiska ställen jag absolut vill besöka ännu en gång för att utforska mer.

I have received several questions here on the blog about Croatia and the sailing me and Ellinor did so I thought I’d could tell you a bit more about the experience and the week in Croatia.

Since the islands in Croatia are located so close to the mainland and to each other it is very popular to go boat hopping in between. Either you do it yourself or with a company. In Greece last summer me and Ellinor did a similar thing but by ourselves but here in Croatia we chose to do it together with the company Sail Croatia. And there are of course advantages and disadvantages to both options. Freedom in deciding yourself for how long you wanna stay on each island and so on. But simplicity to just jump on a boat that takes you to all the islands in a comfortable and quick way.

Our route went from Split-Hvar-Korcula Mljet-Dubrovnik-Makarska Split but unfortunately we missed out on Mljet because of storms that raked in. My favorites were clearly Hvar, Dubrovnik and Makarska tho. Three totally amazing places I definitely want to visit again to explore more.

DSC06262

Vad kostade seglingen och vad ingick?

Svar: Detta beror självklart på vilken båt man väljer och när man vill åka. De finns alltifrån lyxbåtar till partykryssningar att välja bland och här kan ni kika mer på alternativ som finns. Vi gjorde i varje fall en Navigatorkryssning som är en ensuite cruise, alltså lite bättre än standard vilket jag varmt skulle rekommendera för det är ingen hög standard nämligen. Båten vi var på fokuserar mycket på fest och upplevelser och är för den yngre publiken, alltså 18-35 år.

Vad en veckas segling kostar beror som sagt på helt på vilken säsong man åker men nu när vi åkte så kostade en vecka på båten €629 om man vill bo på övre däck och €589 om man ville bo på nedre däck, vilket vi gjorde. I det priset ingår frukost och lunch. Inte flygresan ner alltså.

Här hittar ni mer information kring ensuite kryssningarna.

How much is the cruise and what’s included in that price?

Answer: When you wanna go and what boat you wanna go on obviously matters and here you can have a closer look at that. We did one of the Navigator cruises which is a ensuite cruise, that means it’s a bit nicer than the standard’s which I highly recommend since there’s not really a high standard on the cruises. The Navigator cruises are for the younger crowd such as people that are between 18-35 years old.

When we went the price for a upper deck cabin was €629 and lower deck cabin €589 for this whole week. And in that price breakfast and lunch is included.

Here’s more info about the ensuite cruises that I’d recommend

20158181945123021131401_sbig

IMG_2888.JPG

Hur var maten ombord?

Svar: Som jag nämnde tidigare så ingick ju frukost och lunch och jag måste faktiskt säga att maten var överraskande god. Är faktiskt väldigt nöjd med den. Inget fancy utan bara vanlig husmanskost. Blev proppmätt varje gång och då kan jag vara rätt petig med mat just utomlands. P.S. Bilderna ovan är inte på maten vi fick ombord hehe.

How was the food onboard?

Answer: I was surprised I must say because the food was really nice. Nothing fancy but really good home cooked meals that everyone seemed to enjoy. I rolled out from the dining area every single time since there was a three course meal every lunch. P.S. Pictures above are not of food that we got onboard hehe.

DSC06433

Hur var hytterna?

Svar: Hytterna var små men vi hade alla varsitt badrum vilket vi var otroligt glada för. Jag gillar inte att dela det med andra. Det fanns dock ingen AC men det gick bra så länge man hade dörren öppen när man sov. Elektriciteten i vårt rum slutade fungera redan efter dag 2 också men det var bara och ladda mobiler och datorer på restauranger på varje stopp eller uppe i köket på båten. Skulle säga att hytterna får 2 av 5 stjärnor. Men man sover ju bara där så spelade verkligen ingen roll i slutändan.

How was the cabin you stayed in?

Answer: The cabin we stayed in was tiny but everyone had their own toilet and shower which I was really happy about since I don’t enjoy sharing bathroom with others. There was no aircon tho and already after day 2 electricity stopped working in our cabin but we sorted it out by charging phones in the kitchen ombord and such. I’d say the cabin was 2/5 stars but didn’t really matter since you don’t spend any time in your room.

IMG_3225.JPG

IMG_2875-1.jpg

DSC06710

IMG_3226.JPG

Hur var de andra människorna ombord?

Svar: Jag och Ellinor hamnade lite utanför resten av gruppen redan från första dagen på båten. Vi var lite för oss själva då vi var där för att ta det lugnt, upptäcka Kroatien och sola medans de inte gick en dag utan att de andra festade och låg bakis i hytten halva förmiddagen. Men då är ju australiensare som dom är och typ mer eller mindre tvingande oss att hänga med dom och prata mer med dom. Till en början tyckte vi bara att alla var trevliga men inte så mycket mer än så. Fast ack så fel vi hade, sista kvällen under gruppens farewell dinner skrattade jag konstant och ångrar att vi inte hängde från dag 1 då resan hade blivit betydligt roligare då.

Trots att vi ville göra saker på olika håll passade vi väldigt bra ihop med andra ord. Men är det inte typiskt att man inser sådant försent? Man ska aldrig döma andra, för man har faktiskt ingen aning om vad de går igenom eller hur någon verkligen är förrän man lär känna dem PÅ RIKTIGT. Och tyvärr dömde både vi och gruppen varandra innan vi gav varandra en ordentlig chans.

Killen som spelade Allan Ballan och gjorde sig rolig på andras bekostnad som jag störde ihjäl mig på blev en av mina favoriter då han visade sig vara så fin, gullig och trevlig när man väl lärde känna honom. De jag trodde var tystlåtna och tråkiga visade sig vara hur roliga som helst. Hon jag trodde kom från Australien precis som alla andra berättade att hon var från Sydafrika. Han som alltid såg så jäkla dryg ut och som jag inte alls trodde gillade mig gav mig och Ellinor komplimanger så de räcker och blir över och visade sig vara världens snällaste och mysigaste.

Döm inte boken efter omslaget….

How were the other people on board?

Answer: Me and Ellinor ended up slightly outside the rest of the group in the beginning of the week. We were a bit by ourselves and such. But then the Australians kind of more or less forced us to keep up with them and talk more with them. At first we just thought that they were a bit annoying but in the end we had so much fun with them. At the group’s farewell dinner, I laughed constantly and regret that we didn’t got to know them from day 1 since the journey would have become much more enjoyable then.

Although we wanted to do things in different ways, we had a lot of fun together. One should never judge others, because you really have no idea what someone you don’t know are going through or how someone really is until you get to know them for real. And sadly condemned both we and the rest of the group judged each other before we gave each other a proper chance.

Never judge the book by its cover ….

Skärmavbild 2015-08-16 kl. 06.48.13.png

DSC06202

Blev man lätt åksjuk?

Svar: Jag har blivit mer illamående på stora kryssningsfartyg som kryssar mellan Sydney-Hawaii och Karibien än vad jag blev på den här båten trots att det rätt saftiga vågor de första två dagarna.

Did you easily get seasick?

Answer: I didn’t actually which is kind of weird since I’ve been feeling seasickness several times from being on waaaaay bigger cruise ships.

20158201858119001131401_sbig

201581623232326801131401_sbig

Hur var upplevelsen over all?

Svar: Upplevelsen over all var fantastisk. Vi fick uppleva så mycket på så kort tid och det var fantastiskt roligt att få lära känna så många fler nya människor. Det är ju faktiskt en av de bästa sakerna med sådana här resor. Jag måste bli bättre på att ta vara på det för jag ångrar mig typ varje gång att jag inte var lite mer social. Men ibland blir det lite påfrestande också faktiskt.

Inlägg i samarbete med Sail Croatia

How was the experience over all?

Answer: The experience over all was amazing. I’d love to do it all over again, cause you got to see so many different places in such short amount of time and getting to know new people is my favorite thing in the whole world. You can learn so much from others. I need to keep that in mind more often.

Post in co-operation with Sail Croatia

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna