Trots att jag vaknade av att regnet smattrade på mitt fönster så pirrar det lite extra i magen idag eftersom att det är den 1e september, vilket innebär att det är den första dagen på min favoritmånad! Jag älskar nämligen hösten och allt vad de innebär och september ligger mig extra varmt om hjärtat både för att jag fyller år men också för att det alltid varit min ”komma-i-ordning-månad”.

I september ser jag nämligen alltid till att komma tillbaka till rutiner efter sommaren, fika så mycket jag bara kan i stora stickade halsdukar, promenera i skogen bland alla fantastiska färger, gå på bio, klä mig i snygga kappor och ancleboots osv. Ja, ni förstår… Hösten är verkligen min favoritårstid! Har därför listat fem saker ni bör starta med från och med idag för en härligare höst och ett gladare ego. Lycka till och glöm inte bort att det är du själv som är den viktigaste personen i ditt liv.

Senast överförda7

1. Ta hand om dig själv och ditt välmående.

Bestäm en dag i veckan där du ska ägna en hel eftermiddag och kväll åt att ta hand om dig själv och göra precis vad du känner för. Vill du ligga hela eftermiddagen i soffan och äta godis och titta på din favoritserie, gör det! Känner du för att ta ett långt bad, dricka ett glas vin och lyssna på musik, gör det! Vill du gå en promenad och avsluta den med en hårinpackning och pedikyr, gör det! Så länge du gör något för DIG själv.

2. Rensa garderoben.

Rensa, rensa, rensa, det behöver inte bara vara garderoben som behövs rensas ur så rensa ur allt! Man mår så mycket bättre efter att ha rensat ut saker som man inte behöver plus att det alltid känns roligare att fylla på med något nytt om man gjort sig av med något gammalt.

Documents9

3. Starta nya rutiner.

Hösten är den perfekta årstiden för att starta nya, bra och härliga rutiner som får dig att må bra. Tips på härliga nya rutiner kan vara att starta varje morgon med en promenad, att börja planera mer, se till att prioritera sin sömn, bestämma att tjejgänget kör halv 8 hos mig varannan helg, köpa hem färska blommor varje fredag, gå upp en timme tidigare för att kunna äta en lång och vällagad frukost osv.

4. Gör en mini bucketlist.

Att se till att man har roliga saker att se fram emot är för mig otroligt viktigt för att klara av det mörka vinterhalvåret vi nu har framför oss. Jag brukar skriva en lista med roliga saker jag vill göra eller mål jag vill uppnå. Det kan vara allt ifrån en resa till London till en vinprovning, ett teaterbesök, en spahelg m.m

Documents10

5. Ta hand om hemmet och ha ordning och reda omkring dig.

Att ha det fint hemma, är i varje fall för mig, bra för själen. Jag älskar att komma hem till ett städat hem och jag älskar när det är ordning och reda omkring mig. Det här har jag garanterat fått från min mamma men jag är glad att jag har det i mig för känns det inte alltid lite härligare att sitta och koppla av när det är städat hemma? Jag kan nästan inte koppla om om det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig!

Se därför till att pyssla om hemmet lite extra den här hösten, tänd ljus, köp hem färska blommor till helgen och byt ut kuddarna i soffan eller gardinerna i köksfönstret. Jag lovar att det kommer göra det lilla extra i vardagen.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna